Megéri mindent bankkártyával fizetni

2014.09.03. 14:38 Módosítva: 2014.09.08. 11:45
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A kártyás fizetés nemcsak kényelmes és gyors, de a plasztikkal a zsebünkben attól sem kell tartanunk, hogy nincs nálunk elég pénz. Sőt, akár a havi számlavezetési díjunkat is csökkenthetjük, ha bankkártyával vásárolunk.

A bankkártyával rendelkezők több mint kétharmada a kártyás fizetést részesíti előnyben a készpénzhasználattal szemben - derült ki a CIB Bank bankkártya-használati szokásokat vizsgáló reprezentatív kutatásából [1].

A válaszadók szerint a kártyás fizetés nemcsak kényelmes és gyors, de a plasztik biztonságot is ad, hiszen így nem kell attól tartaniuk, hogy nincs náluk elég pénz. Ezen előnyök mellett a CIB Bank új Kártyázó Számlacsomagjaival még jól is járhatunk: minél többször fizetünk bankkártyánkkal, annál alacsonyabb lesz a havidíj, így akár 75%-kal csökkenthetjük a számlavezetési költségeinket.

A három számlacsomag (Minimum, Médium és Maximum) számos további, választható szolgáltatást is tartalmaz, melyek közül mindenki megtalálhatja az igényeihez legjobban illeszkedőt. Ezek ráadásul – legyen szó pl. Számlafigyelő vagy Kártyafigyelő SMS szolgáltatásról, devizaszámláról, hitelkártyáról vagy utasbiztosításról – havi, illetve éves díj nélkül vehetők igénybe. A számlacsomagok  jövedelmi vagy megtakarítási feltétel nélkül igényelhetőek.

Hogyan csökken a havidíj?

A CIB Kártyázó Számlacsomagok havidíjának csökkentéséhez csupán annyit kell tennünk, hogy vásárlásaink során minél többször fizetünk bankkártyával. Már napi egy kártyás vásárlás elegendő ahhoz, hogy a számlavezetési díj 75%-át visszakapjuk, míg havi 20 darab kártyás fizetéssel a számlavezetési díj felét, 10 darabbal pedig annak 25%-át téríti vissza a bank. Megéri tehát elővenni a plasztikot ott is, ahol eddig nem jutott eszünkbe kártyával fizetni: legyen szó akár egy fagyiról, egy apró ajándékról vagy egy könyvről, ha kártyánkkal fizetünk érte, csökken a havidíjunk.

[1]

A CIB Bank megbízásából a GfK által 300 fő megkérdezésével készített kutatás a 25-59 éves, városi, ABC státuszú, bankkártyával rendelkező lakosság körében. A mintavételi módszertan nem, kor és régió szerint is reprezentatív.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.