Innováció, friss szakmai ismeretek, új ötletek, közvetlen kapcsolatok

2014.09.19. 14:47 Módosítva: 2014.09.19. 16:42
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Nagy Péter
Nagy Péter

Miért jó részt venni egy konferencián?

Azok a szakemberek, akik időnként ellátogatnak egy-egy szakmai konferenciára, nem csupán friss tudást szerezhetnek, de ihletet meríthetnek mások elképzelésiből, tapasztalataiból is. Miközben az előadások informálnak, a szünetek és a közvetlen hangulatban zajló esték a meglévő kapcsolatok ápolására, újak kialakítására, együttműködések elindítására, elmélyítésére adnak lehetőséget.

Nagy Péter a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület berkein belül folyamatosan szervez sok száz fős szakmai konferenciákat. Ezúttal hazánk legpatinásabb infokommunikációs szakmai találkozóját, a HTE Infokom 2014-et, október 8-10. között Kecskeméten, ahol az infokommunikációs hálózatok és alkalmazások legfrissebb piaci, műszaki és szabályozási kérdései kerülnek terítékre.

- Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg az Infokom konferenciát. Milyen témákkal rukkolnak elő 2014-ben, mivel lehet frissíteni, megújítani egy ilyen múltú rendezvényt?

- A témák frissítése egyáltalán nem nehéz feladat, hiszen az infokommunikációs szakma olyan rohamléptekben változik, hogy inkább az a kihívás, hogyan lehet mindezt gyorsan és hatékonyan lekövetni. Számos témát érintünk majd, a kormányzati intézmények infokommunikációs aktualitásaitól indulva a hálózati infrastruktúrákon, szabályozási kihívásokon, hálózati technológiákon át egészen a különböző innovációkig. Kiemelt témák között szerepelnek a hazai nagy infokommunikációs projektek, az új generációs technológiákban rejlő lehetőségek, valamint a hálózatfejlesztés és a vezeték nélküli hálózatok aktuális kérdései is. Szó lesz továbbá a digitális televíziózás és –rádiózás jövőképéről, és betekintés nyerhető Future Internet, Internet of Things, Cloud-szolgáltatások és E-Health témakörökbe is. LTE, GSM-R és adatbiztonsági kérdéskörök, valamint „smart” fogalmak (Smart Metering, Smart City, Smart Lighting), tényleg felsorolni is nehéz, mi mindenben merülünk el a három nap alatt.

- Milyen, a hazai infokommunikáció területén működő vállalatok és szervezetek csatlakoztak az eseményhez?

- Az állami szektortól kezdve a legnagyobb multinacionális vállalatokon át a legegyedibb megoldásokat bemutató KKV-kig nagyon sok cég képviselteti magát a rendezvényen. Igyekeztünk olyan előadásokkal előállni, amelyek után valóban új ismeretekkel gazdagodva távozhatnak majd a látogatók. A legnagyobb szolgáltatók, eszköz- és megoldásszállítók, egészségügyi fejlesztésekben érdekelt cégek, de start-up vállalatok képviselői is jelen lesznek.

- A kormányzati, szabályozási és infokom-politikai kihívások szekcióban milyen előadókra számíthatunk?

A Miniszterelnökséget és az NHIT-t Bódi Gábor képviseli majd, a Belügyminisztériumot Hajzer Károly, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot Solymár Károly, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot Both Zoltán neve fémjelzi.

A HTE Infokom 2014 rendezvényre regisztrálni itt lehet:

http://www.hte.hu/web/infokom2014/regisztracio

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.