2014.09.29. 13:25 Módosítva: 2014.09.30. 16:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A CAFe Budapest egyik legizgalmasabb helyszíne a Művészetek Palotája mellett felállított CAFe Sátor újcirkusz-produkciókkal, jazz- és könnyűzenei koncertekkel, irodalmi vándorcirkusszal.

Október 3-án a Recirquel Újcirkusz Társulat harmadik egész estés előadásával indul a CAFe Sátor programja. A Párizs Éjjel a szerelem és fény városának 30-as éveibe repíti a nézőket. Grencsó István Kollektívája a magyar avantgárd jazz egyik zászlóshajója. Az egyedi és váratlan hangszerelési megoldásairól és zseniális kompozícióiról ismert muzsikus október 5-én lép fel a CAFe Sátor színpadán. A Wicked Knee nem megszokott kvartett, hiszen a dobot három rézfúvós – egy trombita, egy tuba és egy harsona – egészíti ki.

A „ragtime-funkot” játszó négyes felhőtlen lazítást ígér október 6-i koncertjükre. A Cirque Le Roux The Elephant in the Room című produkciójában a színház, a pantomim, az akrobatika és a revü keveredik, amit az egyszerű és visszafogott muzsika tesz teljessé. A darab két este – október 7-én és 11-én – is műsoron lesz. Bertolt Brecht és Dickens világa ihlette a kultikus brit punk-kabaré trió, a Tiger Lillies muzsikáját. A „horrormágus” Martyn Jacques és zenésztársai október 8-án a ködös Albion sötét utcáinak szereplőit idézik majd a színpadra.Magyarország első számú vegyes felállású jazz-acappella együttese, a Jazzation repertoárjában ugyanúgy szerepelnek az elmaradhatatlan sztenderdfeldolgozások, mint a népzenéből és a 30-as évek magyar sanzonjaiból merítő dallamok. Október 12-én új lemezükről, a júniusban megjelent Twistedről is elhangzik majd jó pár szám.Lamm Dávid zenekara, a Delalamm a groove-zenét ötvözi a jazzel. Október 13-i koncertjükön az instrumentális számokat poposabb dalokkal, a feldolgozások mellett pedig saját nóták is teret kapnak majd. Az egy énekesnőből és öt énekesből álló német Slixs énekegyüttes a legkülönbözőbb énektechnikákat ötvözi zseniális érzékkel. Előadásaik egyszerre kristálytiszták és lehengerlő erejűek, amiről október 14-én mindenki saját szemével és fülével győződhet meg. A DakhaBrakha muzsikájában a tradicionális ukrán folkzene mellett nemcsak afrikai dallamokat, de arab, bolgár, sőt magyar népzenei vonásokat is felfedezhetünk. Igazi multikulturális élményben lehet része annak, aki október 16-án a CAFe Sátorban tölti az estét.

A sátor – és a fesztivál – zárónapján, október 19-én a német punkdíva, Nina Hagen koncertje után az Irodalmi Vándorcirkusz tizenkét író-zenész párosa A párosok névsora önmagában garancia az elsőrangú szórakozásra: Karafiáth Orsolya és Legát Tibor, Kemény István és Deák Bárdos Ági, Háy János és Beck Zoltán, Grecsó Krisztián és drMáriás, Darvasi László és László Attila, Cserna-Szabó András és Tóth Viktor, Garaczi László és Both Miklós, Kukorelly Endre és Lamm Dávid, Nádasdy Ádám és Márkos Albert, Németh Gábor és Vázsonyi János, valamint Tóth Krisztina és Juhász Gábor ad majd fergeteges „after partyt”, megkoronázva ezzel az egész eseménysorozatot.

Minden hétvégén 22 órától fiatal és tehetséges jazzmuzsikusok lépnek fel ingyenes koncertekkel: az afrikai városok világát megidéző Gotthard Mike Trió; az A38 Hajó által rendezett Talentométer verseny nyertese, a kísérletezős jazz, noise- és postrock zenét játszó Makrohang; a science fictiont a jazzel ötvöző Silence Fiction TRI-P; Dányi Krisztina avantgárd pop-projektje, a morningdeer; a Kézdy Luca jazzhegedűs vezette, jazz, világzene és a szabad zene metszetét játszó Santa Diver; Várallyai Petra fúziós jazztriója; valamint az elektronikus csellón és hegedűn zenélő InFusion Trio.

További információk: www.cafebudapestfest.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.