Gyógyszerbiztonság, logisztika felsőfokon

2015.04.30. 14:23 Módosítva: 2015.04.30. 16:17
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A biztonságos, pontos, költséghatékony logisztikai megoldások a hazai gyógyszer- és egészségügyitermék-piac minden szereplője számára kiemelt fontosságúak, hiszen ezekre feltétlenül szükség van ahhoz, hogy az orvostól, a gyógyszerésztől a betegig mindenki elégedett legyen, hogy a gyógyszer valóban orvosság lehessen.

A gyógyszerhamisítás sajnos világszerte egyre nagyobb probléma: mivel óriási haszonnal jár, folyamatosan nő a nem eredeti gyógyszerek mennyisége. Így évente emberek millióinak kerül veszélybe az élete, az egészsége. Sajnos Magyarország sem jelent kivételt: a becslések szerint a magyarok 4-5 százaléka vásárol olyan gyógyszert, amelynek eredete bizonytalan. De szerencsére itthon gyógyszertárba, kórházba még sohasem került hamis vagy illegális készítmény, köszönhetően a szigorú ellenőrzéseknek, a zárt kereskedelmi láncolatnak.

– A kereskedőknek, a kórházaknak, a gyógyszertáraknak az eredetiség mellett az is éppen ennyire fontos, hogy a gyártótól a felhasználóig biztonságban tudják a készítményeket, hogy biztosak lehessenek abban, hogy a megfelelő körülmények között tárolták azokat. Mint ahogy az sem mindegy számukra, biztosan számíthatnak-e a megrendelt készítményre, termékre az ígért időpontban – mondja Regensburger Tamás, az Euromedic vállalatcsalád logisztikai igazgatója. – Mindezek miatt az egészségügyi intézmények számára fontos, hogy megbízható, nagy tapasztalattal és korszerű háttérrel rendelkező céget válasszanak a logisztikai feladatok ellátására. Ugyanakkor minden kórháznak, gyógyszertárnak, rendelőnek más-más igényei vannak, lehetnek speciális kéréseik, adódhatnak egészen egyedi helyzetek, amelyek rugalmas megoldásokat igényelnek.

Az Euromedic vállalatcsalád már több mint 20 éve látja el a magyarországi fekvőbeteg-gyógyintézeteket gyógyszerekkel és orvosszakmai anyagokkal. 2015 áprilisától erre a tapasztalatra, valamint az új Euromedic Logisztikai Központra és a hozzá kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre építve megbízható, pontos, teljes körű és egyedi igényekre szabható logisztikai szolgáltatást kínálunk a hazai gyógyszer- és egészségügyitermék-piac minden szereplőjének, legyen szó bértárolásról, szállításról vagy gyógyszer-átcsomagolásról.

A logisztikai igazgató elmondta: a 12 000 négyzetméteres logisztikai központ Budapesten, jól megközelíthető helyen található a XI. kerületben. – Külön területen raktározzuk a speciális tárolást igénylő, 2–8 °C-on, illetve 8–15 °C-on tartandó gyógyszerkészítményeket. Szállítmányozással foglalkozó munkatársaink munkanapokon napi 24 órában fogadják a megbízásokat és szervezik a járatokat. Budapestre naponta két alkalommal, vidékre pedig a rendelést követő munkanapon szállítjuk ki a megrendelt termékeket. Statim rendelés esetén 4 órán belül kézbesítjük az életmentő készítményeket. A szállítást 31 darab zárt felépítményű, szigetelt, hűthető és fűthető, Mobil hőmérséklet-regisztrálóval, illetve integrált thermoscript nyomtatóberendezéssel felszerelt gépkocsival végezzük. A gyógyszer-átcsomagoláshoz a GMP irányelvei szerint alakítottuk ki a megfelelő környezeti feltételeket. Vállaljuk a gyógyszerkészítmények részleges vagy teljes átcsomagolását, átcímkézését. Tesszük mindezt annak érdekében, hogy ügyfeleink mindig, minden körülmények között a biztos háttértámogatás előnyeit élvezve elsődleges feladatukra, a gyógyításra koncentrálhassanak.

További részletes információk a www.euromedic-hungary.com oldalon.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.