Ferenc
11 °C
30 °C

Marcus Miller a Budapest Parkban

2015.05.13. 12:46 Módosítva: 2015.05.13. 14:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A világ legjobb basszusgitárosa idén nyáron Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén lép fel. Július 5-én Marcus Miller a Budapest Parkban ad koncertet.

Füstös, fekete kalap, magabiztos, átszellemült tekintet és egy elegáns basszusgitár. Ha ezeket látja az ember, tudhatja, hogy csakis Marcus Millerről lehet szó. Virtuóz multiintrumentalista, jazz legendák kegyeltje és az elmúlt negyven év egyik veretes muzsikusa – ez mind ő és még több is.

A húrok mellett a klarinét, a szaxofon és a billentyűk mestere, akinek már a családja is a spiritualitás és a jazz mellett mozgott, a színfalak mögül előlépve lett saját maga ura. Másfél évtizedes session-zenészi pályafutása során több mint 500 lemezen brillírozott, ami után Michael Jackson, Frank Sinatra, Elton John vagy Aretha Franklin tartozott neki mérhetetlen hálával, a Saturday Night Live-ban eltöltött két esztendeje alatt pedig a televíziózás szakértői is megismerték nevét. A 90-es évekbe lépve azonban ez már nem volt elég. Új kihívások után kutatva Miller teljes erővel szólókarrierére koncentrált, a többszörös Grammy-díjas, az UNESCO Művész a békéért címével kitüntetett, tucatnyi filmzenéjét szerző alkotó pedig latba vetve minden szaktudását készítette el márciusban megjelent Afrodeezia című munkáját. A több mint egy órás utazás során öttagú kísérőzenekarában a szaxofon, a zongora, a dob, a trombita és a gitárok kevernek mámorító elegyet, amelyben egyaránt érezni Afrika szellőjét és a modern urbánus nyüzsgést, a számtalan külső közreműködő segítségével pedig csak tovább dúsul a kép, ami az izgága ritmusszekció és a sziporkázó aláfestés fúziójával készíti fel Miller hazai követőit idei fellépésére a Parkban.

A közismert basszusgitárost Louis Cato (dobok), Brett Williams (billentyűk), Adam Agati (gitár), Alex Han (szaxofon), Lee Hogans (trombita), és Mino Cinelu (ütősök) kíséri.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.