Ferenc
11 °C
30 °C

Oscar-díjas a Ludwig Múzeumban

2015.06.16. 11:17 Módosítva: 2015.06.16. 12:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Izgalmas programokkal várja látogatóit a Múzeumok éjszakáján a Ludwig Múzeum - találkozás az Oscar-díjas, magyar származású operatőrrel: Zsigmond Vilmossal

A Fényképezte Zsigmond Vilmos című kiállítás záróeseményei mellett – ahol az Oscar-díjas, magyar származású operatőrrel is találkozhat a közönség – számos izgalmas programmal várja az éjszakai kalandozásra vágyókat a Ludwig június 20-án.

Az áprilisban nyílt, és hatalmas érdeklődés mellett zajló, Zsigmond Vilmos fotóművészeti munkásságát először bemutató tárlat június 21-éig látogatható. Ebből az alkalomból az operatőr a Múzeumok Éjszakáján 17 órakor tart dedikálással egybekötött közönségtalálkozót. Ezt követően 21 órakor Ritter Doron fotóművész-operatőrrel járhatjuk körbe a kiállítást, aki a kiállítás kurátorával, Tomas Opitz-cal beszélget.

A Ludwig orosz anyagából válogató Vörös Horizont című kiállításban a Vostock című orosz tematikájú rádióműsor házigazdái, Faludi Julianna és Kemény Vagyim szociológusok tartanak teázással egybekötött tárlatvezetést, majd a Nemzeti Filharmonikusok adnak kamarakoncertet.

Zenei programokban sem lesz hiány, hiszen a Ludwig 25 – A kortárs gyűjtemény című kiállításban 22 órától a debütáló lemezével nemrég jelentkező, kortárs jazz-funkot játszó Amoeba koncertetezik, míg a teraszon 20 órától az Irie Maffiából ismert Élő Márton és a ghánai M3nsa új elektronikus világzenei projektje, a RedRed mutatkozik be. A földszinti Átriumban egész éjjel szól a Müpa Jazz Lounge programja: az Enyedi Sugárka Jazz Tett, a Márkus Luca - Gányi Miklós Duó és a Birta Miki - Fonay Tibor Duó feat. Koós-Hutás Áron koncertjeit élvezheti a közönség.

Az első emeleti előadóteremben 21 és 22 órakor tekinthető meg Révész László László videóművész és a Karkade Company artista performansza, amely egy csetlő-botló budapesti nyomozó kalandjait mutatja be zene és zörejek, képek és mozgás segítségével.

A hajnal egy óráig tartó programban – amely a belvárosból múzeumi buszjárattal is megközelíthető – természetesen izgalmas játékok, fotóművészeti alkotóműhely, olvasósarok, kvízjátékok és egyéb művészeti programok is helyet kapnak, amelyek között minden korosztály kedvére válogathat.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.