Van-e élet a Belvároson túl?

2015.06.23. 15:44 Módosítva: 2015.06.24. 13:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Jó pár éve látjuk, halljuk, érezzük a belváros lüktetését és tömegének moraját, de kérdés, hogy vajon van-e élet a Belvároson kivül. Az Erzsébet tér – Zrínyi utca – Bazilika tér háromszögén túl van egy hely, ahol a madarak csicseregnek, kellemes a levegő, jóízűek az ételek és vadak a péntek szombat éjszakák. Ez a hely a Holdudvar, a Margitszigeten.

Az egész napot a zsúfolt belvárosban éljük le, stresszesen rohanunk jobbról balra, hogy elvégezzük a munkánkat. Munka után, amikor szórakozni indulunk, akkor ezt szeretnénk magunk mögött hagyni, kikapcsolni, viszont a Belvárosban ugyanez vár ránk: zsúfoltság, tömeg, rohanás - ezért sokszor éppen a kikapcsolódás nem sikerül, a foglalkozás nem éri el a célját. A délutáni sörözés közben a járókelők belebámulnak a poharunkba, a tolakodók meglökik a könyökünket, az aszfalt, vagy a díszkő pedig ontja a forróságot. Hétvégén, „lazításképpen” a belvárosi estéken legtöbbször sorban állunk, türelmetlenkedünk, vadul telefonálunk, hogy valaki egyáltalán bejuttasson a kívánt helyre, és amikor végre bejutunk – általában pénztárcaszaggató belépő kifizetése után – harcolhatunk egy jóleső frissítőért, ahol olykor 12%-os szervizdíjat is felszámolnak - ami azért általában nem esik jól.

A margitszigeti Holdudvarban ezeknek a felesleges feszültségforrásoknak a nagy részét elkerülhetjük. Ha rászánjuk magunkat, és a Belvárost elhagyva a körúti villamossal, vagy kerékpárunkkal eljutunk a helyszínre, egy olyan városi oázist találunk a zenélő kút mögött, ahol a kikapcsolódás érdekében nem kell kompromisszumokat kötni, vagy lemondani az igényeinkről, elvárásainkról.

A Teraszétterem megújult konyhájával vár Bennünket a százéves tölgyfák árnyékában. Itt az asztalfoglalás praktikus, de nem feltétlenül szükséges, mivel több száz vendéget tudnak egyszerre fogadni. Munka után viszont feltétlenül érdemes kilátogatni akár csak egy könnyed sörözésre: 17:00-20:00 óra között, minden hétköznap a fullkorrekt 490.- forintos egységáron gurítgathatjuk a prémium söröket és ráadásként 30%-kal olcsóbban fröccsözhetünk kézműves borokból!

Teljesen új fejlesztés a PiknikPlacc nevű szupertrendi streefood-konténer a bejáratnál, amit egyszerűen mindenkinek ki kell próbálni! Zaftos, zamatos, tökéletes!

Pénteken és szombaton a partyk erejéig kinyitja kapuit a bálterem decens Táncklubja, ahol Dimofat és Newtone pakolja a legnagyobb klubhimnuszokat, és még belépőt sem kell fizetni – ezzel a kedves figyelmességgel talán nem is találkozhatunk máshol az éjszakában. Mivel a jegyvásárlás nem lassítja az érkezést, így sorban sem kell állnunk a bejutáshoz. A Holdudvarban akár 2-3000 ember is könnyedén elmulatozik, kiszolgálásáról 4+2 italpult gondoskodik. Nem is kell már említeni, hogy az italszerzés így lényegesen gyorsabbá válik. Ha éjszaka megéhezünk, akkor sem kell az oktogoni Mekiig elvánszorognunk, mert a Holdudvar Grillpultja és street food állomása, a Piknikplacc finomabbnál finomabb esti falatokkal is csillapítja farkaséhségünket.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.