Az elsárkányosodás felfedezője most pikáns társasjátékot írt

2015.10.30. 14:43 Módosítva: 2015.11.02. 11:29
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A Kézikönyv a nők elsárkányosodásáról című , 1988-as sikerkönyv szerzője most a magyar nyelv leleményességére épülő társasjátékot alkotott Hátsó Gondolatok – avagy Rossz az, aki rosszra gondol néven.

Ahogy az elsárkányosodásról szóló könyvet sem szabad hölgyeknek önirónia hiányában elolvasniuk, úgy a Hátsó Gondolatok társashoz is szükség van egy kis szellemességre. Cserébe ez az új társasjáték a félreérthető találós kérdéseivel garantáltan szórakoztató perceket szerez a társaságnak, anélkül hogy pironkodnunk kellene vagy bárkit megsértenénk.

A magyar nyelv rendkívül játékos és sokszínű, egyes tulajdonságai nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a humor kiapadhatatlan forrása legyen. A szavak nagy része több jelentéssel bír, a nyelvi humor gyakran a kifejezések kétértelműségére épít.

Ennek a társasnak is a kétértelműség az alapja, a bűnös gondolatok, a félreérthető történetek mind a magyar nyelv bő szókincsére, a magyarok furfangos észjárására adnak bizonyítékot.

Pedig a nyelv nem létezhet kétértelműség nélkül, ami egyszerre áldás és átok is az emberiségnek.

A nyelv rendkívül összetett jelenség, így ha egy kifejezésnek pusztán aktuális jelentését vizsgáljuk, csak a jéghegy csúcsát látjuk.

A Hátsó Gondolatok társasjáték szellemi kihívás, de nem intelligencia függő és nem tudás- vagy szerencse alapú, inkább a játékosok szellemességét teszi próbára.

A társasjátékot az író a Meglepkék csapattal dolgozta ki, akik már 2009 óta fejlesztenek felnőtteknek szóló magyar társasjátékokat, ez a hatodik saját fejlesztésű társasjátékuk.

A www.felnotttarsasok.hu weboldalon az összes Meglepték fejlesztette társasjátékot megtalálhatod.

Az író mindazonáltal tisztában van azzal, hogy a nyelv olyan sokszínű, és oly gyorsan fejlődik, hogy nem valószínű, hogy sikerült az első-kiadáshoz megtalálni az összes sikamlós nyelvi talányt. Szinte biztos, hogy van még olyan szójáték, ami most kimaradt. A téma adott mindenki hétköznapjaiban, ezért a szerző arra szólít fel, hogy gyűjtsük tovább, építsük együtt a sikamlós találós-kérdések gyűjteményét, hogy a második kiadásba már bekerülhessenek azok is, amik most kimaradtak!

Ha szeretnél belekukkantani a társasjátékba, vagy pár pikánsabb találós-kérdéssel tesztelni magad, akkor ezen az oldalon ezt megteheted:

www.felnotttarsasok.hu/hatsogondolatok

Ne felejtsd: Rossz az, aki rosszra gondol.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.