Mi a KEDD, ha nem egy hétköznap?

2015.11.30. 10:24 Módosítva: 2015.12.01. 10:13
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Ti tudjátok mi a KEDD? Nem az a bizonyos hétköznap, hanem az a KEDD, aki elhozza hozzátok Bogyó és Babócát, a Magyar Népmeséket, és mostantól egy világhírű és bájos mesesorozattal KEDDveskedik nektek.

Pocoyót szeptember óta ismerheti a magyar közönség, nagy sikerrel vetítette az M2 csatorna, és folyamatosan megtekinthető a KEDD You Tube csatornáján. A kisgyermekek számára készült spanyol sorozat eddig már 120 országban lett sikeres. Most a KEDD jóvoltából Magyarországon is megjelent, nagyszerű magyar szinkronhangokkal: mesélőként Galambos Péter kápráztatja el a nézőket, Pocoyo magyar hangjaként pedig egy született tehetséget, egy blues énekes hangját is meghazudtoló, és csupán öt éves Kiss-Vida Dorkát ismerhetjük meg. A főszereplő, a mindenre kíváncsi, huncut kisfiú, Pocoyo elválaszthatatlan barátai: Elly, az elefántlány, Pato a kacsafiú, Loula a kiskutya, Szundimadár, Szundimadárka, Valentina, a kis hernyó és Polip. A népes és olykor zajos társaság kreativitásra és interakcióra serkenti a legkisebb nézőket. A vicces történetek segítségével az apróságok játékosan fedezhetik fel a körülöttük lévő világot, és eközben olyan alapvető emberi értékekkel ismerkedhetnek meg, mint a tolerancia, az egymás iránti tisztelet, a szeretet, a hűség és a barátság.

A 13 éves KEDD Animációs Stúdió alapítója és kreatív vezetője M. Tóth Géza, Balázs Béla-díjas animációs filmrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora. Maestro című filmjét az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjra jelölte. A stúdiót 2002-ben alapította, egy napsütéses keddi napon... A KEDD Animációs Stúdió mára hazánk egyik legnagyobb gyermektartalom gyártója és forgalmazója, legfontosabb célkitűzése pedig, hogy maradandót, értékállót alkosson. A KEDD Youtube csatornájának alapja is a minőségi szórakoztatás és a hosszú távú értékteremtés.

Nagy siker a Bogyó és Babóca sorozat (3 évad), de ugyancsak a KEDD Youtube csatornáján láthatók a Kecskemét Animációs Filmstúdió sikerfilmjei, a Mesék Mátyás királyról vagy a Magyar népmesék. https://www.youtube.com/user/keddanimation

Az évek során a KEDD egy webshoppal és játékbolttal is kiegészült, hogy a gyermekek ne csak a filmvásznon találkozhassanak KEDDvenceikkel. A KEDDshopban, a Rajzfilmhősök boltjában Bogyó és Babóca játékokkal, plüssbabákkal, gyerekruhákkal, DVD-kkel, matricákkal találkozhatnak a gyerekek és szüleik. Emellett a kínálatban megtalálhatóak kortárs és klasszikus rajzfilmhősök, és a kedvenc mesehősökhöz kapcsolódó játékok, DVD-k. Megvásárolhatók itt olyan régi és új mesehős kedvencek, mint Pocoyo, Mazsola és Tádé, Kisvakond, Boribon, Vuk és sok-sok más kedvelt mesefigura is. www.keddshop.hu www.facebook.com/keddshop

A KEDD nevéhez fűződik még a több éven át megrendezett „Országos Rajzfilmünnep” is.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.