Pörgős, kihívásokkal teli, rugalmas

2016.03.02. 13:29
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ez már rég nem a geekek, kockák zárt világa. Az IT igazi hívószó az innovatív megoldások iránt rajongó digitális generáció számára, akiknek szenvedélye a kódolás, Big Data és a felhőtechnológia.

Nem titok, hogy az Y-generációért, azaz a mostani húszas vagy kora harmincas éveiben járó tehetséges fiatalokért nagy versengés folyik a munkaerőpiacon. Már-már közhely az is, hogy az új típusú munkavállalókat nem lehet megfogni egy-egy hangzatos frázissal, hiszen tudatos karrierépítők, földrajzilag mobilisak és kiválóan alkalmazkodnak a változásokhoz. Sőt, a változatosság, a folyamatos pörgés sokkal kecsegtetőbb, mint egy ún. „nyugdíjas” irodai állás. A GE pedig ezt felmérve alakította ki az IT gyakornoki programját.

Paál Laura, a GE IT gyakornoki program egyik szakmai mentora
Paál Laura, a GE IT gyakornoki program egyik szakmai mentora

„Nálunk ugródeszkaként szolgál az IT gyakornoki program” – mesélte Paál Laura, a GE IT vezetőképző program regionális vezetője. „Ahogy bővül a magyarországi GE, folyamatosan gondoskodunk az utánpótlásról és keressük a tehetségeket.” A budapesti Váci Greens irodaházban a GE Global Operations Centerben egyre bővül, gyarapodik az IT részleg is, itt kap helyet a Hungary IT Center is, ahol rendkívül sokrétű és változatos munka folyik. „Ebbe a közegbe invitáljuk a gyakornokokat. Nem hiszek abban, hogy egy kezdőt csak csip-csup, jelentéktelen feladatokkal lehet megbízni. Úgy hogyan fejlődhetne? Nálunk valódi felelősségteljes projekteken dolgoznak, és látják, a munkájuk valóban változást hoz.”

Az érem másik oldaláról, vagyis a gyakornoki programról beszél Nagy Flóra Boglárka is, aki a GE és a Corvinus által közösen szervezett APEX esettanulmány versenyen értesült először a vállalat gyakornoki és a kétéves IT vezetőképző programjáról. „2015 óta vagyok itt, és nagyon élvezem, hogy egy igazi multinál, rugalmas keretek között dolgozhatok. Szeretem, hogy ennyire nemzetközi a környezet is. Ma már valamirevaló gyakornoki tapasztalat nélkül sokkal nehezebben lehet bárhol elhelyezkedni. Itt már gyakornokként is izgalmas és fontos projektekben veszünk részt.”

Nagy Flóra Boglárka a GE Digital üzletágban IT gyakornok
Nagy Flóra Boglárka a GE Digital üzletágban IT gyakornok

Jó a GE-s bögre, de nem ez a cél

„Az egyetemisták között népszerű a GE” – teszi hozzá Paál Laura. „Ez leginkább annak köszönhető, hogy híre megy, ha »igazi munkalehetőség« adódik, és nem annyi, hogy papíron elhelyezkedsz valahol, kapsz egy logós bögrét, majd mehetsz fénymásolgatni egyetemi kreditért. A gyakornokaink már tanulás mellett bele tudnak kóstolni a GE kultúrájába és mindenapjaiba, látják, hogy valódi karrierív rajzolódhat ki előttük, ha szorgalmasak és nyitottak.”

A GE átalakítási tervei közt szerepel, hogy a világ első számú digitális iparvállalatává váljon egy olyan egységes platform és szoftveres megoldások létrehozása által, melyek biztosítják ügyfelei sikerességét. E célt szolgálja a Predix platformmal a GE Digital üzletág.
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.