Van, amit George Clooney is megirigyelne

2016.04.20. 14:09 Módosítva: 2016.04.25. 09:30
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A kávézás valódi sztárja, aki több szabadalmával forradalmasította a kávézást és valóban a fekete nedű volt az élete. Technikai forradalmár, aki a tökéletesség megszállottja, és akinek neve önmagért beszél. Szerencsére a presszókávé atyja e szenvedély génjét tovább örökítette és immár nyolcvan éve világszerte élvezhetjük az általa megteremtett fekete gyönyört. Egy ilyen parádés felvezetés után, kívánkozik még egy szó. Igen. Magyar.

A rendkívüli történet a vörös szőnyegre termett, és ha létezne Oscar-díj a kávézásban, biztos befutó lenne az idegen nyelvű film kategóriában, mert a hétköznapi fogyasztók számára okot adhat a nézőpontváltásra. A világ minden pontján friss, zamatos kávéra vágynak az emberek. Nem volt ez másként 1933-ban sem Triesztben és környékén sem, ahol történetünk indul.

A fergeteges népszerűségnek örvendő, karakteres ital több millió ember számára nyújt mindennapi élvezetet. Éppen az érzékszervet megbabonázó hatása miatt nem lehet érzelemmentesen beszélni róla, azonban a tökéletes ital elkészítéséhez – mint számtalan nagyszerű dologhoz – technikai innovációk sora kapcsolódik.

Egy csodás espresso illatában mélyen elmerülve, amivel elsődleges elvárásunk a frissesség, gondoltuk volna, hogy a kávé minőségének megtartásában a nitrogén olyan fontos lesz, mint számunkra a levegő? Míg nekünk kétségtelenül jót tesz ez utóbbi, a kávészemek minőségén igencsak ront. Így azok, minél távolabb várnak feldolgozásra, annál inkább vesztenek élvezeti értékükből.

Azóta is hálásan emlékezhetünk meg minden bágyadt reggelen, vagy egy elcsigázott, késő délutánon az irodában a magyar származású Illy Ferencre, hogy megálmodta a frissen pörkölt kávé pressurization néven ismert máig használt módszerét. Az eljárás lényege, hogy magas nyomás alatt a kávéban lévő oxigént nitrogénnel helyettesítik, így konzerválva annak csodás tartalmát. Ez a záloga a minden körülmények között produkálható prémium minőségnek.

A kapszula a jéghegy csúcsa

Az általunk is ismert modern presso kávéfőző szinten e kreatív elme nevéhez fűződik, aki a forró víz helyett, nagynyomású vízgőz segítségével nyerte ki az ízeket a gondosan válogatott, prémium minőségű, kizárólag arabica kávészemekből készült őrleményből.

Az emblematikus kis feketéhez ma már több formában is hozzájuthatunk. A legnagyobb népszerűségnek a kapszulába zárt esszencia örvend, hiszen a szakértő mozdulatokat nélkülözve is gyorsan és könnyedén megkaphatjuk a csészényi boldogságot. A legnagyobb előnye a kapszulás megoldásnak, hogy rendkívül tiszta és egyszerű a használata. Azonban az illy még ebben is többet nyújt, mint versenytársai. A tények ridegek, de a tudat szívmelengető, hogy harminc százalékkal több kávét tartalmaz egy kapszula, mint a sármos amerikai filmcsillagé.

Próbálja ki kávé kalkulátorunkat: irodaikave.hu

Ez az élmény mindenkinek jár, főként a napi pörgés közepette. Ilyenkor jöhet az a jó erős, karakteres elixír, ami pillanatokra kiragad a hajtásból és megadja a lendületet a folytatáshoz. Osszuk meg az élményt kollégánkkal és partereinkkel is. Tegyük még ütőképesebbé vállalkozásunkat egy jó befektetéssel, amit az illy kávé és az elegáns, megbízható MITACA kávégépek fúziója garantálja. Ez a páratlan kombináció egy héten át áll minden kötelezettség nélkül a tesztelés elé*.

Sokszor nehéz megbecsülni, hogy mennyi kávé fogy egy irodában. A kapszula kalkulátorral cégre szabottan megtudhatjuk kávéfogyasztási szokásainkhoz, milyen kávégép a legmegfelelőbb. Optimalizálja költségeit munkatársai és ügyfelei megelégedésére. A felkínált kávé tükrözze szakértelmét.

Már napi 3 kávétól ingyen kávégép bérlés!

A pár főt számláló irodákig egészen a nagyvállalatok igényeit is kiszolgálva az EspressoShop.hu kedvező és komplex irodai kávé ajánlatával és professzionális szervizháttérrel minden igényt kielégítően biztosítja. Csatlakozzon azokhoz, akik számára ez az exkluzív élmény már a mindennapok része.

Nézzen be hozzánk egy jó kávéért, mert a magyar Illy Ferenc által 1933-ban alapított világhírű illycaffé magyarországi képviselőjeként hiszünk a minőségi kávézás presztízsében. Az EspressoShop.hu csapatával az eredeti olasz kávézás élményét visszük el minden irodába.

Igényelje most az ingyenes próbát* az Irodaikave.hu oldalon!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.