Még könnyebb a kisvállalkozásoknak

2016.06.14. 10:33 Módosítva: 2016.06.14. 13:54
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
2016 a vállalkozások éve, számos olyan program fut, amely megkönnyíti az üzleti növekedésüket. A pénzpiaci szereplők is felismerték a fejlődés támogatásának jelentőségét, ahogyan a Sberbank is.

Egy kis létszámú vállalkozás számára a két legfontosabb tényező a profit növelése és a költségek csökkentése. A profit növeléséhez a kisvállalkozás termékeinek, illetve szolgáltatásainak fejlesztése, azok minél szélesebb körrel való megismertetése szükséges, míg a költségek csökkentése a működés szigorú felügyeletén és az átgondolt pénzügyi döntéseken múlik. A témában Takács Nikolettát, a Sberbank Magyarország Zrt. mikrovállalati szakértőjét kérdeztük.

Milyen pénzügyi döntésekre van szükség egy kisvállalkozás előrelépéséhez?

Az átgondolt pénzügyi döntések közé tartozik az is, ha a kisvállalkozás vezetője felkutatja a növekedést célzó és segítő lehetőségeket. Erre a célra például a középvállalkozások esetében a Növekedési Hitelprogramot, míg a kisvállalkozások esetében a Széchenyi Kártya Programot említhetjük. A lehetőségek mind azt szolgálják, hogy a kedvező kondíciók mellett a vállalkozóknak maradjon erőforrásuk saját növekedésükre koncentrálni.

Az látható, hogy az állam lépéseket tett a mikro-, kis és középvállalatok érdekében. De a bankok is ugyan ilyen fontosnak tartják ezt?

Természetesen. Számos olyan akció látott napvilágot banki oldalról, amely szintén a kisvállalkozások üzleti növekedésének megkönnyítését hivatott támogatni. Mi, a Sberbanknál is elindítottuk Partner Flex 5-ös Számlacsomag kampányunkat, amellyel tovább szeretnénk csökkenteni a kisvállalkozások terheit és olyan konstrukcióval támogatni őket, amely valóban a kisvállalkozások személyre szabott igényeinek megfelelően került kialakításra.

Hogyan lehet az amúgy is kedvezményes állami programokat még kedvezőbbé tenni?

Elsősorban úgy, ha azokat kiegészítő, szintén kedvező kondíciójú banki megoldásokat kínálunk. Az említett konstrukciónk lényege például, hogy a Széchenyi Kártya Programban újonnan részt vevő, a bankunknál még nem számlavezető vállalkozások a kedvezményes hiteltermék mellé egy olyan számlacsomag kampányban is részt vehetnek, amelynek révén tovább csökkenthetik költségeiket. A kampány az 5-ös szám köré épül: a fennálló részvételi és jogosultsági feltételektől függően például a jogosultsági időszakban 5 Ft a számlacsomag havidíja, az elektronikusan leadott bankon kívüli forint átutalások díja 0,05% min. 50 Ft max. 150 000 Ft (EBKM: 0,01%); vagy a jogosultsági időszak lejártát követően az utolsó 5 hónap forgalma alapján kerülhet a vállalkozás a továbbra is kedvező díjszabású Partner Flex számlacsomag megfelelő kategóriájába.

A költséghatékony kampányban való részvételi és a kedvezményekre vonatkozó jogosultsági feltételekről valamint a jogosultsági időszak lejártát követő feltételekről a www.kisvallalatiszamla.hu oldalon és az ott megjelölt Hirdetményekben és Kondíciós Listákban tájékozódhat bővebben. A jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek vagy ajánlattételi felhívásnak. A Sberbank Magyarország Zrt. ajánlati kötöttségét kizárja.
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.