2016.11.24. 08:39 Módosítva: 2016.11.25. 20:21
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A hétköznapok rohanásában keveset foglalkozunk saját jövőnk tervezésével. Pedig a pénzügyi tudatosságra való törekvés nem csak a jelen életünk anyagi helyzetének biztosításához elengedhetetlen. Ahhoz, hogy a munka befejezése után is tartalmasan teljenek hétköznapjaink, már aktív életszakaszunkban fontos elkezdenünk gondoskodni nyugdíjas éveinkről.

Ennek kézenfekvő, legtöbbek által választott módja az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás, amely a hosszú távú öngondoskodás egyik legegyszerűbb formájaként biztosítja, hogy megőrizhessük az aktív éveinkben megszokott életszínvonalunkat, és tartalmasan tölthessük a megnövekedett szabadidőnket. Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás nemcsak magunknak, hanem szeretteinknek is értékes ajándék lehet, hiszen az ajándékozás lényegét, a gondoskodást tükrözi. Fontos, hogy minél hamarabb létesítsünk önkéntes nyugdíjpénztári tagságot, mert annál hosszabb ideig tudunk félretenni nyugdíjas éveinkre a befizetések formájában, és annál nagyobb lehet így nyugdíjba vonulásunk után a megtakarítás összege. Minél előbb kezdjük, annál több évig élhetünk az egyéni befizetések után igénybe vehető 20%-os, akár 150 000 forintos adójóváírás igénylésével. Az idei adójóváírás igénybe vételéhez még most sem késő belépni önkéntes nyugdíjpénztárba. Az idei befizetés után akkor lehet igényelni az adójóváírást, ha az legkésőbb december 30-ig beér a pénztár számlájára. Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár alacsony költségű és kedvező hozamú megtakarítási lehetőségeket kínál. Az Aranykornál a leginkább megfelelő megtakarítási stratégia az egyéni adottságok és igények alapján válaszható ki, 4 különböző hozamelvárású és kockázatú megtakarítási portfólióból.

Index.hu illusztráció

10 év tagság után, nyugdíjasként a megtakarítás teljes összege adómentesen, akár egy összegben vagy járadék formájában felvehető. Aktív korban 10 éves megtakarítás után a hozam adómentesen hozzáférhető, vagy az egyéni számlán lévő összeg 50%-a hitelfedezetként használható. Emellett 3 év megtakarítás után az egyéni számlán szereplő összeg 30%-a tagi kölcsön formájában felvehető. Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás adó- és illetékmentesen örökölhető.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár szolgáltatásai számos innovatív, az ügyfelek kényelmét és biztonságát kiszolgáló elemmel bővültek az utóbbi években, így például az online bankkártyás fizetéssel, az egyéni-számlaszám szolgáltatással, a megtakarítás-kalkulátorral, vagy az online pénztári felület fejlesztésével. További információk és az optimális megtakarítás összeg meghatározásában segítő Megtakarítási kalkulátor: www.aranykornyp.hu.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár 2016. december 31-ig belépési és befizetési akcióval is várja az új belépőket. A belépőknek vásárlási utalvánnyal kedveskedik*, az év utolsó két hónapjában legalább 55 ezer forintot befizetők pedig iPhone 7-et, iPad minit vagy wellness hétvégét nyerhetnek.**

A cikk a jelenleg hatályos és az ismerhető 2016-os jogszabály-módosítások - különösen az adótörvények és az Öpt. - alapján készült. A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, a Pénztár hozamai, a megtakarítás további részletei, feltételei a www.aranykornyp.hu, valamint a Pénztár központi ügyfélszolgálatain érhetőek el (06 1 374 8400). A befektetések kockázatokkal járnak, a pénztári befektetés értéke ingadozhat, a múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre.

aranykor superb logo 640px
PI logo 640px

A Pioneer Alapkezelő Zrt. a felelős öngondoskodás elkötelezett támogatójaként jelenik meg a jelen kampányban, részvétele nem minősül tájékoztatásnak, a kampányban megjelenő anyagok és információk elkészítésében nem vett részt, azokért nem felel.

*A belépési akcióban a 2016. október 13. – december 31. között belépő tagok vehetnek részt. Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár az ajándékutalványt az akció ideje alatt belépési nyilatkozatot benyújtó új belépőnek, vagy átlépőnek biztosítja 4.000 Ft értékben, a legalább havi 6.000 Ft megtakarítás befizetését csoportos beszedéssel, vagy átutalási megbízással vállalóknak, miután az első két havi vállalt befizetés érkezett. 

**A befizetési akcióban minden Pénztártag részt vesz, akinek a számlájára 2016.11.01. és 2016.12.31. között legalább 55.000 Ft egyéni befizetés érkezik. Sorsolás 2017.01.12-én, nyeremények 1 db iPhone 7, 2 db iPad mini és 10 db 2 személyes, 2 éjszakás wellness hétvége. 

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.