Ön autózik? Akkor nagy eséllyel minőségi olasz presszókávét fogyaszt

2017.03.10. 13:38 Módosítva: 2017.03.14. 10:43
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
OMV VIVA

A hazai autósok több mint fele presszókávét vásárol, ha útközben betér egy kávéra. Az OMV Hungária adatai szerint egyre nő az igény a minőségi kávéélményre, sőt, a vendégek még a fenntartható fejlődésre is egyre jobban figyelnek. Mi több, ha szemfüles, akár féláron teheti meg mindezt.

Úgy tűnik, már a magyar utakon autózók sem csupán az éberség kedvéért dobnak be egy gyors feketét a legközelebbi benzinkúton. Manapság a vendégek a kitűnő aromára és minőségre, valamint a termék eredetére is egyre nagyobb figyelmet fordítanak. A benzinkúthálózatoknak is lépést kell tartaniuk az igényekkel, hiszen csak az OMV Hungária 109, VIVA kávézóval rendelkező magyarországi töltőállomásán évente közel 3 millió csésze kávét vásárolnak, ami 2016-ban, százalékos arányban kétszámjegyű növekedést jelentett a megelőző évhez képest. Az eladási számokat és a vásárlói elégedettséget várhatóan tovább emeli, hogy márciusban az OMV több mint száz hazai töltőállomásának egyikére betérő, és legalább 20 liter üzemanyagot tankoló vásárlók fél áron fogyaszthatják a kávékülönlegességeket.

v4a3132 ecirgb (1)

A VIVA kávézókban megforduló vendégek többsége az espressóra esküszik, azonban ötödük cappuccinót választ. A vevők 15 százaléka a hosszú kávét, míg minden tizedik az egyéb tejes termékeket – köztük a latte machiatót, a melange-ot vagy a bécsi kávét – részesíti előnyben. A VIVA blendet a régiós ízlésnek megfelelően, az olasz Gimoka kávépörkölő szakértőivel közösen fejlesztette ki az OMV, számtalan vakteszt és kóstolás után alakult ki a különleges arabica és robusta összetételű keverék. A vásárlók elvárásainak megfelelően tavaly óta az OMV-töltőállomásokon kizárólag méltányos kereskedelemből származó, azaz FAIRTRADE minősítéssel rendelkező kávéval frissülhetnek fel a fáradt sofőrök. A FAIRTRADE-mozgalom lényege, hogy nemzetközi civil szerveződésként garantálja, a termelőktől a méltányos kereskedelem és a fenntarthatóság jegyében kerül a töltőállomásokra a minőségi kávé. A FAIRTRADE-minősítés és az ezzel járó magasabb beszerzési ár miatt ugyanakkor nem emelkedik az OMV-töltőállomásokon elérhető kávé ára, sőt, e hónapban akár fél áron is fogyasztható.

További információ

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.