Széles választék, de a gyöngyszemekből még mindig kevés akad!

2017.05.04. 09:55 Módosítva: 2017.05.04. 10:09
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az ingatlanpiac fellendülése folyamatosan arra sarkallja a fejlesztőket, hogy minél több újépítésű projekttel jelentkezzenek. A választék egyre bővül a vásárlási kedv nem apad, a kínálat bővülése ellenére azonban jó lokációval rendelkező, ár-érték arányban megfelelő új lakást manapság sem könnyű találni. Így továbbra is nagy a verseny az ilyen otthonokért.

Lépten-nyomon érik egymást a legújabb ingatlanfejlesztések, ennek ellenére a fejlesztők így is alig győzik kielégíteni az elhalasztott kereslet okozta többletet a budapesti ingatlanpiacon. A helyzet természetesen nem ennyire fekete-fehér, de nagyon jól látszik a piac fellendülésének dinamikája: A választék széles, azonban olyan projekteket, amelyek Budapesten családok számára is élhető, nyugodt környezetet biztosítanak és mindemellett megfelelő minőséggel és ár-érték aránnyal is kecsegtetnek, már kevesebbet találunk. Akik nyugodt, kertvárosias környezetre vágynak, mindezt megtalálhatják a XI. kerületben: Nem csupán a természet és a zöld területek közelsége, hanem a gyors ütemben fejlődő infrastruktúra, és folyamatos megújulás teszi igazán vonzóvá az itt történő vásárlást. A kerületben a m2 árak folyamatosan nőnek, így egy lakás megvásárlása jó befektetésnek bizonyul, hiszen folyamatosan nő az értéke.

A kerület egyik előnye - a sok közül -, hogy a zöld területek aránya jóval nagyobb más kerületekéhez képest. Ebből következik, hogy magára valamit is adó beruházó gondosan ügyel arra, hogy minél több zöld területet őrizzen meg a vásárlóknak és minél kevesebb területet építsen be. Jó példa erre a kerület egyik legnagyobb, több ütemben megvalósuló ingatlanfejlesztése, a Sasad Liget lakópark. Első két ütemét már átadták, az építés alatt lévő harmadik és negyedik ütem pedig teljes mértékben értékesítésre került. A tervezés során gondosan megtartott beépítettségi arány – 25% beépítettség, 75% zöld terület – méltán népszerűvé tette a vásárlók körében. A jelenleg értékesítés alatt álló ötödik ütem lakásainak nagy része is vevőre talált már és a projekt népszerűsége – látva a már megépült ütemeket–, fokozatosan nő.

Ráadásul aki a Sasad Ligetben most vásárol lakást, lehetősége van a finanszírozó bankkal kötött megállapodás alapján arra, hogy rendkívül kedvező egyedi konstrukciójú hitelből finanszírozza új lakás vásárlását. A rendelkezésre álló hitelszakértők pedig díjmentes szolgáltatás keretében segítenek kiválasztani mindenki számára a legmegfelelőbb konstrukciót.

Aki itt szeretne lakást annak igyekeznie kell, mert a hamarosan induló, hatodik ütem az utolsó esély, hogy itt élhessen. Aki nem tervez időben, lekéshet a lehetőségről.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.