Most megéri bankot váltani

2017.05.08. 00:00 Módosítva: 2017.05.11. 10:30
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Most autót nyerhet, aki helyesen válaszol a CIB Bank tippkérdésére, és CIB ECO bankszámlát nyit május 31-ig. A CIB ECO számlavezetési díja ráadásul 0 forint, ahogy számos kapcsolódó szolgáltatásé is.

Tavaly október 29-től hatályos az a kormányrendelet, amely rögzíti a fizetésiszámla-váltás feltételeit és határidőit. Ennek értelmében az új bank elintézi a csoportos beszedési megbízások, állandó átutalási megbízások áthozatalát az előző pénzintézettől, valamint a beszedők és a számlára ismétlődő átutalást teljesítő felek tájékoztatását az új bankszámláról, továbbá – ha az ügyfél kéri – akár a korábbi számla lezárását is, így az adminisztrációval, ügyintézéssel töltött idő jelentősen csökkenhet. A teljes folyamat maximum 13 munkanapot vesz igénybe.

Érdemes kihasználni az egyszerűsített bankváltás nyújtotta lehetőségeket, hiszen a bankok által kínált számlák között jelentős eltérések vannak. Fontos azonban, hogy a bankszámlakínálat áttekintésekor nem elég csak a számlavezetési díjakat összehasonlítani, hiszen számos járulékos költség is van, melyeket figyelembe kell venni. A bankkártya éves díjának levonása például gyakran meglepetésként éri a számlatulajdonost, de kalkulálni kell az eseti és állandó átutalások, valamint a csoportos beszedési megbízások és a banki értesítő sms-ek díjával is.

170209-SKODA-CITIGO-05

A CIB ECO bankszámla havi számlavezetési díja 0 Ft, amennyiben a mindenkori nettó minimálbérnek megfelelő összegű jóváírás érkezik havonta átutalással a számlára, de ezen felül számos szolgáltatás is díjmentes. A 2017. január 1. és 2017. december 31. között nyitott ECO bankszámlák mellé a VISA Inspire elektronikus bankkártya díja 0 Ft az első évben, és 2017. december 31-ig az elektronikus csatornákon indított belföldi eseti forint átutalási megbízás tranzakciós díja, a csoportos beszedési megbízás teljesítésének díja, és az állandó átutalási és átvezetési megbízás teljesítésének díja is 0 Ft. A számla mellé igénybe vehető a CIB Bank mobilalkalmazás is, melyben elérhető az Okos értesítések funkció, mellyel a banki SMS-értesítők helyett a számlát és kártyát érintő pénzmozgásokról szóló értesítések díja 0 Ft.1 Így tehát a CIB ECO bankszámla valóban nulla forintért használható. Ráadásul most egy Skoda Citigo-t nyerhet, aki helyesen válaszol a CIB Bank tippkérdésére, és CIB ECO bankszámlát nyit május 31-ig.2 Részletek: www.cib.hu/citigo

1CIB ECO bankszámla havi számlavezetési díja 0 Ft, amennyiben a számlavezetési díj terhelését megelőző hónapban legalább a mindenkori nettó minimálbérnek megfelelő összegű jóváírás érkezik átutalással (a saját számlák közötti átvezetés, illetve készpénzes befizetés nem számít bele a jóváírási összegbe) a bankszámlára (akár több részletben is), akkor a következő hónapban a havi számlavezetési díj nem kerül terhelésre. A számlanyitás hónapját követő 3 naptári hónapban a jóváírási feltételek teljesülését a Bank nem vizsgálja, a havi számlavezetési díj ebben az időszakban nem kerül terhelésre. Az első számlavezetési díj terhelésére a számlanyitás hónapját követő 4. hónapban kerül sor, amennyiben az Üzletfél fent leírt díjmentes számlavezetés feltételének nem tesz eleget.

 Az akció kizárólag a 2017. január 1. és 2017.december 31. között nyitott ECO bankszámlák mellé, a promóció ideje alatt a számlatulajdonos nevére igényelt első VISA Inspire Elektronikus bankkártyára vonatkozik. Az ajánlat számlával rendelkező, ECO számlára váltó ügyfelek esetében csak abban az esetben érvényes, amennyiben az ügyfél a számlacsomagváltás pillanatában nem rendelkezik aktivált elektronikus betéti bankkártyával. A VISA Inspire Elektronikus bankkártyára vonatkozó részletes feltételeket, díjakat a magánszemélyek részére szóló Bankkártya Kondíciós lista tartalmazza.

 A tájékoztatás nem teljes körű, a bankszámlára vonatkozó részletes feltételeket a Fogyasztók részére szóló CIB ECO bankszámla kondíciós lista, a fogyasztók és egyéni vállalkozók részére szóló Bankszámlákra és a fizetési műveletekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat, valamint az Általános Lakossági Üzletszabályzat tartalmazza, melyek megtalálhatóak a www.cib.hu honlapon, valamint a CIB bankfiókokban.

A számlanyitás és tippelés külön időpontban is történhet, de az lényeges, hogy mindkettőre a promóciós időszak alatt kerüljön sor.
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.