Egy királyi este neked is jár!

2017.06.02. 12:43 Módosítva: 2017.06.12. 16:54
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A cseh király sörének élvezete nem csak a nemesek kiváltsága lehet. A Krušovice több, mint folyékony kenyér: többszázéves tradíciókra épülő, tartalmas minőségi sörélmény.

Ahogy Franciaországot gazdag borkultuszáért csodáljuk, úgy számít a sörbarátok Mekkájának Csehország. A cseh sörhöz kultúra, történelem és az a különleges cseh életérzés kapcsolódik, ami Hrabal könyveiből vagy éppen Menzel filmjeiből sugárzik.

Azonban cseh sör és cseh sör között is van különbség: így aki egy igazi minőségi cseh sört keres, annak érdemes megkóstolnia a királyi márkát, azaz a Krušovicét.

Krusovice PR jpg

A Krušovice Királyi Sörgyár egyike a Cseh Köztársaság legrégebbi sörgyárainak. A sörgyárat 1517-ben alapították, amikor a Svatováclavská Szerződés engedélyezte az arisztokráciának, hogy saját birtokain sört főzzön. 1583-ban a császár megvásárolta a sörgyárat, amely így a Křivoklát birtok része lett. Őfelsége egyre jobban megszerette a Krušovice sört, és mindig személyesen győződött meg arról, hogy a sörgyár megkapja a minőségi alapanyagokat. Bár császárság már nincs, a minőség ma is fenséges, hiszen az előállításához szükséges forrásvizet a Křivoklát Tájvédelmi Körzetből nyerik, a malátát és a komlót pedig a morvaországi Žatec környékéről szállítják. Az ősi receptet az idők során a Krušovice Sörmesterek generációi tökéletesítették.

Habár többszázéves történetével és egyedülálló hagyományaival a Krušovice nem lett patinás múzeumi tárgy, ma is ott sorakozik a minőségi üzletek polcain és az igényes vendéglátóhelyeken, ráadásul nem csak Csehországban, hanem Magyarországon is.

A Krušovice persze, akár egy jó bor, megérdemli az odafigyelést és tiszteletet, hiszen évszázadokon és generációkon átívelve időtállóan értékes tudott maradni. De minek köszönheti különleges minőségét és mivel vívta ki a tiszteletet a királyi sör?

A Krušovice évszázadok óta a legnemesebb alapanyagokból készül: a nemes Saazer komló, a helyben feltörő, lágy artézi víz, valamint a tökéletességre törekvő sörfőző mesterek generációk óta garantálják a legkiválóbb cseh sörökre jellemző karakteres ízjegyeket és egyedülálló tisztaságot.

Akár egy testes szép bor, egy hideg, habos, aranysárga Krušovice is jó kísérő lehet egy fontos beszélgetésen, egy elmélkedős estén, egy összeszokott és kellemes baráti társaságban.

További információ itt!

https://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=21172553&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.