Ezeket se hagyd ki a Völgyben!

2017.06.08. 09:17 Módosítva: 2017.06.08. 12:27
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Közel 1200 programmal készül az idei Művészetek Völgye. A 10 napos fesztivál kínálatából ezúttal a második hétvége zenei programjaiból válogattunk.

A hazai könnyűzenei színtér krémje koncertezik július 27-30. között a Völgyben. A fesztivál nagyszínpadán, a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpadon csütörtökön, július 27-én, Hobo és a Vad Fruttik zenélnek. Másnap a Magashegyi Underground és Szabó Balázs Bandája koncertezik. Ugyanezen a színpadon szombaton az Ivan and the Parazol lép fel, akik az idei Völgybe a nyár eleji amerikai turnéjukat követően térnek vissza, hazahozva a napos Kalifornia hangulatát. Az idei Völgybe a nyár eleji amerikai turnéját követően tér vissza a zenekar, hazahozva a napos Kalifornia hangulatát.

MG 1042 a

A nagyszínpadon a Völgy utolsó napján az idén 10. születésnapját ünneplő Budapest Bár, valamint a Pál Utcai Fiúk ad koncertet. Az idei fesztivál egyik legnevesebb külföldi fellépője, a francia Nouvelle Vague is ezen a színpadon játszik, július 29-én, szombaton.

A fővárosi kerület vezetése és a Kőbányai Zenei Stúdió közösen létrehozott színpadán, a Kőbánya Udvarban szintén a zene kapja a főszerepet. Fellépnek többek között: a Lóci játszik, a Jazzékiel, a Margaret Island, az Ozone Mama és Marge.

A Momentán Társulat idén is saját udvarral várja az érdeklődőket, ahol a Völgy második hétvégéjén koncertet ad többek között a Balkan Fanatik, a DENIZ és a swing stílusában játszó Créme de la Pop. A társulat főhősei ezen a hétvégén Kondor László fotós és Ganxsta Zolee lesznek.

Harcsa Veronika idén is csokorba gyűjtötte kedvenc zenekarait; saját udvarában a Völgy második hétvégéjén a Modern Art Orchestra George Gershwin zenéiből válogat, játszik a Barabás Lőrinc Quartet, a Jónás Vera Experiment, az Iamyank Live Band, a Gyémánt Bálint Trio pedig az izraeli Shai Maestro Trio-val közösen ad koncertet. Szintén ebben az udvarban zenél a román Golan zenekar július 28-án.

Az ElevenKertbe beköltözik a Cseh Tamás Program; többek között itt lép fel Antonia Vai, az Efzámbó Happy Dead Band, Petruska, Müller Péter Sziámi és a Kistehén.

Idén először várja színes programkínálattal saját udvarában a látogatókat Szirtes Edina Mókus. A Szimpla Lemming Udvarban pedig már hagyomány, hogy a Szimpla zenei életében meghatározó zenekarok koncerteznek nap mint nap.

Az idén frissen megalakuló Fonó Udvar a budapesti Fonó népzenei- és világzenei kínálatát hozza el: a második hétvégén itt lép fel többek között Kollár-Klemencz László, a Dresch Húros Quartet és a Pannonia Allstars Ska Orchestra is.

A Muharay Udvarban immár hagyomány, hogy a Budapesti Vonósok zárják a programot; július 29-én Illényi Katicával adnak közös koncertet.

Szintén szombaton a kapolcsi római katolikus templomban az értelmi sérült fiatalokból álló Parafónai zenekarral közösen lép fel Szalóki Ági. A templomban koncertezik a hosszú idő után visszatérő Amadinda, amely a nyári szezonban kizárólag a Völgyben ad nagykoncertet, és a Szent Efrém Férfikar is.

Részletes programkínálat itt, jegyek pedig itt!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.