Bulizzon Prince barátaival Veszprémben!

2017.07.04. 13:41 Módosítva: 2017.07.04. 15:28
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Már csak néhány nap, és kezdődik a VeszprémFest. A népszerű zenei fesztiválon Prince zenekara, a The New Power Generation, Richard Bona, Heather Small az M People-ből és Sir Tom Jones lépnek színpadra.
NPG Prince uj resize

A fesztivál egyik helyszíne a Veszprém Aréna lesz, itt lép fel a fesztivál zárónapján, július 15-én Prince hajdani zenekara, a The New Power Generation (The NPG) a „Celebrating Prince” turné keretében. A The New Power Generation 1990 és 2013 között volt Prince kísérő zenekara. A zenészek Prince halála után, a 2016. októberi minnesotai,”Official Prince Tribute Concert” sikerének hatására határozták el, hogy újra összeállnak és koncertsorozattal tisztelegnek a művész előtt.

A The NPG tagjai szinte az eredeti felállásban, Prince zenei-baráti köréből érkező vendég énekesekkel érkeznek – a londoni Hyde Park, a holland Noth Sea Jazz és a Lisszaboni Super Bock Super Rock fesztivál után – Veszprémbe. A koncerten legnagyobb slágereiket adják elő, nem hiányzik majd a listáról a Let's Go Crazy, Kiss, U Got the Look, Nothing Compares To You, Sexy MF, Diamonds & Pearls, Get Off, Cream, Purple Rain stb. A VeszprémFest szervezői ezzel a koncerttel tisztelegnek Prince zsenialitása előtt.

TomJones


Szintén az Arénában ad koncertet július 14-én az élő legenda, Sir Tom Jones, akit talán senkinek nem kell bemutatni. Népszerűsége előadóművészként és lemezkészítő művészként öt évtizede töretlen, 75 évesen legutóbbi Long Lost Suitcase, Spirit In The Room és Praise & Blame című albumjairól életpályája eddigi legjobb kritikáit zsebelhette be. Nem csoda hát, hogy veszprémi koncertjére már minden jegy elkelt.

Photo - Richard Bona & Mandekan Cubano 1 - C Rebecca Meek


A fesztivál másik, új helyszíne a Vár tövében található História Kert, ahová idén a Püspöki Palota felújítása miatt költözik le a nagyszínpad. Itt ad koncertet július 12-én Richard Bona és a Mandekan Cubano. Bona - mint énekes, basszusgitáros, dal- és zeneszerzői - azon kevés afrikai művész közé tartozik, akik kulturális határokon átívelő nemzetközi hírnévre tettek szert. Generációjának egyik legkiválóbb és legkeresettebb zenésze, aki mindig új utak után kutat a zenében. 2016 júniusában jelentette meg afro-kubai projektjének, a Mandekan Cubano-nak új albumát, a Heritage-t, a koncert gerincét ez az album adja. Igazi „crossover” zenére számíthatunk, ahol Bona kameruni-afrikai zenei világa és a fiatal és kiváló kubai zenészek stílusa kapcsolódik össze.


Bona egyébként visszatérő előadója a VeszprémFestnek: 2005-ben quintetjével, 2008-ban pedig a kongói Lokua Kanzával és a Martinique-ról származó énekes, zeneszerző Gerard Totoval közösen léptek színpadra Veszprémben.

HeatherSmall Dress+


Másnap, július 13-án Heather Small, az M People együttes énekese ad koncertet szintén a História Kertben. Small 11 millió eladott lemezzel, 2 Brit Awards és a Mercury Music Prize díjjal és számtalan világturnéval a háta mögött korunk egyik legsikeresebb angol női művésze. Az M People együttes tagjaként Heather a ‘90-es évek egyik meghatározó hangjává vált, olyan slágereket köthetünk hozzá, mint a „Moving On Up”, a „One Night In Heaven” és a „Search For The Hero”.


Azóta is rendszeresen koncertezik, 2010-ben Anastacia és Lulu mellett tagja lett az óriási sikerű “Here Come the Girls” projektnek, szóló albuma, a Proud címadó dala pedig szinte nemzeti himnusszá vált Angliában. Első magyarországi fellépésén igazi táncos fesztiválhangulatra számíthatunk!
Töltse le a fesztivál mobil applikációját, hogy a belvárosi parkolóhelyekről, eső esetén a helyszínváltozásról, az indított külön buszjáratokról és egyéb hasznos információkról a leghamarabb értesülhessen.
Bővebb információ és jegyvásárlás a fesztivál honlapján: http://veszpremfest.hu/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.