BUDAFOKI PEZSGŐ- ÉS BORFESZTIVÁL

2017.08.25. 14:26 Módosítva: 2017.08.25. 17:12
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Szeptember 2-3-án, Dél-Buda legnagyobb fesztiválján, négy színpadon ötven koncert, borászatok, pezsgőkészítők, 1 km-es kézműves vásársor, gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket.

Aki járt már szeptember első hétvégéjén Budafokon, minden bizonnyal visszatér, hiszen számos élmény várja a szépen berendezett, hangulatos utcákon és tereken, ahol a hazai könnyűzenei élet legjobbjainak koncertjeivel, budafoki bor- és pezsgőkészítőkkel, továbbá határon innen és túlról ismert kiváló magyar borászokkal találkozhatnak az idelátogatók.


A fesztivál központi területe mellett megnyitják kapuikat a budafoki pincészetek is – az Európa-szerte is egyedülálló pincerendszer több mint 100 km-es hosszával, ezek végiglátogatását a Pincejárat elnevezésű buszjárat segíti, amely a belváros és a fesztivál között is folyamatosan ingázik.

Újdonság idén, hogy a helyi „Cinema Paradiso”, azaz az egykori Budafok mozi helyén Szieszta pont néven kellemes „ejtőzős” helyszín nyílik. A szép emlékű intézmény előtt tisztelegve filmvetítések lesznek egész nap a 80-as évek legjobb magyar rajz- és játékfilmjeiből, illetve a szervezők az idén 75 éves Casablanca c. film bemutatását is tervezik. E ligetes kialakítású területen – előrevetítve a jövőre kialakításra kerülő pihenőparkot – Kárpát-medencei és határon inneni vendégborászok is várják a kiváló borok rajongóit.

Galéria itt!
Galéria itt!



Az egyes színpadokat a koncertek, és az italválaszték egyaránt meghatározzák: a Bor udvarban kiváló borokkal, romkocsma hangulattal és fesztiválokról ismert zenekarok koncertjeivel találkozhatunk, fellép többek között Mary Popkids, Bagossy Brother Comany, NAZA, Dj Bootsie Live Band.


A Pezsgő téren pezsgőkülönlegességekkel, valamint gyerekkoncertekkel, pl. Bíró Eszterrel, továbbá popelőadókkal várunk mindenkit, velünk lesz Pápai Joci, a Hot Jazz Band, valamint Singh Viki a Budafoki Big Banddel. A könnyedebb italok kedvelői pedig a Fröccsteraszon a jazzmuzsika és a fröccsözés összefüggéseit kutathatják: itt többek között Pátkai Rozina Quintet, a Kéknyúl trió és Tóth Vera ad koncertet. A Piactéren a világzene, folkzene mutatkozik be: a Kaláka, a Góbé zenekar és a Kerekes Band is fellép.


Az elbűvölő macskaköves utcácskában kialakított Művész utca, a kerület képző- és iparművészeinek népszerű térkiállításának és performance-ainak ad otthont. Szintén új helyszínen nyitja meg kapuit a a Gyermekliget, mégpedig egy hatalmas ősfás játszótéren a 22. kerületi Szent István téren, ahol izgalmas és tanulságos játékok között barangolhatnak a kisebb-nagyobb gyermekek.

Az idén 28 éves fesztiválon tavaly több mint 50ezer fő vett részt és a szervezők hasonlóan kiemelt érdeklődésre tartanak számot.

27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

További infó: www.budafokiborfesztival.hu, http://facebook.com/budafokiborfesztival

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.