Az Aruba Csoport és adatközpontjai

2018.02.16. 10:26 Módosítva: 2018.02.16. 18:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Nyolc adatközpontból áll az Aruba Csoport európai hálózata, közöttük olaszországi, angliai, francia, német, cseh és lengyel komplexumokból. Négy ezek közül a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, saját építésű létesítmény.

Aruba terkep 1 ábra

Ügyfeleinek a létező legszélesebb kollokációs választékot kínálja az Aruba Csoport, az egyetlen racktől kezdve a teljes szekrényeken és szerverszobákon át a dedikált adatközpontokig. A cél az, hogy a csúcstechnológiás infrastruktúra a legnagyobb helybéli és nemzetközi vállalatok, valamint állami szervek redundanciával és megbízhatósággal szemben támasztott követelményeit is kielégítse.
Az Aruba égisze alatt működik az ArubaCloud (arubacloud.com), a legnagyobb európai felhőszolgáltató, ennek magyarországi kirendeltsége a ArubaCloud.hu (arubacloud.hu), amely a virtuális infrastruktúrától és az adattárolástól, a katasztrófa utáni helyreállítási tervek és az üzletfolytonossági projektek megvalósításáig, mindenféle felhőszolgáltatásra képes. Központi vezérlésének és nyilvános API-jainak (alkalmazásprogramozási felületeinek) köszönhetően, egyszerű választani a virtualizációs technológiák, illetve a virtuális szerverekre telepíteni kívánt megoldások között.
Érdekesség, hogy a cég a .CLOUD domain egyedüli hivatalos nyilvántartója, ami megerősíti a Cloud szolgáltatás iránti elkötelezettségét.

Csúcstechnológiás központ: az Aruba globális felhő-adatközpontja
Milánótól mindössze pár percnyi távolságra található meg a Global Cloud Data Center, más néven IT3. Ez egyúttal Olaszország legnagyobb adatközpontja is, hiszen a 200.000 négyzetméteres létesítmény 90.000 négyzetméternyi adatközpontot foglal magában. A komplexum 90 MWh-os energiaellátását kettős betáplálással oldották meg, és annak valamennyi berendezése az ANSI/TIA 942-A 4-es (korábbi elnevezéssel TIER 4-es) szabványban foglaltaknál magasabb szintet képvisel.

Aruba foto 2 ábra

Érdekessége, hogy a komplexum kizárólag saját forrásból származó, megújuló energiát használ, vagyis saját vízerőművet és napelemes (fotovoltaikus, PV) rendszert. Ily módon az Aruba.it nem csupán környezetbarát, hanem ennek köszönhetően igen versenyképes árakat kínáló létesítménnyel lett gazdagabb.
Ebben a rövid videóban bemutatjuk a kampusz építésének fázisait:


Ami a biztonságot illeti, annak részét képezi a 7x24 órás fegyveres őrszolgálat, a redundáns helyszíni hálózatvezérlő központ, a behatolásérzékelőket, kamerás megfigyelőrendszereket, kettős azonosítást és biztonsági kapukat magában foglaló hatszintű biztonsági rendszer.
Ha felkeltettük érdeklődését ezzel a cikkel, akkor látogasson el az adatközpontba személyesen! Itt tud feliratkonzi.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.