Irigylésre méltó életet élhetnek a Rege Residence nyugdíjasai

2018.10.08. 17:25 Módosítva: 2018.10.09. 09:09
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Végre Magyarországon is elérhető az amerikai filmekben látott prémium színvonalú, aktív életet biztosító intézmény a nyugdíjas korosztály számára. De vajon milyen az élet gondtalan nyugdíjasként egy olyan helyen, ahol non-stop hotelszolgáltatásokkal, programokkal kényeztetik az embert?

Körbejártuk a II. kerületi „Szépkorúak Otthonát”, ahová most bárki bekukkanthat az intézmény nyílt napjainak alkalmából. Sőt, a tevékeny nyugdíjas éveiket tervezők jelentős kedvezményt is bezsebelhetnek a bérleti jog vásárlásából.

Mintha négycsillagos hotelben élnének, all-inclusive 24 órás nővérszolgálattal és a hétköznapokon több órás orvosi szolgáltatásokkal körülbástyázva tervezhetik meg nyugdíjas éveiket a II. kerület egykori szállodájába költöző 65 év felettiek.

Valahogy így képzeljük el - minden lében kanál nagymamaként és nagypapaként –magunkat a közeli, vagy épp távoli jövőben, aki bringázik az erdőben az unokákkal, világot lát, pókerezik a barátaival és reggel frissen lép ki leúszott kilométerekkel a háta mögött az úszómedencéből.

„A koncepció nem új, nem mi találtuk fel” – tudtuk meg a Rege Residene vezetőségétől. „Napjainkban Nyugat-Európában, az Egyesült Királyságban és az USÁ-ban egyre inkább terjed azoknak az otthonoknak a hálózata, amelyek egyaránt kínálnak aktív életet, kulturális élményeket, miközben kellő hangsúlyt fektetnek az egészségügyi ellátásra is. Bizonyított tény, hogy a kapcsolatok, barátok, az érdeklődésnek megfelelő programok, élmények és a fizikai aktivitás hozzájárul a hosszabb és jobb minőségű élethez. Hisszük, hogy Magyarországon is eljött az idő, hogy megfeleljünk az ilyen igényeknek.”

 

A Rege Residence Nyílt napokat 2018. október13-án és 14-én rendezik, a látogatásra a weboldalon https://regeresidence.hu/hu/nyilt-nap/ található űrlapon vagy az ingyenesen hívható telefonszámon lehet regisztrálni.

A Rege Residence Szépkorúak Otthona figyelemreméltó elhelyezkedése sem utolsó, a belvárostól nem túl távol, de már a Budai-hegyek karéjában áll az épület tágas szobákkal, közösségi terekkel, uszodával, parkkal, fitneszteremmel. Az úszómedence úszásra és vízi tornára is alkalmas, a fitneszteremben a mai összes kötelező edzésformát művelhetik a lakók, a jógától az erőgépes edzésen át a spinningig.

A sportolás mellett rengeteg napközbeni foglalkozást, például fotó- vagy rajzszakkört, irodalmi előadást, teke és pingpong bajnokságot is szerveznek az itt élőknek.

„Lakóink önállóan tervezhetik napi elfoglaltságukat, mi lehetőségeket kínálunk, nem kötelezettséget. Ötszöri étkezést biztosítunk, és minden nap délelőttre és délutánra is tervezünk fizikai, szellemi és kézműves programokat, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő tevékenységet. Wellness részlegünket, fitness termünket szabadon használhatják lakóink a nyitvatartási időben, melyhez természetesen felügyeletet biztosítunk.

Közösségi tereink, a könyvtár, az imaszoba, a kávézó, klubszoba, előadóterem, kártyaasztal, biliárd, számítástechnikai szoba, fűszerkert, stb. szolgálja leendő közösségünk kényelmét. Úgy gondoljuk, hogy minden életkornak megvan a maga szépsége, és időskorban is szabad, sőt kell játszani, új tevékenységeket kipróbálni, tanulni, új barátságokat találni.”

Persze nem kell minden idejüket a négy fal között tölteni az örökifjú bérlőknek. A tágas épületből szinte rögtön a budai erdőbe lép az ember, így például az intézmény szervezett nordic walking csapatával kirándulhatnak a lakók, piknikezhetnek az unokákkal vagy kocoghatnak.

Félnapos vagy akár többnapos bel- és külföldi városlátogatások, hajókirándulás, színházi előadások, zenei programok szintén a mindennapok részét képezi majd a Rege Residence lakói számára.

A 80-as években épült, kívül-belül megújult Rege Szálló épületét 2019 tavaszán adják át a tervek szerint. Kívül egészen új homlokzattal, parkkal, belül vadonatúj bútorzattal és kifogástalan közművekkel, modern nyílászárókkal, összességében egy teljesen új épülettel fogadják a beköltözőket. A lobby és egy teljesen berendezett bemutatószoba már el is készült – és további meglepetésekkel várják az érdeklődőket a nyílt napokra. A bérleti jog megvásárlói egy vagy két szobás berendezett lakóegységeket választhatnak (22 és 50 nm között).

Azok a 65 év feletti nyugdíjasok, akik már szemeznek az új otthon nyújtotta lehetőségekkel, a nyílt napok során megtervezhetik saját szobájukat, sőt 1.800.000 Ft kedvezményt is kapnak a bérleti jogból!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.