2018.10.12. 15:54 Módosítva: 2018.10.13. 09:50
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
„Kevés befektetéssel is lehet már ipar 4.0-fejlesztésbe fogni” – indul az Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás

Hatalmas lépésekkel halad az ipar fejlődése, melynek során az ipari folyamatok teljes digitalizációja zajlik. A fejlődés új kihívásokat teremt, melyek a hazai kkv-kat is erősen érintik. Nem csupán a technológia térhódításáról van szó, hanem az üzleti folyamatok terén szükséges paradigmaváltásáról is. Annak a támogatására, hogy a hazai kis- és középvállalkozások képesek legyenek e kihívásoknak megfelelni, hozták létre az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projektet, mely a helyi kamarákkal közös szervezésben Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás keretében október 15. és 26. között 8 vidéki városba viszi el az Ipar 4.0 tudást és technológiát. A szervezők azt mondják „kevés befektetéssel is lehet már ipar 4.0-fejlesztésbe fogni”. Aki a programban részt vesz és eljut az azt lezáró minősítésig, további pályázatokba nyerhet belépést.

 Az Ipar 4.0 koncepció lényege a szemléletmód megváltoztatása az egyén és a vállalatirányítás szintjén, és a termelési folyamatok hatékony szervezése. Az országjárás célja, hogy megmutassák, a vezető ipar 4.0 alkalmazásokat bemutató mintagyárakban milyen kézzelfogható technológiai megoldásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az Ipar 4.0 alkalmazása és a digitalizációval járó fejlesztések elkerülhetetlenek a kis- és középvállalkozások számára, egyrészt az elérhető eredmények révén, másrészt, ha valaki kimarad a folyamatból, az jó eséllyel komoly lemaradással kell, hogy szembenézzen. A várható előnyök: költségcsökkentés, az értékteremtő képesség növekedése, a nyersanyagok hatékonyabb felhasználása, sőt, még az emberi erőforrások jobb kihasználása.

Index BR18IVSIPO5 01 PR kep

Nem kíván elérhetetlen befektetéseket a kkv-któl, hogy elindulhassanak ezen az úton: már elérhető áron vásárolhatnak a digitalizációhoz szükséges eszközöket, a legfontosabb lépés azonban a meglévő adatok és információk elemzése és értékelése.

Újdonság, hogy a projekt kínálatának első eleméből, a mintagyári bemutatókból viszünk el ízelítőt az Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás keretében nyolc városba a helyi kamarákkal közös szervezésben – mondta Dr. Bárdos Krisztina, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Eger, Szolnok, Békéscsaba, Szekszárd, Kaposvár, Szombathely, Tatabánya, Salgótarján városokba érkezünk október 15-26. között. A program kínálata közel 1000, ezen városok környezetében működő termelő kkv-t érinthet. Azt reméljük, hogy minél többen rászánják azt a 1,5 órát, ami után lehetőségük van a programba bekapcsolódni és a térítésmentes szolgáltatásokat igénybe venni.

Részletes program: www.ipar4.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.