Ilyen városnegyed még nem épült Budapesten

BudaPart beach sétány
2019.03.28. 16:57 Módosítva: 2019.04.04. 17:08
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
BudaPart néven épül újgenerációs városnegyed a Duna-parton impozáns lakóépületekkel, kávézókkal, üzletekkel és irodákkal. A tervek szerint néhány év múlva egy kisvárosnyi közösség él majd a Kopaszi-gát mellett.
A BudaPart ’E’ lakóépülete, amely a BudaPart harmadik ütemében épül

Már javában tart az építkezés a Kopaszi-gát melletti Dombóvári és Budafoki út által határolt területen: a BudaPart projekttel az ingatlanfejlesztő Property Market Kft. arra vállalkozott, hogy kialakítsa az első vegyesfunkciós Duna-parti városnegyedet. A komplexum már az első ütem átadásakor szinte minden fontos szolgáltatást biztosít a lakók és dolgozók számára, így egy élhető, modern városrész fogadja majd őket. A koncepció annyira népszerű, hogy az első ütem lakásainak már több mint 90%-át értékesítették. Az első otthonokat idén adják át, most pedig egy újabb fejezethez érkezett a BudaPart-sztori: az 'E' épület 182 lakásának értékesítése is megkezdődött, a korábbiaknál is modernebb és innovatívabb megoldásokkal.

Nyüzsgő világváros és természetközeli nyugalom

A BudaPart sajátossága, hogy egyszerre urbánus és természetközeli – a lakókon múlik, hogy épp az izgalmas városi forgatagra vagy a vízparti pihenésre vágynak. A hely adottságai lehetővé teszik, hogy az aktuális hangulatnak megfelelő városrészen kapcsolódjanak ki a budapartiak, és akár egy napon belül többféle környezetben tölthessék szabadidejüket, ezáltal mind a hétköznapok, mind a hétvégék változatosak a Kopaszi-gáton.

A városnegyed fejlesztőinek egyik fő célkitűzése, hogy olyan szolgáltatásmixet hozzanak létre, aminek köszönhetően minden egy helyen, könnyedén elérhető. A lakóépületek földszintjére kiskereskedelmi üzleteket terveztek a beruházók, így épp úgy lehetőség lesz leugrani egy kávéra vagy egy vacsorára, mint elintézni a bevásárlást, a banki ügyintézést vagy a postai teendőket, de fitnesz terem, szépségszalon és gyógyszertár egyaránt szerepel a tervek között. Erre szükség is lesz, a közel 10 év múlva 4-5 ezer itt lakóval és 20 ezer fő irodai dolgozóval számoló BudaPart ugyanis tényleg úgy fog működni, mint egy város a városban.

Árendás Gergely, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója a projekttel kapcsolatban úgy fogalmazott: „A beruházás egyedülálló a fővárosban, amivel olyan minőségi színvonalat szeretnénk nyújtani, amire eddig még nem volt példa hazánkban. A Kopaszi-gát egyedülálló adottságai lehetővé tették, hogy nagyot álmodjunk – így nem kellett kompromisszumokat kötnünk, és mindent az új városnegyedet aktívan használók igényeire tudtunk szabni, amivel a világvárosok hangulatát hozzuk el a BudaPartra.”

Infrastruktúrafejlesztés járatmódosításokkal, új járatokkal és Fonódó 2-vel
Infrastruktúrafejlesztés járatmódosításokkal, új járatokkal és Fonódó 2-vel

Ahogy a népszerű világvárosok közepén is van egy-egy nagy park, úgy a BudaPart sem maradhatott zöldfelület nélkül: 20 hektáron park szövi át az új negyedet, a beruházás végére pedig megduplázódik a területen lévő fák száma.

A terület 48%-át zöld terület fedi
A terület 48%-át zöld terület fedi

A nagy zöldfelületen túl ott van még 11 hektár vízfelület, homokos vízparttal és egy kikötővel. A természetközeli fókusz nemcsak esztétikai célokat szolgál, hanem remek lehetőséget kínál szabadidős programoknak, legyen szó családi eseményekről vagy szervezett sportrendezvényekről.

„A városnegyed fejlesztésével kapcsolatban folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél mélyebben megismerjük a vevői igényeket és elvárásokat a modern urbánus életmóddal kapcsolatban, ami rendkívül izgalmassá teszi a mindennapi gondolkodásunkat az operatív kivitelezés során. A BudaPart Otthonok 'E' épületével egy újabb nagy lépést teszünk afelé, hogy tovább építsük a „budaparti” közösséget, és egyre többek számára tegyük elérhetővé azt az egyedülálló életérzést, amit az újgenerációs komplexum nyújthat” – mondta el Kiss Ákos, a Property Market lakóingatlan értékesítési igazgatója.

Az ’E’ lakóépület a bevásárló utca mellett épül
Az ’E’ lakóépület a bevásárló utca mellett épül

 

E-töltő, MOL Bubi és közösségi közlekedés

Egy 21. századi városnegyed persze csak akkor teljes, ha megfelelően része az azt körülvevő város vérkeringésének – és ezt a BudaPart maradéktalanul megvalósítja. Az épületekben lévő parkolókban elektromos töltőpontokat is telepítenek. Kiépül több MOL Bubi-állomás, és a BKK hajójáratára már most fel lehet szállni a Kopaszi-gát partjáról. Sőt, a villamoshálózat fejlesztése is része a projektnek, a tervek szerint a városnegyed egyszerűen megközelíthető lesz majd a Fonódó 2-vel (ez a vonal már rendelkezik építési engedéllyel, jelenleg forrásigénylés van folyamatban). Tömegközlekedéssel a belváros 10-15 perc alatt elérhető, az első fázis átadását követően pedig az 1-es villamossal, valamint a 212, 153 és 154B jelzésű buszok járatsűrítésével és- módosításával teszik kényelmesebbé az eljutást a BudaPartig.

A BudaPart tehát nemcsak része lesz a fővárosnak, hanem alakítja és európai színvonalúvá is teszi Budapestet. Közben pedig példát mutat a következő évtizedekre, és azt üzeni: a lakó- és irodanegyed építés önmagában már nem elég, a 21. század embere sokkal többre – egy életérzésre, komplex környezetre – vágyik.

További információ: www.budapart.hu

Modern lakások modern környezetben

Az egyedülálló környezethez egyedülálló épületek illenek, egyedülálló lakásokkal. Míg a városnegyed koncepcióját a tapasztalt dán építésziroda, az ADEPT készítette, a többfunkciós épületkomplexumot különböző, egymással harmóniában dolgozó építészek álmodták meg – a korszerű épületek, az eltérő magasságok pedig különösen modern és letisztult összbenyomást keltenek a Duna szomszédságában, önálló arculatot adva ezzel a BudaPartnak.

A belsőépítészeti megoldások fontossága: a lakások tekintetében előremutató, modern megoldásokkal, az FBIS Architects által tervezett ’E’ épületben várják a lakókat – többek között smart home rendszerrel, valamint mennyezetfűtéssel és- hűtéssel, közvetlenül a BudaPart főutcája és központi parkja között.

Mivel egy új városnegyed létrehozása komoly felelősség, ezért a Property Market városszociológusokat, tájépítészeket, városfejlesztési szakembereket is bevont a projektbe. A gondos tervezés eredményhez vezet: miközben magát a városnegyedet a hatalmas zöldterület és a mozgalmas bevásárlóutcák töltik meg élettel, az egyéni mikroközösségek kialakulását a lakóépületek közösségi terei, a megannyi sportolási lehetőség, továbbá a játszóterek, parkok és a plázs segíti.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.