Kinek a legszebb a keverék kutyája Budapesten? – Szépségversenyt hirdetett a Tereza étterem

2019.05.16. 10:01 Módosítva: 2019.05.16. 12:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Manapság már senki sem veszi zokon, ha egy étteremben vagy vendéglátóhelyen a szomszéd asztal lábánál egy négylábú kedvenc várja, amíg gazdái a vacsora végére érnek. Olyannyira nem, hogy évek óta nagy érdeklődés övezi az „Év kutyabarát helye” címért folytatott versenyt a szolgáltatói szektorban, ami bizonyítja hogy egyre több helyen várják tárt karokkal négylábú kedvenceinket. Megfelelő edukáció mellett bármelyik kutyából illedelmes vendég válhat, ezért is kaptuk fel a fejünket, amikor a belvárosban található Nagymező utcai étterem kutyás hónapot hirdetett.

EMC 1289
Fotó: Emil Chalhoub

Az áprilisban debütált eseménysorozat Kiss Csanád jubileumi kutyafotó-kiállításával kezdődött. A négylábú társakra specializálódott fotós neve a legnagyobb kutyabarátok számára aligha cseng ismeretlenként; nagy valószínűséggel jártak már műtermében, találkoztak alkotásaival magazinokban, a közösségi média platformjain vagy épp Demény, a kötsög portfóliójában. Csanád elsőként egy barátja kutyáját kapta lencsevégre 10 éve, mára azonban a hivatásává vált a négylábú kedvencek fotózása. A jubileumi kiállítás apropóján a népszerű fotográfus sokadik alkalommal ragadta meg az alkalmat, hogy a felelős kutyatartás mellett letéve voksát csatlakozzon olyan kezdeményezésekhez, melyek elősegítik a kutyás lét – abszolút kétoldali – boldogságának elérését. A megnyitón Korom Gábor, a világhírű „Tükör módszer” feltalálója harangozta be, hogy az elkövetkezendő hetekben a fókusz a kutyás létre fog irányulni, és különböző programokkal várják az érdeklődő gazdikat.

59968429 585791585275887 4435970389427879936 o
Fotó: Vágó Csaba

„Dogz at work” – azaz kutyák a munkában címmel hirdetett előadáson például a Tükör Módszer rendszerében tevékenykedő trénerek egy berendezett irodai térben feszegették a kutyás lét legfontosabb kérdéseit, melyek felmerülhetnek munkaidőben, munkaadóként és munkavállalóként egyaránt. A kiszámíthatatlan időjárás ellenére teltház – és a levegőben érezhető szeretet – mellett került megrendezésre a FogadjÖrökbe Alapítvány közreműködésével megrendezésre kerülő kutyás brunch és kispiac.

59828218 585794235275622 1618919653722030080 o
Fotó: Vágó Csaba

A „fogadjörökbés” testvérpár – Anna és Zita – története az ékes példája annak, hogy miként lehet a közösségi média platformjait jótékony célra felhasználni. Az elmúlt években segítségükkel több száz, nehéz körülmények közül származó kedvenc talált gazdára. Mára az Instagramon több ezer főt számlál a követői táboruk, rendszerükben ideiglenes befogadóként azok is megélhetnek örömteli gazdis pillanatokat, akiknek hosszútávon nincs lehetőségük örökbe fogadni egy négylábú társat. A kispiacon és reggelin megforduló, közel négyszáz szimpatizáns, „örökbés gazdi” és látogató is azt bizonyítja, hogy kezdeményezésük példaértékű és kivételes közösség kovácsolódott össze a lányoknak és az időközben csatlakozó örökbés segítőknek hála. A kispiacon számtalan kutyás kiállító portékái közül válogathattak az étterembe érkezők, gazdira váró kutyusok  találkozhatottak az esélyes jelöltekkel, az eseményt követően pedig hét kutyusból öt végleges otthonra és szerető gazdára lelt.


A hónap méltó lezárásként a Tereza a közreműködőkkel – Kiss Csanáddal és a Fogadj Örökbe csapatával -  meghirdette a város keverék kutya-szépségversenyét, melyre pár nap leforgása alatt közel 350, szebbnél szebb fizimiskával rendelkező kutya gazdája nevezett. A szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel közönségszavazást hirdettek, és május 19-én, 13:00 órától kezdődő döntőn szubjektív alapon dől el, hogy 2019-ben kik a város legjobb fej keverék kutyái. A mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a menhelyek telítettségére és keverék kutyák örökbefogadásának lehetőségére. Ahogy a mondás tartja; a kutya az egyetlen, aki jobban szeret téged saját magánál – mi boldogan hajtunk fejet ezelőtt, és a hasonló kezdeményezések előtt, melyek hozzájárulnak a felelős kutyatartás népszerűsítéséért Magyarországon.

Több infót az esemény Facebook oldalán találsz.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.