Alpesi nyár Salzburg tartományban

2019.06.19. 15:25 Módosítva: 2019.06.19. 15:45
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Nyaralás majdnem a szomszédban – és mégis egy külön világban. Ahol minden egy kicsit más. Már csak a tengerszint fölötti magasság miatt is. Salzburg tartomány alpesi régióiban június közepétől szeptember végéig tart az alpesi nyár. Ez a rövid és intenzív időszak csodálatos lehetőségeket kínál túrázáshoz, bringázáshoz, felfedezőutakhoz és pihenéshez.

Tourismusverband - Saalbach Hinterglemm
Tourismusverband - Saalbach Hinterglemm

A salzburgi alpesi nyár (Salzburger Almsommer) évszázados hagyományokat továbbvivő életforma. Napjainkban nyári időtöltések gazdag tárházát is kínálja, kiszabadulási lehetőséget a városi mindennapokból. Nem is esik olyan messze ez a végtelenül izgalmas világ, az itt töltött idő még belefér a környezettudatos nyaralásba. A levegő, a mozgás mindenkinek jót tesz. Kinek a gyógynövényeken, kinek a hütték rejtette gasztronómiai lehetőségeken akad meg a szeme, de az sem baj, ha csak nézelődünk, gyönyörködünk.

A salzburgi Saalachtalban a szelíd dombhátak és zöldellő alpesi legelők mellett szívélyes házigazdák várják a vendégeket. A gyorsfolyású Saalach folyón a világ néhány legnehezebb vadvízi szakaszát küzdhetik le a kajakosok, miközben néhány kilométerrel lejjebb izgalmas kenutúra vár a családokra. A nyári hőség elől ideális menedék a Vorderkaser-szurdok és kristálytiszta vizű tavai. A természetes forrásokból származó víz kellemes felfrissülést kínál.

A Salzburger Sportwelt, Saalbach Hinterglemm, Saalfelden Leogang és a Hochkönig régió valóságos eldorádó a túrázóknak, bringásoknak és a kíváncsi felfedezőknek. Egy álomszerű nyaralás minden nap más és más élményekkel: az egyik nap egy sportos hegyikerékpáros túra vagy egy izgalmas sziklamászás, a másikon egy könnyű kerékpáros kirándulás vagy egy kényelmes erdei séta. A télen népszerű síterepek nyáron outdoor játszótérként várják a vendégeket.

Ausztria egyik legnaposabb vidékén, Lungau régióban található a jelentős történelmi múlttal rendelkező Mauterndorf és Mariapfarr. Ausztria egyik legnaposabb vidékén, a Salzburger Lungau régióban található az azonos nevű UNESCO bioszféra-rezervátum. A Radstädter Tauern és a karintiai Nockberge között elterülő régióban 60 alpesi menedékház és ugyanennyi hegyi tó, valamint a jelentős történelmi múlttal rendelkező Mauterndorf és Mariapfarr várják a vendégeket. A régió két központi települése ideális kiindulópont a környéken tett kirándulásokhoz, de nagyszerű programokat kínál a kultúrát kedvelőknek is. A Salzburger Lungau régióban a hegyisportok összes vállfaját űzhetik a vendégek, így minden adott az aktív feltöltődéshez.

Zell am See–Kaprun régió is sportolási lehetőségek folyamatosan bővülő, széles választékát kínálja. Akinek sokkal inkább az élmény, mint a sportos kihívás a fontos, annak ideális választás lehet egy e-bike túra vagy egy reggeli jógaóra, de a hegycsúcsok is meghódíthatók kényelmesen, hegyi felvonóval.

Krimmli-vízesések - Ferdiand Rieder
Krimmli-vízesések - Ferdiand Rieder

Salzburg tartomány területének több mint fele erdő. Az erdő több, mint nagyszerű kiránduló- és pihenőhely. Gazdasági funkciója mellett elsősorban felbecsülhetetlen jelentőségű élettér, védi a természetes környezetet, a levegő és a víz tisztaságát. A salzburgi erdőkben több ezer kilométernyi jelzett turista- és bringautat jelöltek ki. A Magas-Tauern Nemzeti Parkban természetvédelmi őrök vezette erdei túrák indulnak. Az Alpok legnagyobb természetvédelmi területén összesen 266 darab háromezres hegycsúcs várja a természetbarátokat.

A SchafbergBahn fogaskerekűnek és a WolfgangseeSchifffart hajóinak köszönhetően különleges perspektívából csodálhatjuk meg Salzkammergut lenyűgöző hegy- és tóvidékét.

Egyedülálló természeti szépségének köszönhetően Salzkammergut hegy- és tóvidéke Ausztria legszebb régiói közé tartozik. Az elbűvölő tájegység közepén található a Wolfgangsee, az ország egyik legszebb és legmelegebb tava, ahol minden adott a pihentető feltöltődéshez: a hegycsúcsokról és a kristálytiszta vizű tó felszínéről varázslatos panorámában gyönyörködhetünk.

Tovább a tervezéshez és a foglalható ajánlatokhoz

Hajóval a Wolfgangsee-n - Salzburg AG
Hajóval a Wolfgangsee-n - Salzburg AG
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.