A jó karrier egy karnyújtásnyira van!

2019.07.18. 16:19 Módosítva: 2019.07.18. 16:30
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Köztudott, hogy egy gyakorlatorientált diplomával jelentősen könnyebb elhelyezkedni a munkaerőpiacon, magasabb fizetést, és boldogabb életet „lehet elérni”.

Országosan számos intézmény kínál gyakorlatorientált képzést, melyet ipari és duális partnereikkel együttműködve alakítanak ki. Egy jó karrier megalapozásához elengedhetetlen tényező a gyakorlati tudás. Ettől lesz a dolgozó értékes munkaerő, amit cserébe jobban meg is fizetnek a munkaadók.

2018-as kutatások szerint jobb elhelyezkedési és karrier lehetőségei vannak azoknak, akik diplomával rendelkeznek, kimagaslóan vezetnek a műszaki, gazdasági és informatikai területen végzett frissdiplomások. A felmérések szerint jóval magasabb fizetésre is számíthatnak a diplomával rendelkező munkavállalók és karrier lehetőségeik is jelentősen növekednek.

Idén a pótfelvételi keretein belül van még lehetőség a jelentkezésre, amely augusztusban lesz aktuális. Most nyáron van lehetőség utoljára emelt szintű érettségi és középfokú nyelvvizsga nélkül jelentkezni a felsőoktatásba, mivel 2020-tól életbe lép az új törvény miszerint az említett eredmények alapkövetelményként fognak szerepelni a jelentkezési folyamatban.

Érdemes körülnézni a pótfelvételin elérhető képzések között, mert így jóval könnyebb a bejutás. Egyike azon intézményeknek, akik biztos bejutást és remek gyakorlati képzést ajánl a főváros melletti Dunaújvárosi Egyetem. Olyan képzést és partneri kapcsolatokat kínál az intézmény mellyel a felmérések szerint, hallgatóik átlagon felüli fizetésekkel rendelkeznek, és jobb karriert építenek diplomájuk megszerzését követően. Ez az eredmény persze annak is köszönhető, hogy a fentebb említett területeken végzett hallgatókra igen magas az igény a munkaerőpiacon.

www.miertdue.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.