Magas hozamú befektetés újépítésű lakással, euró alapon

2019.09.10. 12:57 Módosítva: 2019.09.12. 14:57
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Jelentős árelőnnyel, még az áfaemelés előtt kínál akár 7%-os hozamú, euró alapú ingatlanbefektetési lehetőséget az albérletpiac legvonzóbb helyszínein Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia.
Universo CAM 01 02 348x196

Évről-évre rengeteg külföldi diák kezdi meg felsőoktatási tanulmányait Budapesten. A hivatalos adatok szerint több mint 32 ezer külföldi hallgató tanul a fővárosban található egyetemeken, főiskolákon, közülük minden tizedik a Semmelweis Egyetem diákja. Az intézmény elhelyezkedése miatt a részükről megjelenő kereslet ráadásul a főváros egy jól körülhatárolható részére, éppen a Cordia Universo és Grand Corvin projektjeinek környékére koncentrálódik. A hallgatók ugyanis döntően az oktatási intézmény közelében keresnek lakhatási lehetőséget, amelyet jellemzően nagyon rövid idő alatt kell intézniük. Tekintettel arra, hogy az egyetem megújult központi épülete és a legnagyobb oktatási egységei is a VIII. és a IX. kerületben találhatók, egyedülálló módon évente több ezer külföldi diák kereslete jelenik meg a környék bérleti piacán, vagyis valóban komoly igényről van szó.

Rájuk jellemző, hogy szinte kizárólag euróban fizetik a bérleti díjaikat. Ez azt jelenti, hogy azok, akik devizában (is) tartják megtakarításaikat, úgy vásárolhatnak euróért befektetési céllal új építésű lakást Magyarország vezető ingatlanfejlesztőjétől, a Cordiától, hogy a bérleti díjat is euróban kapják majd meg.

A Cordia lakásaival elérhető bérleti díjak magasabbak, mint a környékbeli ingatlanoké, ráadásul az éves szinten elérhető bruttó 6-7%-os euró hozam messze meghaladja az euró alapú hazai államkötvény (Prémium Euró Magyar Állampapír) aktuális éves kamatát is, amely jelenleg 2,4%.

Ez nem minden, hiszen a Cordia új, egyetemek közelében épülő lakásait a „Most legyen okos!” kampány keretében egyrészt extra árelőnnyel, másrészt még a jelenleg érvényes, 5%-os kedvezményes áfakulcs mellett lehet megvásárolni. Mint ismert, 2020-tól 27% általános forgalmi adó terheli majd az új lakások többségét.

Aki tehát a most élő, a jövő januártól hatályban lévőkhöz képest jóval előnyösebb feltételek mellett szeretné új lakását megvásárolni, annak sietnie kell, hiszen az alacsony áfakulcs csak év végig, december utolsó napjáig van érvényben.

A Cordia ráadásul azok számára, akik az ingatlanok bérbeadását, hasznosítását tervezik, komoly segítséget ad: igény esetén vállalja a teljes berendezést, a lakás meghirdetését, a bérlő kiválasztását, a bérleti szerződés megkötését, a bérleti díj és a közüzemi költségek beszedését – sőt, a tulajdonosnak még lakógyűlésre sem kell járnia. A cég jelenleg közel félezer lakást ad ki és/vagy menedzsel, amelyek bérlőinek döntő többsége külföldi diák.

grandcorvin2 348x196

A „Most legyen okos!” kampányban árelőnnyel kínált, magas euró alapú hozamot nyújtó lakások Budapest legnépszerűbb helyszínein épülnek. A belvárosi lakásbérleti piac egyik legkeresettebb helyszínén, a nemzetközi nagydíjas Corvin Sétányon az elmúlt 10 évben megduplázódtak a négyzetméterárak, ami további hozamprémiumokkal kecsegtet a befektetés számára. A formájában és anyaghasználatában egyaránt egyedi és exkluzív kialakítású Grand Corvin második üteme a legutolsó, egyedülálló lehetőség befektetésre a Corvin Sétányon. A kampány keretében az ebben az ütemben épülő lakásokra 15%-os kedvezményt ad a Cordia, a lakásáfa jelentős emelkedését figyelembe véve pedig összességében bőven 30% felett lehet a nyereségünk. Az Universo a IX. kerület megújuló részén, a Millennium-negyedben, a Duna-parttól sétatávolságra, a SOTE közvetlen közelében épül. A leendő lakások kiváló befektetési lehetőséget nyújtanak, amelyeket a jelen konstrukcióban 13%-os árelőnnyel kínálja a fejlesztő. Ha pedig az áfa megtakarítását is figyelembe vesszük, akkor több mint 30% lesz a nyereségünk.

Ha érdekli az egyedi befektetési lehetőség, látogasson el a Cordia oldalára!

A Cordia kiemelkedően megbízható partnernek számít, hiszen több mint másfél évtizede van jelen a hazai lakóingatlan-piacon, és eddig minden fejlesztését befejezte, a vevők, a finanszírozó bankok és az alvállalkozók felé még a válság legkeményebb éveiben is helyt állt – hívta fel a figyelmet Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója.
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.