Kutatók Éjszakája a Bay Zoltán Kutatóintézetben

2019.09.20. 12:02 Módosítva: 2019.09.23. 16:17
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Idén is látványos és szórakoztató programokkal várja a Bay Zoltán Kutatóintézet a tudomány világa iránt érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján szeptember 27-én.

A szervezők a tudományos, kutatói életpályát szeretnék népszerűbbé tenni a fesztivállal, amelyet Európa sok-sok országában egyszerre rendeznek meg.

kutéj0099

Bay Zoltán Kutatóintézet vezetői és munkatársai rendkívül fontosnak tartják a minőségi oktatást, amely elengedhetetlen feltétele a sikeres kutatói életpályának.

A programokat úgy állítják össze a szervezők, hogy minden korosztály a gyerekektől a felnőttekig megtalálja a neki érdekes lehetőségeket. A fesztivál nemcsak előadásokkal, hanem elsősorban interaktív programokkal várja az érdeklődőket, a látogatók aktív részesei lehetnek a kísérleteknek.

kutéj104

A Bay Zoltán Kutatóintézet budapesti központjában például megtudhatják az Utazó Planetáriumban, hogyan keletkeznek a csillagok, hogyan lehet meglátni a lehetőséget egy-egy űrtechnológia földi alkalmazására, megismerkedhetnek a lézer felhasználásának játékos oldalával, valamint lesznek kémiai kísérletek.  De részt vehetnek egy bűnügyi helyszín vizsgálatában és a bűneset felderítésében egy CSI laborban.

A Kutatóintézet évek óta elkötelezett szereplője olyan nemzetközi projekteknek melyek célja a környezetvédelem, a körforgásos gazdaság valamint az újrahasznosítás fontosságának ismertetése a társadalommal. Ezért a tudományos módszerek hétköznapi felhasználása iránt érdeklődők hallhatnak majd a háztartási hulladék csökkentéséről és az újrahasznosításról.

Este pedig világszínvonalú lézershow várja a látogatókat.

kutéj0269

Az intézet miskolci és szegedi telephelyén is számtalan izgalmas program készülnek. Miskolcon a Bay-Boy nevű robotfiú várja az érdeklődőket, Szegeden pedig Magneto és Ironman, a két szupererő mérkőzik meg egymással.

A részvétel ingyenes, tudományos felkészültség nem szükséges hozzá.

Mindegyik program megtalálható a Bay Zoltán Kutatóintézet honlapján.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.