2019.10.17. 10:32 Módosítva: 2019.10.17. 10:41
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ha azonnal valami új technikai vívmányra asszociálsz, most nem jársz jó nyomon. Az idén 30 éves Magyar Szabadidősport Szövetség fókusztémája októberben a gyaloglás. Ez az eszközt nem igénylő aktív mozgás számos pozitív élettani hatással bír, feltölti szervezetünket, átmozgatja testünket. A szövetség küldetése, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára és a mozgás beépüljön a hétköznapokba.
shaojie-yjll5Pfe97E-unsplash (1)

A gyaloglás zsírégető, állóképesség javító, alakformáló, „idegkisimító”.
Jót tesz testnek és léleknek egyaránt.

„A gyaloglás a legjobb orvosság.” Hippokratész valószínűleg nem is sejtette, hogy kijelentése modernkori paradigmaként vésődik be a történelembe.
Napi 7-10 ezer lépés. A kutatók ennyit tartanak optimálisnak az egészségmegőrzés szempontjából.

Nincs időm, fáradt vagyok, elfogyott a tej otthon, sietnem kell, majd holnap elkezdem… Ismerős gondolatok?
Szemléletváltással hamar rá tudod magadat venni, hogy ne a kifogásokat keresd mozgás helyett.

Van pár tippünk:

1.Szállj le egy megállóval előbb

Nem kell kilométerekre gondolni, elég csak egy megálló (Itt nyilván nem a távolsági buszra gondolunk). A napi rutinod átformálásával sokat tehetsz egészséged megőrzéséért. A gyaloglás formálja a fenék-, a comb-, és a vádli izmait, emellett a core izmokat és a karokat is igénybe veszi. Így végiggondolva nem is olyan tragikus ez az egy megállónyi séta, ugye?

2. Kutya, macska gyerek

Ha van háziállatod és igényli a sétát, akkor a motiváció adott. Kisállattal veheted a tempót kicsit gyorsabbra, ezzel kedvencednek és magadnak is jót teszel. Céllal minden mozgás könnyebb. Kisbabával sétálni babakocsit tolva, sem lebecsülendő teljesítmény. Mozognak a lábak, tágul a tüdő, égnek a kalóriák.

3. Kalandozás

Igen, a séta lehet egyfajta kalandozás, városnézés is. Reggel munkába menet keress egy olyan útvonalat, ahol még nem jártál, fedezd fel a környezeted. Még az is lehet, hogy a sétád újhullámos reggeliző hely felfedezését eredményezi, mely méltán lehet jutalma erőfeszítésednek.

4. ”Énidő”

Ne engedj a lustaságnak, egy napindító/ levezető séta segít a gondolataidat rendben tartani. Gondolj hálával az adott nap szépségeire, gyűjtsd be a pozitív gondolatokat. Lélegezz mélyeket, élvezd a fényeket. Sétálj, nézelődj, csodálj meg mindent. Legyen ez a pár perc a te „énidőd”.

5. Appal talpalj

Ha a társadalomnak abba a szegmesébe tartozol, aki szereti mérni a teljesítményét, akkor a különböző lépésszámláló appokat neked találták ki. Töltsd le a kedvedre valót és nézd meg a napi teljesítményed. Készíthetsz róla statisztikát, és nyugodtan ki is posztolhatod megmutatva fittségedet barátaidnak. Motiváld ezzel őket, hátha ők is kedvüket lelik majd a gyaloglásban.

masport30 logo (1).png

A gyaloglásról és a MASPORT-ról bővebb információ: www.masport.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.