Új alapokra helyezi a mobilitást a Huawei

2019.11.15. 12:47 Módosítva: 2019.11.18. 11:01
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A saját gyártású hardver mellé saját processzor és saját szoftverek jönnek az új Huawei mobilokra. A magyar fejlesztőket is szeretnék bekapcsolni a HMS fejlesztésébe.
Ecosystem 680x400

Alaposan megújítja mobileszközeit a Huawei. A világ egyik legnagyobb telefongyártója saját fejlesztésű processzort tesz eszközeibe, emellett saját fejlesztésű szoftverekkel szállítja a telefonokat is. Az újdonságok elsőként a Huawei Mate 30-asban debütálnak, de a többi készülékben is megjelennek. Eddig körülbelül egymillió programozó jelentkezett, hogy külsősként Huawei mobilokra fejlesszen.

A legjobb felhasználói élményt akkor tudja garantálni egy informatikai eszköz gyártó, ha a hardver- és szoftvergyártás egykézben összpontosul, hiszen így olyan alkalmazásokat tud a felhasználóknak biztosítani, melyek a legjobban működnek a saját fejlesztésű hardveren, a saját maga által gyártott processzor segítségével. A cég már korábban bejelentette, hogy új processzorokkal látja el mobiltelefonjait. A Huawei mérnökei által fejlesztett Kirin 990-es mobilprocesszor a Huawei Mate 30-as készülékben debütált. Ugyancsak ez az első telefon, ahol a felhasználók a Huawei Mobile Services (HMS) szolgáltatásrendszerrel megismerkedhetnek. A saját processzor és a saját alkalmazások a többi készülékben is megjelenik.

Ecosystem 640x360

Egykapus bejelentkezés

De milyen kényelmi szolgáltatásokat, funkciókat és alkalmazásokat biztosít számunkra a HMS? Az AppGallery a HMS mobilalkalmazás áruháza, innen tölthetjük le a számunkra fontos alkalmazásokat. A beépített intelligens kereső segítségével személyre szabott javaslatokat kapunk a számunkra releváns, népszerű vagy a legújabb alkalmazásokról. A Huawei ID helyettesíti a különböző szolgáltatások, programok által igényelt azonosítási folyamatot. Miután regisztráltunk, egyszer megadtuk a jelszót vagy ujjlenyomatot, a Huawei ID összekapcsolható más alkalmazásokkal. Így azoknál már nem kell új jelszót generálni, használható a már megszokott. Ha már vannak alkalmazások, akkor rengeteg fotó, videó, adat keletkezik. Ezeket a Huawei Mobile Cloud felhőalapú szolgáltatás segítségével kényelmesen és biztonságosan tárolhatjuk őket.

themes 680x400

Egymillió programozó

A külső programozók munkáját a Huawei egy grafikai fejlesztői rendszerrel segíti, illetve az olyan újításokkal, mint a Quick App – a szolgáltatás használatával rövidebb idő alatt készül el a kód, az alkalmazást nem kell telepíteni, és annak frissítésével sem kell törődni, mivel automatikusan elérhetővé teszi az újabb verziót. A fejlesztői platformra körülbelül egymillió programozó regisztrált, a sikeres együttműködésnek köszönhetően eddig negyvenötezer alkalmazás készült el.

Most a magyar fejlesztőket szólítják meg, hogy a rendszerben mielőbb elérhetőek legyenek a hazánkban kedvelt alkalmazások is. A fejlesztők a november 27-i budapesti Huawei Developer Day-en - amit a HWSW Mobile rendezvény keretein belül rendeznek meg - bővebben is megismerhetik a Huawei új mobilszolgáltatási-rendszerét, és azt, hogyan tudják alkalmazásaikat feltölteni az AppGallery – be.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.