Smart televíziók: mi teszi őket okossá?

2019.11.20. 15:40
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Mi az oka az olcsó smart TV-k térhódításának? Válaszok a cikkben!

A TV elterjedése óta már különböző formákat és méreteket öltött. A televíziók nagyon sokat fejlődtek az utóbbi években, és egyre több új, fejlettebb funkciókkal rendelkező, mégis olcsó okostévét vásárolhatunk.

Mi teszi a smart televíziót különlegessé? Miért keres mindenki olcsó smart TV-t? A válasz egyszerű: már az olcsóbb verziókban is megtalálhatóak az alapvető, mégis hasznos funkciók, csatlakoztathatod a számítógépedhez, az internethez, filmeket nézhetsz, streamelhetsz és játszhatsz rajta, de zenét is hallgathatsz, esetleg böngészésre is használhatod. Csak az a fontos, hogy a jó jelminőség és a jó adatátviteli minőség biztosítása érdekében a televíziót a lehető legközelebb helyezd a routerhez.

A legtöbb gyártó kínálatában elérhetőek az olcsóbb, illetve drágább verziók is, elég csak egy pillantást vetni a Philips az LG, a Panasonic vagy a Samsung modelljeire.

A megfelelő készülék kiválasztása azonban nehezebb feladat. Először is a méretről kell döntened. Smart TV-t például 15 és 90 hüvelykes változatban is találsz. Fontos a TV felbontása, illetve képernyőjének formája is. Választhatsz síkképernyős, LED, OLED vagy QLED képernyős okos televíziót.

Ha olcsóbb tévé mellett döntesz, előfordulhat, hogy funkciói bővítéséhez szükséged lesz a Google Chromecastra is, hogy így tedd lehetővé tartalmak lejátszását tabletről vagy telefonról.

Ha okos televíziót keresel, mindenképp járj utána a funkcióinak, nézz tesztvideókat, olvasd el mások véleményét, így biztosan nem érhet majd meglepetés, amikor beüzemeled legújabb készüléked!

emag index tech black friday akcios  tv full
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.