Egészségtudatos vagy? Fogyassz bátran hazai prémium tejtermékeket!

2020.03.12. 16:00 Módosítva: 2020.03.12. 16:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Nem csak nyomon követhetőek, de jótékony hatással vannak az egészségedre is!

Az egészség- és környezettudatos táplálkozás alapja, hogy tudjuk, mit fogyasztunk, de manapság nagyon nehéz utánajárni annak, hol készülnek az asztalunkra kerülő termékek. Szerencsére azonban egy-egy elkötelezett kereskedőnél már szinte alap, hogy legyenek a polcokon olyan termékek is, amikről pontosan tudhatjuk, ki készíti és milyen körülmények között. Ilyenek például az Auchan Gazdától az asztalig sajátmárkás prémium termékei, közöttük is a ráckeresztúri Martontej üzeméből származó, az országban egyedülálló módon ellenőrzött és innovatív módszerekkel készülő, egészség- és környezettudatos tejtermékek is.

A titok egy része a lenmag alapú, GMO-menetes takarmányozásban rejlik.

A Martontejnél 2018 óta adja a takarmányozás alapját a lenmag, melynek két fő előnye, hogy egyrészt biológiailag rendkívül jó hatással van az állat emésztésére, ami ennek köszönhetően sokkal kevesebb metángázt bocsát ki. Ez pedig kardinális kérdés a nemzetközi környezetvédelmi törekvésekben. Másrészt a lenmag Omega-3 telítettlen zsírsav tartalma a tehén szervezete által termelt tejben is megjelenik, ami nagyban növeli az adott tejből készült termékek beltartalmi értékét, ráadásul a kedvező telített és telítetlen zsírsavaránynak köszönhetően, kedvező hatásai vannak az egészségre is.

De az innováció és a környezettudatosság nem csak a lenmagban, hanem annak termesztésében is megjelenik. A Martontejnél 2012 óta kizárólag GMO-mentes terményekkel takarmányoznak, azaz a termelés és a gyártás során nem használnak olyan takarmányt, amely Genetikailag Módosított Összetevőt tartalmazna. Ennek köszönhetően a Martontej ráckeresztúri telepe 2019. júniusában az első, és ez idáig egyetlen tejtermelő üzemként kapta meg Magyarországon a GMO-mentes termelőüzem minősítést.

És még egy fontos érv az Auchan sajátmárkás prémium tejtermékei termékei mellett: a Martontej telepe 5-ös mentes telep, vagyis a legsűrűbben előforduló öt szarvasmarha betegségtől mentes, így ezek ellen nem kell vakcinázni az állatokat. Ez viszont azt jelenti, hogy ennyivel is kevesebb az állatok gyógyszerterhelése, vagyis nem kerül felesleges gyógyszer sem az állatok, és rajtuk keresztül a fogyasztók szervezetébe sem.

Ráadásul, mind amellett, hogy mindent megtesznek az egészséges, adalékanyag mentes élelmiszer előállítása érdekében, igyekeznek mindezt a legkisebb ökológiai lábnyommal tenni. A már említett metángáz-kibocsátásának csökkentése mellett, kizárólag zöldenergiából előállított villamosenergiát használnak, és az energiaellátást hamarosan saját napelemparkkal egészítik ki.

Nézzük, milyen minőségi termékeket találhatsz a Martontejtől az Auchan polcain!

Tej: Az egyedülálló lenmag alapú GMO-mentes takarmányozási technológiának köszönhetően a tejben a megemelkedett Omega-3 zsírsavnak köszönhetően a telített és telítetlen zsírsavak aránya olyan mértékű, melynek kedvező hatása van az egészségünk megőrzésében. A tejben számos, szervezetünk számára hasznos vitamin és ásványi anyag található.

Gomolya: Az Auchan „Gazdától az asztalig” gomolya sajtok kizárólag a Martontej saját gazdaságából származó, ellenőrzött GMO-mentes tartás technológiával készült, érlelés nélküli friss sajtok. A gyártáshoz felhasznált tej mindig a reggeli fejésű, legfrissebb tejből készül. A gomolyasajtok zsírszegények, így diétás étrendbe is beilleszthetők.

Tejföl: Az Auchan Prémium tejföl igazi prémium kategóriás termék. 25 százalékos zsírtartalmának köszönhetően bármelyik kedvenc ételünk kiváló alapanyaga, kiegészítője lehet.

Vaj: Az Auchan Prémium vaj méltán emlékeztet a kézzel köpült falusi vaj ízvilágára. A Martontej a vaj elkészítéséhez semmilyen adalék kultúrát nem használ, így a vaj ízvilága kizárólag az alapanyagul szolgáló tej tisztaságától és beltartalmától függ.

Mascarpone: Az Auchan Prémium mascarpone-t már az 50%-os zsírtartalma is megkülönbözteti a többi mascarpone-tól. Ebből a lágysajtból készült sütemények lágyak, krémesek, de mégis könnyedek lesznek.

További információ

Advertisement
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.