Ilyen lenne egy mindenre jó laptop?

Yoga C940 15inch Iron Grey Lifestyle Photography(3)
2020.03.23. 11:24 Módosítva: 2020.03.31. 10:43
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Erős ház, profi kijelző és billentyűzet, nagy akksi, kis méret és súly, felső kategóriás processzor, mindenre elég memória és tárhely? Nagyon ritkán található meg mindez egy laptopban, a Lenovo Yoga C940 azonban ezek mellett még 2in1 kivitelű is és papíron tollal is jól használható, minőségi érintőképernyője is van. Kipróbáltuk, hogy mit tart be ezek közül, és egyáltalán nem csalódtunk! Nemcsak hogy munkára és szórakozásra egyaránt alkalmas, de még jól is néz ki.

Bárki mondhat bármit, egy laptop esetén is fontos a külső, és ezen a téren nem lehet panaszunk a Yoga C940 kapcsán. A full alumínium ház nyers fém színe nemcsak megbízhatóságot és komolyságot sugall, de jól is néz ki, ráadásul a matt kivitelnek köszönhetően az ujjlenyomatokat sem gyűjti. A zsanér erőt sugároz, egyenletesen jó nyitás/csukás élményt kínál, és még a meglepően szépen szóló hangsugárzók is ebbe kerültek. Ami több mint okos ötlet - ennek köszönhető, hogy bármeddig nyissuk is az eszközt, bárhogy használjuk is, a hang mindig jó irányba szól.

01 Yoga C940 14Inch Iron Grey Hero Rotating Sound Bar Tablet Mod

A ház formáját csukott állapotban talán az időtlenül elegáns kifejezéssel jellemezhetjük leginkább, felnyitva átgondolt részleteket találunk. Már a webkamerát rejtő kiszögellés is ilyen, hiszen ez segíti a felnyitást is, de (ha már itt tartunk), ilyen a gyári lencsetakarás is, amit bármikor a kamera elé húzhatunk, ha ezzel is óvnánk a privát szféránkat. Technikai bravúr és designelem egyszerre a keskeny kijelző körüli káva, ennek köszönhetően a 14-es méretű kivitelnek kisebb a mérete, mint egy alig néhány éves 13,3-as, felső kategóriás laptopé.

03 Yoga C940 14Inch Iron Grey 4K Display W Narrow Bezels 2

A tapipad nagy és pontos, az ujjlenyomatolvasó a billentyűzet jobb alsó sarkánál található, kézre esik. A klaviatúra nem csak azzal sugall profizmust, hogy kapott háttérvilágitást. Ritka jó érzés szöveget irni vele, ami elsősorban az egyes gombok nyomáspontjának és a felhasználói élménynek köszönhető, hisz méretben, elhelyezésben nincsenek csodák.

12 Yoga C940 14Inch Iron Grey Hero Front Facing JD

A laptopot kihajtva azonnal aktiválódik a tablet mód - ilyenkor a billentyűzet kikapcsol és az érintőkijelzővel vezérlünk mindent. Esetleg egy olyan plusz eszközzel, ami elsőre talán fel sem tűnik annak, aki nem keresi: a toll a bekapcsológomb szomszédságában, a laptop hátsó felében "lakik" és töltődik, innen húzhatjuk ki szükség esetén. A széles körű használhatóságra ez a kiegészitő teszi fel a pontot - nyomásérzékenységének köszönhetően a jegyzetelést, rajzolást, szerkesztést is könnyűvé teszi.

05 Yoga C940 14Inch Iron Grey Pen On Tablet Mode

A kiváló kijelző aktív eszközként is jól vizsgázik - akár érintéssel, akár a tollal használjuk, azonnal és pontosan reagál, gyorsan vált az üzemmódok között. Megjelenítőként is felső kategóriás, hiszen akár 4K felbontásban is választható, ami elképesztő részletgazdagsággal, színekkel, és ha kell, nagy fényerőn adja vissza a tartalmakat. A hatalmas felbontás egyetlen hátránya, hogy csökkenti az akkumátor üzemidejét. Akinek az utóbbi fontos, választhatja a C940-t "mindössze" full HD felbontású kijelzővel is, utóbbival akár 18 órás üzemidő is elérhető.

08 Yoga C940 14Inch Hero Tent Voice Assistant Alexa

Ez már egy igazán izzasztó munkanaphoz vagy egy szórakozással töltött szombathoz is bőven elég. És ezzel vissza is kanyarodtunk az eredeti kérdéshez. Tényleg mindenre jó ez a laptop? A korrekt válasz szerintünk az, hogy szinte mindenre. A komoly játékosoknak, vagy azoknak, akik filmet, 3D animációt renderelnének, alighanem hiányozna egy komoly dedikált videókártya, de az esetek túlnyomó részében és a felhasználók szinte teljes körének minden élethelyzetében eleget tud a Yoga C940.

A legújabb i7-es processzor nem csak gyors, de AI-s tudással felvértezve az felhasználói igényekhez optimalizálva működik. A tesztkészülékben 12 GB RAM gondoskodott róla, hogy munkára fogva se tudjuk megizzasztani, az egy terrás háttértárra meg 4K-s filmből is bőven fér, az SSD gyorsasága a programok betöltésekor érződik igazán.

A Telekomnál elérhető Lenovo Yoga C940 tudása a felhasználók 99 százalékának elég lesz, azok fogják választani, akik hosszú távra keresnek univerzális laptopot.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.