Újra a csúcsra érkezett a Huawei P40 mobilcsaládja

2020.04.28. 10:38
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ismét az aktuális mobiltelefon-kínálat legjobb készülékeit mutatta be a Huawei. A P40 zászlóshajó-szériában három készülék található, amelyek nem csak hardveres erő, de fényképezés és funkciók terén is szintet léptek.

A Huawei P sorozatú készülékeinek bemutatói mindig nagy érdeklődésre tartanak számot, hiszen ez a prémium kategóriájú sorozat évről évre azt demonstrálja, mi a maximum, amit a meglévő technológiák felhasználásával ki lehet hozni egy mobilból. Az idei évben is ez történt, a Huawei P40 család három tagja, a P40, a P40 Pro és a P 40 Pro + minden tulajdonságát tekintve óriásit fejlődött, és nem csak a korábbi készülékekhez, de a versenytársakhoz képest is kitűnik.

Huawei PR 1000x600 01

Lenyűgöző külső

Bár egy telefont igazán a belső értékei és funkcionalitása tesz különlegessé, az egyediség és a prémium érzet mindenképpen „kívül” kezdődik. A P40 és P40 Pro modellek gyöngyház-hatású üveg borítást kaptak, és a fekete, ezüst színváltozatok mellett jégfehérben is elérhetőek. A P40 Pro+ modellből pedig két kifejezetten különleges kialakítású változat érkezik, fekete és fehér nano-tech kerámia hátlapjuk az égetés és polírozás hatására kifejezetten ellenálló.

A külső szépséghez tartozik a kijelző minősége, amely az Overflow kialakításnak köszönhetően a széleken lekerekített hatással azt a természetben is látható jelenséget idézi, amikor a teletöltött üvegpohár szélénél is feljebb domborodik a víz szintje a felületi feszültség következtében. A full HD+ felbontású panelek 90Hz-es képfrissítést kaptak, tehát még simábbak az animációk és a mozgóképek.

Huawei PR 1024x576 01

Tökéletesnél is jobb fotók

A kamerarendszerek csúcs-képességeit egy olyan szoftveres segéd támogatja, amivel egyszerűen lehetetlen rossz képet készíteni. Amikor egyszer megnyomod az exponáló gombot, valójában nem egy kép készül, hanem egy csomó – többfajta fókusszal, szín- és fényerő-beállítással. Ezután a másodperc tört része alatt a mesterséges intelligencia egy olyan tökéletes fotóvá fűzi össze ezeket, ahol mindegyik alkotóelemből a legjobbat, legélesebbet, leginkább színgazdagot veszi alapul. Neked csak annyi a dolgod, hogy kattintasz, mint eddig, majd megtekinted a kész képet, és learatod vele a dicséreteket. A képek kontrasztos és pontos megjelenéséért egy olyan technológia is felel, amely 4 képpontot egybe von össze, ezáltal búcsút inthetsz az elmosódott, „mákos” fotóknak.

Emellett P40 fotós rendszere képes olyan trükkökre is, mint az ablakból ellőtt képeken az üveg becsillanásának automatikus eltüntetése, vagy akár a villámgyors retusálás: ennek során csupán néhány mozdulattal nyomtalanul eltüntetheted a képbe belógó zavaró elemeket, vagy a háttérbe véletlenül belesétáló ismeretleneket.

Videós szinten is nagyon erős a három P40. A felvételeket kiváló stabilizáló rendszer támogatja, így nem remeg a film, amelyet akár 4K minőségben rögzíthetünk, az Ultra Slow Motion funkciónak köszönhetően pedig akár olyan gyors eseményekről is mozis szintű kisfilmek készíthetőek, mint egy macska átfordulása ugrás közben, vagy egy esőcsepp koppanása a földön.

Huawei PR 1024x576 03

Funkciók és lehetőségek tárháza

Manapság, amikor egyre fontosabb lesz az, hogy milyen gyorsan érkeznek meg az adatok, milyen minőségben nézhetünk streamelt filmeket, kifejezetten előnyös az, hogy mindhárom P40 készülék támogatja az 5G és a Wi-Fi 6 hálózatokat

Az sem utolsó, hogy a telefon erős hardvere ellenére nem kell attól félnünk, hogy állandóan valamilyen töltési lehetőség után kell kutatnunk és „ott ragadunk” a konnektor mellett órákig. A készülékek akkumulátorai önmagukban is kifejezetten erősek, de ha véletlenül mégis egy kis pumpálásra szorulnak, a 27 wattos vezetéknélküli, vagy a 40 wattos gyorstöltővel akár percek alatt új életre kelthetjük a telefonokat.

Az eszközökön a Huawei saját felhasználói felülete, az EMUI fut, amely már a 10.1-es verziónál tart, ez pedig egy sor kifejezetten hasznos és élvezetes újdonságot kínál. Könnyen adatokat cserélhetünk más Huawei eszközökkel, de az is nagy könnyebbséget jelent, hogy a Multi Ablak funkciónak köszönhetően a méretes kijelzőkön akár három különféle tevékenységet is végezhetünk egymás mellett. Valaki megkérdezte, hol lesz a holnap esti találkozó? Nézd meg a naptárban, válaszolj a kérdező üzenetére és közben még a megkezdett weboldal böngészését sem kell abbahagynod, mindegyik alkalmazás elfér egymás mellett.

Huawei PR 1024x576 02

Az alkalmazásokat a világ leggyorsabban fejlődő app-ökoszisztémája, a Huawei Mobile Services (HMS) és az AppGallery biztosítja, ahol a legnépszerűbb hazai és nemzetközi fejlesztők játékai és sokféle felhasználói mobilszoftverei érthetőek el. Az AppGallery kínálata napról napra bővül, és már most is megtalálható benne sokféle olyan általánosan használható applikáció, mint az internetes tartalmak megjelenítésére szolgáló Huawei Böngésző, a nemzetközi internetes vásárlás alapvetésének számító Wolt, Zara online webshop, Here We Go, vagy épp a fiatalok körében legnépszerűbb videós közösségi app, a TikTok. Magyar appok közül is megtaláljuk már szinte az összes népszerűt és hasznosat a mobilszolgáltatók saját társalkalmazásaitól az Időkép időjárási információján, a Mol Limo-tól kezdve a Netpincéren át a hazai webes magazinok app-formátumban használható változataiig.

A Huawei P40 és P40 Pro március vége óta már megvásárolható a partneri hálózat kereskedőinél és webáruházaiban, a szolgáltatók közül már elérhető a Vodafone kínálatában, a Magyar Telekomnál pedig május elejétől kapható.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.