Mitől lesz prémium egy lakópark?

2020.05.01. 09:34
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Mire figyeljünk, ha prémium minőségű új lakást keresünk? Íme a legfontosabb tudnivalók!

Az elmúlt évtizedekben a luxus és a prémium jelzők erősen elkoptatott fogalmakká váltak. Elég, ha arra gondolunk, hogy mennyi gyorséttermi lánc kínál „prémium” minőségű hamburgert, amelyek igencsak távol állnak a legmagasabb kategóriától. Az egyes termékek, így a lakások minősége is igen széles skálán mozog, a vevő pedig joggal várhatja el, hogy ha többet fizet, jobb minőséget is kapjon.

Lássuk egy konkrét példán keresztül, hogy melyek azok a részletek, amelyekre érdemes figyelni, ha a legjobb kategóriás lakásra vágyunk. A XI. kerületi Metrodom Őrmező lakópark fejlesztője például prémium kategóriás okosotthonokat hirdet, nézzük, hogy mi teszi ezeket valóban prémiummá!

image (3).png

Megjelenés
Nem véletlen, hogy a prémium termékek küllemére annyi gondot fordítanak a tervezők és a gyártók, hiszen a design, a formatervezés nagyban meghatározza egy termék sikerességét. Az új építésű lakóparkok legértékesebb tulajdonságai közé tartozik az, hogy minél kisebb és alacsonyabb legyen az épület, amely egyben kevesebb ott lakót is jelent. A Metrodom Őrmező lakópark zöld környezetébe elegánsan simul bele az összesen 189 lakást rejtő 7 épület. A 4 emeletes épületekben átlagosan 30, így lakószintenként 6 darab lakás található.

Az 1,6 hektáros telken az épületek lépcsőzetesen helyezkednek el, amelyek szintenként el vannak tolva egymáshoz képest: ez a megoldás nem csak rendkívül látványos, de jobban el is különíti egymástól a házakat, és szellősebb kertet eredményez. A belső park közlekedését ráadásul nem terheli autós forgalom, ugyanis a teremgarázs a föld alá lett süllyesztve.

image (4).png

Anyagminőség
Legtöbbször ezt próbálják a prémiumnak címkézett lakások esetében elcsalni a fejlesztők. Mindig ellenőrizni kell, hogy a műszaki leírás tartalmaz-e konkrét márkamegnevezést, és ha igen, azok milyen kategóriát képviselnek. Ha nincs valódi termékmegnevezés, vagy az adott márka a barkácsáruházak polcairól már ismerősen cseng, akkor legfeljebb korrekt, jó minőségre lehet számítani, valóban prémium kategóriás anyagokra azonban nem igazán. A Metrodom Őrmező otthonaiban beépítésre kerülő márkák és termékek nem okoznak csalódást, hiszen a német Villeroy&Boch szaniterek az egyik legrégibb európai porcelángyárból érkeznek az otthonokba, de a szintén német Hansgrohe csaptelepek is jól ismertek prémium minőségükről.

09-ejszaka-ok (1)

Műszaki megoldások
Ezek azok a részletek, amelyeket a legszebb látványterveken is hiába keresünk, és ha a vevő nem figyel oda, a fejlesztő viszonylag könnyen takarékoskodhat rajtuk. A fűtés-hűtés esetében a fejlesztők hajlamosak olyan költségtakarékos, egyszerűbb megoldásokat választani, mint például a távfűtés. A piacon elterjedt szabványmegoldásokkal szemben a Metrodom Őrmező otthonaiban a fűtést és a hűtést egyaránt ellátó, hagyományos gázkazánok és levegő-levegő hőszivattyús kazánok saját fejlesztésű, Dual Eco névre hallgató hibrid rendszerét használják, amely a mennyezet felületét használva hűti és fűti a lakások szobáit.

DSC9959

Érdemes figyelni a legapróbb részleteket is, legyen szó az okos villanykapcsolókról, az okosredőnyökre felkészített rejtett redőnytokokról, vagy a videó-kaputelefonokról. A lakópark emellett fejlett okosotthon rendszerrel is rendelkezik, mely nem csak a lakások, de részben az épület egyes funkciójának irányítását is ellátja, így például arcról felismeri és beengedi a lakókat a kapun keresztül.

ME 2004 112 Ormezo bannerek 0430.png

Szolgáltatások
Egy prémium lakóháztól a takarításon és a szemét elszállításán túl ma már messze többet várnak el a lakók. Különösen arra érdemes figyelni, hogy a prémiumnak meghirdetett szolgáltatásokkal valóban értéket kap-e a lakóközösség, vagy olyasmit próbálnak extraként eladni, ami a beruházónak nem került sokba, a fenntartás költségei viszont jócskán terhelik majd a lakókat.
A Metrodom Őrmező lakóparkban új értelmet nyernek a prémium szolgáltatások: a lakók szabadon használhatják a kiválóan felszerelt fitnesztermet és szaunát. Ezek mellett pedig közösségi szabadidős létesítmény, grillező- és bográcsozóhely, valamint játszótér is rendelkezésre áll. A napozóterasszal körbevett, a lakópark közepén található, temperált vizű medence valódi különlegességnek számít a piacon, melynek köszönhetően a Metrodom Őrmező inkább hasonlít egy elegáns üdülőhelyre, mint egy hagyományos budapesti lakóparkra.

A lakásvásárlás előtt állóknak tehát érdemes nagyon odafigyelniük minden részletre, azért, hogy a pénzükért valóban egyedülálló szolgáltatásokat és prémium minőséget kapjanak. A Metrodom Őrmező lakóparkról további részletes információk olvashatók a fejlesztő és kivitelező honlapján: www.metrodom.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.