Ingyenes önképzés karantén idejére

2020.05.07. 10:44 Módosítva: 2020.05.11. 14:45
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A tudást nem csak megőrizni, hanem továbbfejleszteni is érdemes. A speciális helyzetre tekintettel a HPE ingyenes lehetőségekkel járul hozzá a munkavállalók képzettségének, munkaerőpiaci értékének növeléséhez.

Mindenki jól jár a felnőttképzéssel

A szellemi feladatot végzők zöme a tavaszra Európát és az Egyesült Államokat is elérő koronavírus megfékezésére tett erőfeszítések részeként már nem jár be munkahelyére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne fontos tudásuk karbantartása vagy fejlesztése, sőt! Talán sosem volt jobb alkalom az önképzésre, mint most. Ebben segít a Hewlett Packard Enterprise Digital Learner szolgáltatása.

Tanulni jó, de nem csak l'art pour l'art érdemes a felnőttképzésbe időt és energiát fektetni. Az IDC felmérése szerint azok a vállalatok, amelyek átfogó képzési politikával rendelkeznek, és folyamatosan hangsúlyt fektetnek munkavállalóik tudásának bővítésébe, átlagosan 24 százalékkal jövedelmezőbbek versenytársaikhoz képest. A tanulmány rávilágított arra is, hogy 1 órányi felnőttképzés nagyjából 5 órányi termelékenységkiesést szüntet meg hosszú távon. Ráadásul a szélesebb spektrumú tudással bírók kevésbé - mintegy 50 százalékkal kisebb mértékben - igénylik a támogatást, ami csökkenti a szervezet support csapatára nehezedő nyomást.

HPE Online kepzesek Index 16 9 v3

Van még egy fontos aspektusa a folyamatos képzésnek: a már megszerzett ismeretek karbantartása. Az elsajátított információk frissítés nélkül ugyanis megkopnak; három év alatt az eredeti tudáskészlet és teljesítmény 60 százaléka, hat év után pedig már 75 százaléka elvész edzés nélkül. Nem csak a munkavállaló érdeke tehát, hogy rendszeresen új képességekre tegyen szert – a szellemi megújulás mellett ez az egyik fontos záloga az őt alkalmazó szervezet versenyképességének is.

Tanuljuk most kicsit máshogy

A tevékenységek egyre nagyobb részéhez hasonlóan a tanulási lehetőségek is eltolódnak a szolgáltatássá válás irányába. A Learning as a Service (LaaS) folyamatos képzési csatornájával átalakulnak a legjobb informatikusok megszerzésének és megtartásának szempontjai. A sikeres LaaS programok még magasabban képzett és jobb stratégiai képességekkel rendelkező munkavállalókat eredményeznek, akik üzleti sikerekhez való hozzájárulása vitathatatlan előnnyé válik.

A HPE Digital Learner ezt a filozófiát valósítja meg, nem kizárólag a Hewlett Packard Enterprise termékeivel és szolgáltatásával kapcsolatos informatikai képességek átadására koncentrálva. Az amerikai vállalat biztosította keretek között a csoportmunkát és így a hatékonyabb munkavégzést elősegítő soft skill-ek is fejleszthetők. A képzések elektronikus tananyagokat, oktatóvideókat, tesztelési lehetőségeket foglalnak magukba, pontos visszajelzéseket adnak a tudásszintről, tanulási utakat biztosítanak és folyamatos tanulásra motiválnak. A Hewlett Packard Enterprise oktatási szolgáltatásával az új képességek elsajátítása mellett felfrissíthető és tovább építhető a már meglévő tudás is.

A HPE előfizetéses rendszerben kínál új és folyamatosan frissülő képzéseket, melynek keretei között a tanulni vágyók ott és akkor fogyasztják az információt, amikor és ahol akarják. Nem pusztán egy e-learning megoldásról van csak szó, hanem szimulált és kézzelfogható laborgyakorlatokról és oktatói támogatásról is. Ennek köszönhetően a hagyományos képzéssel megegyező végeredményt biztosít, modern tanulási körülmények között.

HPE Online kepzesek Index 16 9 v1

A tudás továbbra is hatalom!

A jelenlegi, koronavírus miatti bezárkózás időszaka ideális feltételeket kínál a továbbtanulásra, új információk és készségek elsajátítására. Megkönnyíti a döntést, hogy a HPE Digital Learner oktatási felületén keresztül május végéig jelentkezve 30 napig ingyenesen, több százas nagyságrendben állnak rendelkezésre a képzések.

A regisztrációt követően induló egy hónap alatt a Hewlett Packard Enterprise hibridfelhős megoldásain – HPE Nimble, HPE SimpliVity, HPE 3PAR – túl általánosabb témák – ITIL 4, hálózatkezelés, szervermenedzsment – és egyéb IT-fejlesztők fontos termékei – Azure Stack, .NET, C#, Visual Studio és így tovább – kapcsán lehet kötöttségektől mentesen elmélyedni a jól hasznosítható tudást kínáló információtengerben. A fentiek mellett olyan képességekkel is bővíthető a tudástár, mint válságkezelés, szervezeti viselkedéselemzés, HR és pénzügyi ismeretek, coaching technikák, de akár a kommunikációs és a vezetői képességek is fejleszthetők.

Regisztráljon az ingyenes képzésekre ITT!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.