Zen Garden Resort: mesés Balaton-parti szálláshely az egyik legjobb balatoni bisztróval

Zen nappal 1
2020.07.24. 09:31 Módosítva: 2020.07.27. 09:26
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A zánkai Zen Garden Resort egy külön világ, ahol gyönyörű környezetben, egy partmenti, hat hektáros ősfás park különleges, önálló faházaiban pihenhet a család. A szálláshely külsős vendégek számára is nyitott étterme, a Bamboo Bistro a legjobb balatoni bisztrókkal is felveszi a versenyt. A fővárosi fine dining éttermek világából érkezett, tapasztalt konyhafőnök fogásaiért tényleg megéri meglátogatni a resortot, és kiszakadni egy kicsit a valóságból.

Zánka a Káli-medence kapuja és az északi part közepe. Egyre többen fedezik fel a látnivalókban gazdag környéket, bérelnek vagy vásárolnak itt házat. A Zen Garden Resort nemcsak a szállóvendégeknek jelent egész napos programot, hanem mindenkinek, aki nyugalomra, sportolásra, minőségi programokra és prémium színvonalú fogásokra vágyik.

A balatoni viszonylatban egyedülálló, egész évben nyitva tartó resort a Netrisk.hu alapítójának  elképzelései alapján épült fel. A tulajdonos négy évvel ezelőtt kezdte meg a szálláshely kialakítását, és a kezdetektől ügyelt arra, hogy a természet károsítása nélkül valósítsa meg a terveit. Egyetlen fát sem kellett kivágni a területen a házak miatt, és nem áldozták fel a part menti nádast a panoráma kedvéért. A vendégeket érkezéskor megkérik, hogy az autókat hagyják a resort parkolójában, innen elektromos kisbuszokkal szállítják őket a hat hektáros, ősfás parkban található kétszintes házakhoz. Az autómentesség alap, biztonságos környezetet teremtve a rollerező, görkorcsolyázó, bicikliző gyerekek számára.

A kettő, illetve három hálószobás „tiny house” típusú, 55 négyzetméteres apartmanok belülről meglepően tágasak. Kialakításuknak  köszönhetően akár 8 fő is kényelmesen elfér a kétszintes házakban, melyekhez 24 négyzetméteres, árnyékolható terasz tartozik, intimitást biztosító távolságban a szomszédos apartmanoktól. A resort közepén mesterségesen kialakított fürdőtó a kisgyerekes családok körében népszerű. A kisebb sziklák közötti medencében természetes „jacuzzi” csábít lazulásra, a tágas napozóterasz alatt a sziklakertre néző finn szaunaház található.

Bisztrókonyha minden igényre

A fűthető belső térben és az összesen 700 négyzetméteres teraszon kb. 300 főt tudnak kényelmesen elhelyezni, a legmodernebb berendezésekkel felszerelt konyha és a profi csapat pedig a legmagasabb színvonalon képes kiszolgálni ennyi vendéget. Természetesen ehhez Krasznai Norbert konyhafőnök tudására és tapasztalataira is szükség van.

A séf korábban többek között a budapesti a Gerlóczy Kávéház, a Monk’s Bistrot és a Société Bisztró konyháit vezette és zsűrizett a Bocuse d'Or szakácsverseny hazai döntőjén. Bár főleg a fine dining világában alkotott, itt, a Balaton partján egyszerű, de prémium bisztrókonyhát visz, amely főleg környékbeli és szezonális hozzávalókon alapul. A lazacpisztráng például Tapolcáról, a sajt a Vászolyi Sajtmanufaktúrától érkezik, a mikrozöldségeket egy káli-medencei  farmról szerzik be.

A bisztró étlapon nemzetközi és magyar, modern tálalásban megjelenített fogásokat is találunk a klasszikusoktól a burgereken és a pizzán át a mangalicából készült ételekig, bizonyos napokon pedig a Green egg-ben készült grillezett fogásokkal bővül a kínálat. Az ételintoleranciás és a vegán vendégek számára is van választék, kevésbé ismert alapanyagok, mindenmentes levesek, különleges fűszerek kerülnek a tányérra. Az étterembe a betérő vendégeket is várják, legyen szó egy kiadós reggeliről, vagy egy a la carte étkezésről.

Az élet ősszel és télen sem áll meg: borvacsorákat, kulturális programokat és vacsorával összekötött koncerteket is szerveznek. A tulajdonos és csapata fontos küldetésüknek érzik, hogy a Zen Garden Resort és a Bamboo bistró egy találkozási pont legyen a Káli-medence kapujában. A minőségi nyaralás érzetét szeretnék adni vendégeiknek, amiért immáron nem kell külföldre utazni. Ételben pedig a balatoni hagyományokat megőrizve, mégis a vendégek igényeire szabva alkotnak maradandó kulináris élményt.

Az esküvőktől a vitorlástúrákig

A konyha kivételesen nagy kapacitásának és a mesébe illő környezetnek köszönhetően a Zen Garden Resort tökéletes esküvői helyszín, az egész terület és az összes apartmanház lefoglalható a nagy napra.

A resort akár egy fél- vagy egész napos program is lehet a külsős vendégek számára: egy reggeli és egy kávé a Bamboo Bistro napfényes teraszán, kajak, SUP, vagy e-bike túra a környéken, sportolás a tenisz-, tollas-, vagy focipályán, majd wellness és masszázs a szaunaházban. Arra is van lehetőség, hogy vitorlázni induljunk a szálláshely saját hajójával, és egy a la carte vacsorával zárjuk a napot. Élmények, prémium színvonalú ételek és „zen” hangulat várnak, akár szállóvendégként, akár külsősként érkezünk.

További információ: ITT

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.