A laptop, ami megjárta a Mount Everestet: erre képes a Lenovo ThinkPad T495s

2020.11.25. 11:57 Módosítva: 2020.11.25. 12:46
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Lenovo ThinkPad T-széria megjárta a Mount Everestet, az óceánok és esőerdők mélyét, de a NASA űrállomásain is kalandozott már. Jogosan merül fel a kérdés: vajon mit tud ez a laptopcsalád, ha a legelhivatottabb szakemberek is ezt választják?

A Lenovo zászlóshajóként emeli ki a ThinkPadet, hiszen üzleti életre termett funkcióival és teljesítményével az irodák és a szélsőségesebb körülmények legbiztosabb társa. Márpedig egy munkaorientált laptop esetében elengedhetetlen a megbízhatóság, az ultrahosszú üzemidő és az erőteljes processzor-teljesítmény. A digitális kor egyre inkább megköveteli, hogy a laptopot, mint munkaeszközt is okosan és célratörően válaszd meg.

Nehéz lehet a választás, hiszen egy olyan elköteleződésről van szó, amely nem csak a kényelmes munkavégzésért felel, hanem a munkaadatok biztonságáért és a kiszámítható teljesítményért is: senki sem szeretné, ha egy fontos feladat közben lemerülne a laptopja, vagy a megbízhatatlan laptop miatt kiszivárogna pár titkos vállalati információ.

200930 lenovo t495s index 640x360 (1) - cikkbe

A ThinkPad T-széria számos remek megoldással áll elő az ilyen váratlan események elkerülésére, most azonban a T495s modellt vesszük górcső alá.

Elképesztő üzemidő, letisztult külső: ilyen a ThinkPad T495s

Egy üzleti laptop esetében nagyon fontos a megfelelő üzemidő: a T495s 16,4 órás akkumulátor üzemideje jó esetben két munkanapot is kibír, azonban, ha merülne az akksi, a gyorstöltő technológia egy óra alatt 80%-ra képes tölteni az eszközt.

Az 1,27 kg indulósúlyú és 16,1 mm vastagságú laptop bármilyen táskába befér: na jó, talán egy retikülben nem, de elképesztően könnyű súlya kényelmesen hordozhatóvá teszi, miközben az AMD Ryzen processzor mindennél hatékonyabb munkatárssá teszi. Erre mondják, hogy kicsi a bors, de erős.

Egy laptop, ami kommunikál és maximális védelemre képes

Míg a szoba egyik végében telefonálsz, a laptop kikeresi a következő naptárbejegyzést, vagy hangvezérléssel kilép az alvó üzemmódból: a T495s gondoskodik arról, hogy minden szavadnak súlya legyen.

Ha pedig a laptop biztonsága miatt aggódnál: a T495s-t, az összes ThinkPadhez hasonlóan, 12 katonai szintű előírás alapján tesztelték, ezenfelül több mint 200 minőségi ellenőrzésen is átesnek, így voltaképp nincs leggyőzhetetlen akadály vagy zord időjárási körülmény.

Ha számodra az adatok biztonsága a legfontosabb, a T495s titkosítja azokat, valamint a jelszavakat is. Az opcionális IR kamera és érintéses ujjlenyomatolvasó biztonságosabb bejelentkezést tesz lehetővé. A PrivacyGuard – igényelhető opció - technológia a kémlelő szemek nagy ellensége: ha elrejtenéd a laptopon található információkat, a funkció egy elektronikus pajzs segítségével csak szemből mutatja meg az adatokat: nincsenek többé leskelődő tekintetek! A kamerát eltakaró fizikai fedél pedig még biztonságosabbá teszi a mindennapokat.

A Lenovo ThinkPad T495s igazi nagyágyú, ha munkáról van szó: olyan emberek számára fejlesztették, akik nem bízzák eszközük teljesítményére a hatékonyságukat, hanem egy megbízható és magasan fejlett technológiával ellátott „munkatársat” keresnek. Pont olyat, mint a T495s.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.