A Huawei Mobile Services versenyképes alternatívát kínál az okostelefonok piacán

2020.11.30. 15:31 Módosítva: 2020.12.02. 15:31
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Huawei innovatív megoldásokkal, letisztult applikációs áruházzal és egy saját fejlesztésű keresőmotorral emeli magas szintre a felhasználói élményt.

A modern okostelefonok világában elengedhetetlen a magas szintű funkcionalitás és a kényelmes, felhasználóbarát megvalósítás, ugyanakkor az is fontos, hogy a telefonok kellő szabadságot is biztosítsanak felhasználóiknak. Ehhez viszont szükséges egy olyan keretrendszer, amely nem köti meg a felhasználók kezét, hanem innovatív megoldások segítségével kiteljesíti a felhasználói élményt.

Huawei AppGallery KV- Blue Version

A Huawei Mobile Services lényege éppen abban keresendő, hogy megkötések és korlátok helyett egy szabad és személyre szabható okostelefon-élményt kínál, amelyben nagy szerepet játszik az operációs rendszer könnyű kezelhetősége, a napról napra bővülő alkalmazáskínálat és az innovatív megoldások használata. Bár a Huawei saját mobilos ökoszisztémája még csak alig egy éve indult, máris a harmadik legelterjedtebb rendszer az okostelefonok világában, a rohamos fejlődést és megoldásokat elnézve pedig további dinamikus növekedésre számíthatunk a közeljövőben.

Egy valóban okos rendszer

A Huawei okostelefonokban Android-alapú operációs rendszer fut, amelyet az EMUI névre keresztelt kezelőfelület tesz egyszerre egyedivé és könnyen használhatóvá. A magas szintű, könnyen váltogatható funkciók mellé rendkívül stabil teljesítmény és esztétikus vizuális megoldások is csatlakoznak, ám a Huawei Mobile Services innovatív megoldásai nem pusztán a finomra hangolt operációs rendszerben keresendők.

A Huawei saját applikációs áruháza, az AppGallery szakít a zsúfolt és nehezen befogadható felületek berögződéseivel, amelynek köszönhetően egy letisztult, könnyen átlátható, okosan csoportosított, a felhasználó igényeit támogató store-ral van dolgunk. A felhasználóbarát megvalósítás mellett azonban ennél is látványosabb az alkalmazáskínálat dinamikus növekedése.

Napról napra nő a minőségi és maximálisan biztonságos applikációk száma, amelyek gazdagítják az okostelefonos élményt, legyen szó munkáról, egészséges életmódról, szórakozásról vagy éppen játékról.

Az AppGallery azonban csupán a kezdetnek számít a Huawei-élményben; saját fejlesztésű keresőmotorjuk, a Petal Search is hatékonyan segít abban, hogy a felhasználók kezében maradjon a kontroll. A Petal Search tulajdonképpen egy multifunkciós kereső, amelynek segítségével egy szempillantás alatt megtalálhatunk bármit, ami érdekel minket. A szokásos keresési rutin mellett az AppGallery kínálatának alkalmazásait is kereshetjük itt, ugyanakkor a Petal Search segítségével azokat az alkalmazásokat is megtalálhatjuk, amelyek egyelőre még nem elérhetők a Huawei saját áruházában, így nem kell búcsút mondanunk a régi kedvencektől sem.

A Petal Search teljesen lokalizált élményt nyújt, azaz magyar nyelven bonyolíthatjuk kereséseinket, illetve az applikáció magyar vonatkozású hírekkel és érdekességekkel is szolgál a használt közben. A Petal Térképnek köszönhetően pedig bárhol is járunk, mindig célba fogunk találni.

Korlátlan lehetőségek

Az AppGallery óriási kínálatának és a Petal Search lehetőségeinek segítségével olyan alkalmazásokat telepíthetünk az okostelefonunkra, amelyek amellett, hogy az újdonság erejével hatnak, teljes mértékben személyre szabott élményt is kínálnak. Kedvenc és megszokott alkalmazásainkat is megtaláljuk, a Phone Clone applikáció ráadásul segít is régi készülékünkről minden alkalmazást és adatot átköltöztetni, de a legizgalmasabb újdonságok azután várnak, miután alámerülünk az AppGallery kínálatában.

Gondoljunk a TomTom AmiGO nevű applikációra, amellyel a városi navigációt tehetjük biztonságosabbá és szabadabbá. De ott van a Huawei Mobile Cloud is, amelynek segítségével biztonságosan tárolhatjuk a felhőben fájljainkat, dokumentumainkat. A Huawei Egészség alkalmzást telefonunk mellett könnyedén összekapcsolhatjuk egyéb okoseszközeinkkel, hogy hatékonyan kövessük nyomon a fitnesszel, alvással és egészséges életmóddal kapcsolatos tevékenységünket, amelyet a BetterMe alkalmazással még magasabb szintre is emelhetünk. Kedvenc videóinkat a Youtube Vanced segítségével kényelmesen nézhetjük, a veszteségmentes zenehallgatás kedvelőinek pedig kiváló választás lehet a Tidal, amelyen keresztül mobilon sem fog elmaradni az igazi audiofil élmény.

Soha nem ütközünk majd nyelvi akadályokba, ha telefonunkra telepítve van a Fordító Translator App, a hírek szerelmesei pedig a Squid – News & Magazines segítségével mindig képben lesznek. Akik a fotóikat szeretnék még profibbá varázsolni, a PicsArt Photo Editor lesz a kedvenc alkalmazásuk. 

Talán ebből a néhány példából is jól látható, hogy a Huawei minden igényre képes olyan alternatívát kínálni, ami nemcsak minőségi, de kényelmes megoldást is jelent a legkülönbözőbb helyzetekben, ez viszont még mindig csak a jéghegy csúcsa, hiszen az AppGallery több ezer applikációja kiapadhatatlan forrást jelent minden felhasználó számára.

Vár egy nagyobb, digitális világ

A Huawei saját megoldásai tökéletes alapot teremtenek ahhoz, hogy a mobilozás élménye újra szabad és személyre szabott legyen. Az AppGallery napról napra növekvő kínálata és a Petal Search okos megoldásai egy olyan digitális világra nyitnak kaput, ahol csak a képzelet szab határt, legyen szó játékról, szórakozásról, munkáról vagy kommunikációs lehetőségekről. Így kínál a Huawei Mobile Services maximálisan egyedi és tökéletes felhasználói élményt.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.