Albin
0 °C
10 °C

Európai ingatlanos díjat is nyert az ismert fejlesztő

2020.12.21. 16:16
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Újabb sikert aratott a magyarországi TOP 5 ingatlanfejlesztők közé sorolt Biggeorge Property.

Az Ybl díjas Hajnal Zsolt építész nevével fémjelzett, III. kerületben épülő Waterfront City, a European Property Awards-on a „Legjobb Lakóingatlan fejlesztés Magyarországon 2020-2021” kategóriában elnyerte a fődíjat.

A Waterfront City megvalósításával a Biggeorge Property célja egy szerethető, emberközeli, városkép formáló, környezettudatos, számos szolgáltatást nyújtó, a környékbe szervesen integrálódó „smart city” városrész létrehozása, mindösszesen 1400 lakással, és 10,000 nm kereskedelmi, vendéglátó és iroda egységgel. Az óbudai Duna-part mellett 5 hektár alapterületen épül majd fel a projekt a Folyamőr utca, Miklós tér, Bogdáni út által határolt területen.

A projekt koncepció része az a gyaloghíd, amely a Waterfront City területéről indulva kötné össze a környéket az Óbudai-szigettel (Hajógyári sziget). A gyaloghíd koncepciójának egyeztetését a fejlesztő megkezdte a III. kerületi és a Fővárosi Önkormányzattal, a híd megvalósítása a projekt későbbi ütemében történhet, a Fővárosi Önkormányzattal történő megállapodás függvényében.

Az épületekre jellemző, hogy magasabbak lesznek az átlagos új építésű társasházaknál. Fszt+13 és fszt+8 emeletes épületek váltják egymást, melyek a Budai-hegyekre, az Óbudai-szigetre, a városra, valamint a Dunára kínálnak egyedülálló panorámát. Az első ütemben 3 épületben 267 lakás kerül kialakításra 28-145 m2-es méretben. A mennyezeti hűtés-fűtéssel ellátott, változatos alapterületű és elrendezésű, csendes és modern lakások 90%-a terasszal rendelkezik, valamint penthouse és kertkapcsolatos lakások is lesznek. A padlótól a mennyezetig tartó hatalmas üvegfelületek a lakások átlag feletti benapozottságát biztosítják majd.

Az első két ütem négy épületében 2021-22-ben 430 lakás készülhet el, - melynek már több, mint 70%-a gazdára talált, - amit a következő ütemekben több száz további lakás követ.

Októberben indult el a 3. ütem értékesítése, ahol 5%-os áfával kínálják az Óbudai-szigetre, a Dunára és a Budai-hegyekre panorámás, teraszos lakásokat.

A Biggeorge Property másik projektje, a korábban már több díjat is elnyert, idén átadott V. kerületben a Szervita téren felépült Emerald Residence, novemberben elnyerte a Portfolio Property Awardson az „Év Lakóingatlan fejlesztése 2020” díját.

Az Emerald Residence, ahol a lakások 95%-a elkelt, olyan beruházás, mely a maga nemében páratlan: mind a lokáció, mind a kivitelezés minőségének tekintetében. Olyan exkluzív, a magyar piacon eddig nem létező kategóriát teremtett a fővárosi és főként a belvárosi piacon, amely a legnívósabb közönség igényeit is képes kielégíteni. Budapest egyik landmark projektjét a felhasznált anyagok és a hotelben igénybe vehető szolgáltatások is  egyedivé teszik. Nem csoda tehát, hogy nemcsak hazánkban, hanem Európából és a tengerentúlról is jelentős az érdeklődés a beruházás iránt, ami korábban a Financial Times érdeklődését is felkeltette.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.