Oszd meg és uralkodj... az eszközeid fölött!

2021.02.19. 10:38 Módosítva: 2021.02.24. 13:25
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Egy modern, digitális háztartásban, főleg a távmunka és távoktatás közepette komoly kényelmetlenséget okozhat a sokféle eszközünk közötti átjárás és adatcsere. A Huawei olyan szolgáltatásokat épített legújabb termékcsaládjába, amelyekkel az eszközök szinte eggyé válnak.

Manapság már teljesen megszokott, hogy háztartásunkban, munkahelyünkön és út közben is sokféle eszköz vesz körül bennünket. Szimultán kommunikálunk mobilon, tableten és laptopon, fotózunk, dokumentumokat készítünk, és tonnányi egyéb tevékenységet végzünk. A probléma akkor kezdődik, amikor az eszközeinken tárolt adatokat szeretnénk megosztani, például a mobillal készült fotókat laptopon szerkeszteni, esetleg a laptopon írt dokumentumot út közben telefonon folytatni és így tovább. Az efféle adatcserére léteznek ugyan megoldások, de azért elmondható, hogy egyikük sem a kényelem csúcsa - és bizony, sokan még mindig úgy oldják meg a fenti feladatokat, hogy például a mobillal fotózott képfájlt elküldik e-mailben saját maguknak, hogy aztán PC-n nyissák meg a levelet és a tárhelyre mentsék a csatolmányt. De tényleg ennyire bonyolultnak kell lennie egy ilyen folyamatnak 2021-ben? A Huawei szerint nem!

index 01 1024x650

A Huawei Share és a OneHop technológiákat a kínai gyártó legújabb mobilkészülékeibe és laptopjaiba építette be, a kompatibilis eszközök listáját itt lehet megtekinteni. De hogy is működik a közvetlen megosztás? Aki valami lehengerlő, sok pontba szedett műszaki leírást vár, csalódnia kell: néhány kattintás és koppintás az egész, ráadásul ezt is csak egyszer kell végigcsinálni, aztán automatikussá válik minden.

Láthatatlan kapocs

A technológiával kompatibilis Huawei MateBook laptopokon jól látható hely van az érintőpad mellett a mobilos kapcsolódásra. Ehhez először telefonon kell bekapcsolni a készülék felülről lenyitható menüjében a Huawei Share opciót, és ügyelni arra, hogy a Wi-Fi, a Bluetooth és az NFC is engedélyezve legyen. Ezután viszont nincs más dolgunk, mint a fent említett területre helyezni a mobilt, majd pedig a számítógép képernyőjén elfogadni a csatlakozási kérelmet. Innentől kezdve a két eszköz már jó ismerősként üdvözli egymást minden egyes alkalommal, amikor összeérintjük őket, és kezdődhet a végtelenül egyszerű adatcsere.

index 03 1024x650

A laptop kijelzőjén megjelenik a telefon képernyője, és ott is marad akkor is, ha a mobilt újra kézbe vesszük vagy távolabb visszük a géptől. A valós idejű megjelenítésnek köszönhetően egyrészt mindent láthatunk a PC kijelzőjén, amit a telefonon csinálunk, de akár arra is lehetőségünk van, hogy a mobilt a laptopról, egér és billentyűzet segítségével kezeljük. Épp ezért akár azt is megtehetjük, hogy egy bejövő mobilos üzenetre villámgyorsan a PC-n gépeljük be a választ, de akár egy telefonnal felvett videót is megnézhetünk nagy méretben, teljes képernyőn. Hasonlóan nagy élmény egy mobiljátékot 5-6 hüvelykes kis képernyő helyett a laptop nagy kijelzőjén, teljes méretben futtatni, ráadásul sok esetben az egérrel és billentyűzettel történő irányítás is sokat ad az élményhez.

A fájlcsere pedig szintén hihetetlenül egyszerűvé válik: az egyik eszközről a másikra akár fogd-és-vidd módszerrel húzhatunk át fájlokat, például a telefon galériájából egérrel húzhatjuk át a szerkeszteni kívánt fotókat a laptop egyik mappájába, és ugyanígy átsuhinthatunk egy félkész dokumentumot mobilra, mielőtt útra kelnénk és közben szerkesztenénk tovább a szöveget.

...és most mindenki együtt!

A Huawei mobilok és laptopok összefogása mellett érdemes azt is megemlíteni, hogy a gyártó egyes viselhető eszközeit is nagyon könnyű bevonni a fenti körbe. Mivel a Huawei Watch GT 2 okosóra vagy épp a Huawei Band 4e okos karperec sokfunkciós salkalmazással rendelkezik mobilon, ezeket is kivetíthetjük a képernyőre és laptopról is könnyen kezelhetjük. A Huawei FreeBuds Pro fülhallgató pedig egyszerre akár két eszközt is képes kezelni egyszerre, így például megtehetjük azt, hogy a laptopon nézett videót hallgatjuk, de közben a mobilon beérkező hívás jelzését is halljuk, a források között pedig a kis füles egyetlen érintésével válthatunk.

index 02 1024x650

Szóljon tehát arról ez az év, hogy az általunk használt eszközök végre nem csak önmagukban okosak, hanem összedolgozva egy igazán intelligens és könnyen kezelhető ökoszisztémává állnak össze, és végül már sokszor nem is arra kell figyelnünk, melyik készülék dolgozik épp, csak arra, mit szeretnénk.

Advertisement
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.