Hétvégén ingyen olvashatsz a szakkiadók könyveiben!

2021.03.24. 11:47 Módosítva: 2021.03.24. 15:48
Ezt a cikket a(z) Arcanum Adatbázis Kft., nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Tíz kiadó most két napig bárkinek hozzáférést ad a könyveihez.

Az Arcanum szolgáltatásai között találunk egy olyan lehetőséget, amelyre eddig csak intézmények fizethettek elő. A szaktars.hu oldalon szakkönyvekhez férhetünk hozzá, és mindezt most magánszemélyek is kipróbálhatják, igény szerint pedig előfizethetik. A hétvégi nyílt napokon egy gyors regisztráció után magunknak is letölthetjük a kívánt oldalakat.

Bárhonnan elérhetjük és olvasgathatjuk a szakkönyveket

index SZAKTARS pr cikk 1140x641px (1)

A Szakkiadók Társulása ( SZAKTÁRS ) adatbázist azzal a céllal hozta létre az Arcanum, hogy összegyűjtse és könnyen kereshető, jól átlátható felületen tegye elérhetővé a legfontosabb magyar szakkönyvkiadók termékeit. Összesen 17 kiadó csatlakozott eddig az oldalhoz, közülük tízet lehet most magánszemélyként kipróbálni és előfizetni. ( A többi kiadó könyveit továbbra is csak intézményeken keresztül, távoli használattal lehet elérni.)

A hazai tudományos és szakkiadványokból összeállított adatbázis hasonlóan működik, mint a már jól ismert Arcanum Digitális Tudománytár, vagy a legfontosabb lexikonokat és alapműveket tartalmazó Arcanum Kézikönyvtár, illetve a közgyűjtemények anyagait rendszerező Hungaricana.

Munkavégzés és tanulás a források szabad használatával

A szolgáltatás nagy előnye, hogy egy helyen több kiadó könyveiben kereshetünk, akár egyetlen szó alapján is. A találati listát pedig még hatékonyabbá tehetjük, hiszen tudunk évszám, kategória, illusztráció szerint is szűkíteni, így hatékonyan juthatunk el a keresett tartalmakhoz. Próbáljuk ki bátran, ezen a hétvégén mindenki használhatja a szakkönyveket!

Két napon át minden ingyenes, regisztrálni csak az oldalak letöltéséhez kell!

A gimnazisták és egyetemisták hónapok óta arra kényszerülnek, hogy otthonról tanuljanak, egyedül készítsék el a dolgozatokat, beszámolókat. A könyvtárak bezárása sokat nehezített a helyzeten, ezt hivatott enyhíteni a szaktars.hu szolgáltatása. Érdemes kipróbálni, hiszen jön az év végi vizsgaidőszak, az érettségi időszaka, és itt van a diplomamunkák írásának ideje is.

Bemutatkoznak a most előfizethető kiadók!

Attraktor Kiadó

Profilja a magyar filozófiai és történeti fordításirodalom. Az antik, illetve a közép - és koraújkori klasszikus szerzők kiadatlan vagy már megjelent, de a nagyközönségnek régóta hozzáférhetetlen fordításaival foglalkozik. A kiadó célja, hogy a magyar eszmetörténeti hagyományt ápolja, és a XIX–XX. századi, egykor jelentős, de később feledésbe merült történetírók és társadalomtudósok írásait nyomtatásba rendezze.

Balassi Kiadó

A Balassi Kiadót 1991-ben hozták létre, hogy a magyar humán tudományok művelőinek publikálási lehetőséget biztosítson. A kiadó érdeklődési körébe tartozik a művelődéstörténet, az irodalomtörténet, az irodalom-elmélet, a nyelvészet és nyelvtörténet, a történettudomány, a régészet, a művészettörténet, a művészetelmélet, a szociológia, a pszichológia, a néprajz, a könyvtörténet, a zenetudomány, a színháztörténet és a színházelmélet területe. Említést érdemel szótár- és nyelvkönyvprogramja, művészeti kiadványai között képzőművészeti album, zenetörténeti ritkaság is található. Legismertebb vállalkozása a Magyar Művelődéstörténeti Lexikon, melynek befejező kötete 2012 őszén jelent meg.

Kortárs Kiadó

Az 1993-ban alapított könyvkiadó napjaink élő irodalmának kiadására vállalkozott, melynek a minőség és az értékteremtés a két legfontosabb vezérelve. A kiadó életében fontos szerep jutott egy klasszikus, könyves személyiségnek és szerkesztőségvezetőnek, Mátis Líviának (1942–2006). Az ő sokoldalú működésének köszönhető, hogy a Kortárs Kiadó több mint ötszáz könyvet tudhat magáénak. Jelentős mérföldkő volt a Kortárs-könyvek sorozat beindítása 2007-ben, amely a kortárs irodalom legjavát jelenteti meg.

Kronosz Kiadó

A kiadó fő profilja a korszerű történelmi és társadalomtudományi szakkönyvek, valamint a színvonalas várostörténeti kiadványok megjelentetése. A kiadói palettán szerepelnek művészettörténeti, irodalomtörténeti és egyéb ismeretterjesztő kiadványok is. Szerzőik az adott területek elismert szakemberei, többnyire egyetemi oktatók és kutatók. 2016-ban a középiskolai történelemoktatás színvonalának emeléséért szakmódszertani sorozatot indítottak Árkádia Kiskönyvtár címmel. Nagyobb olvasóközönséget érdeklő művészettörténeti, irodalom- és színháztörténeti munkákat is megjelentetnek.

Mentor Könyvek Kiadó

A Mentor Kiadó marosvásárhelyi székhelyű, az egyik legismertebb erdélyi könyvkiadó, mely 1992-ben alakult. A teljes Wass Albert életműsorozat megjelentetője. 2013-ban csődvédelmet kért, majd 2015 februárjában csődeljárás alá helyezték. Történelmi, néprajzi, művészettörténeti és szépirodalmi könyvek kiadásával foglalkozott, fénykorában évente 40-50 könyvet jelentetett meg. 2015-től Mentor Könyvek Kiadó néven folytatja tevékenységét, a kiadó főszerkesztője Káli Király István író.

Múlt és Jövő Kiadó

A Múlt és Jövő folyóirat, majd könyvkiadó az egyik legrégibb és legtovább fennálló magyar lap- és könyvkiadó. 1911-ben alapította Patai József, és 1944 márciusáig az akkor egymilliós magyar zsidóság kulturális és művészeti orgánuma volt. 1988-ban újította meg Kőbányai János, a folyóirat pedig 1994 óta egészült ki könyvkiadóval. Olvasói és a legkülönbözőbb nyelveken író szerzői a világ távoli pontjain élnek. A kiadó a korunk változásaira reagáló, új zsidó irodalmat, a magyar zsidó történelem kutatásainak eredményeit jelenteti meg, valamint becsatolja e szellemi kincseket az egyetemes magyar vérkeringésébe.

Szaktudás Kiadó Ház

A Szaktudás Kiadó Ház Zrt. az ország egyik legnagyobb szakkönyv- és szaklapkiadója. Szakkönyveik a gazdálkodóknak jól hasznosítható, gyakorlati ismereteket közvetítenek érthető, hétköznapi nyelven. Fortélyokkal, praktikákkal, ügyes tanácsokkal segítik a jövedelmezőbb gazdálkodást. A magasabb szakmai igényű olvasóknak írt szakkönyveket nem csak az agrár-felsőoktatásban használják, hanem kiadványaik mérnökök, szakemberek, nagytermelők, profi gazdálkodók könyvtárait is gazdagítják. Szaklapjuk, az Agrárium agrárpiaci trendmagazin a gazdálkodókat szolgálja, havonta 13 000 példányban szól a közép- és nagybirtokokon gazdálkodó agrárcégekhez, cégvezetőkhöz, vállalkozókhoz.

Szent István Társulat

A Szent István Társulat 172 éve alatt nem csak könyvkiadóként működött, hanem jelentős szerepet vállalt a magyar közoktatás, kultúra és tudomány területein. Tagjai közt olyan emberek tevékenykedtek, mint Eötvös József, Semmelweis Ignác, Liszt Ferenc vagy Deák Ferenc. Fő profilja mindvégig a könyvkiadás maradt, sok ezer magyar, német, horvát, szlovák, román, és rutén nyelvű kiadványt készített. 1989-ben, a rendszerváltozás után a Szent István Társulat újabb fejlődésnek indult, a Magyarországért Alapítvány 2001-ben Magyar Örökség-díjjal tüntette ki.

Tinta Könyvkiadó

A budapesti székhelyű Tinta Könyvkiadó magyar tulajdonú nyelvészeti szakkönyv- és szótárkiadó, piacvezető a magyar egynyelvű szótárkiadás és nyelvészeti szakkönyvkiadás területén. Jelenleg 680 kiadványa ismert, évente 40-45 könyvet jelentet meg. Célja a magyar nyelv szókincsének sokoldalú leltározása, vizsgálata és különböző típusú, korszerű, egynyelvű magyar szótárak kiadása. A kiadó megjelentet színvonalas nyelvészeti szakmunkákat is.

TIT Gondolat Kiadó 1957-95

A Gondolat Kiadót 1957-ben alapították, profilja átfogja a természet-, a társadalomtudományok és a művészetek teljes területét. Nagy hangsúlyt fektettek a nemzetközi szakirodalom legfontosabb műveinek magyar kiadására, beleértve a nyugati szerzők és kutatók műveit is. A több mint 2800 kötetet tartalmazó portfólió kiterjed minden fontosabb szakterületre, de a tudományterületek közül külön érdemes kiemelni a történelem, az irodalom, az ókor, a művészettörténet, a filozófia, a szociológia, a csillagászat, a fizika és matematika, a természetismeret, a földrajz és az útleírások témaköreit. A hatalmas szakkönyv adatbázis számtalan olyan alapművet tartalmaz, amely a mai napig meghatározó forrásnak számít a maga területén.

Most kedvezményes előfizetést vásárolhatsz!

Amennyiben megszereted a szolgáltatást ebben a két napban, lehetőséged van előfizetésre. Az alábbi díjak szerint határozott időre is vásárolhatsz hozzáférést.

1 napra 2000 Ft/kiadó

30 napra 5000 Ft/kiadó

365 napra 6000 Ft/kiadó (csak április 3-ig)

Fontos tudni, hogy a teljes adatállományban lehet keresni, de csak az előfizetett kiadó könyvét tudod letölteni!

Ezt a cikket a(z) Arcanum Adatbázis Kft., nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.