Itt az új fülhallgató, ami nem megy az agyadra, sőt!

2021.08.16. 11:24
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ha mostanában cserélnéd le vezetékes fülhallgatódat, vagy egy régebbi "drótnélküli" fülesről váltanál újabbra, mondjuk a tuti tippet, amiről egyrészt észre sem veszed, hogy a füledbe ült, másrészt viszont nagyon is észreveszed!
1024x650 2

Manapság egyre-másra jelennek meg különféle vezeték nélküli fülhallgatók, amelyek sok szép tulajdonsággal kelletik magukat, ezek egyike pedig az aktív zajszűrés. Ez egy nagyon hasznos funkció, és megannyi helyzetben örülhetünk neki: például amikor a hangos tömeg közepén szeretnénk nyugodtan zenét hallgatni, vagy ha úgy szeretnénk telefonálni, hogy a környezetünk helyett a beszélgetés többi résztvevőjét hallanánk tisztán.

A zajszűrős modellekkel azonban adódhat egy olyan probléma, amely sokak számára kellemetlen: ezek a modellek ugyanis úgynevezett fontópiás kialakításúak – újkori népiességgel ezt nevezzük "agybadugós" kialakításnak. Van, akit kevéssé zavar, hogy a füles egy részét viszonylag mélyen a hallójáratba kell helyezni, ahol egy szilikon harang tartja a helyén az apró eszközt, de jó páran vágynak vissza egy olyan modellre, amelyet csupán a hallójáratunk "kapujába" kell helyezni. A szakértők szerint azonban a 25dB aktív zajszűrést ilyen kialakítással nem lehet megvalósítani. Nos, pontosítsunk: eddig nem lehetett!

1024x650

Kényelmesen, mégis zajtalanul

A Huawei FreeBuds 4 olyan vezetéknélküli fülhallgató a piacon, amely open fit kialakítás mellett képes az aktív zajszűrésre. Ez a tervezés a régóta ismert "gomb-fülesek" továbbfejlesztett, ergonomikus formája, ahol nem kell az apró hangszórókat mélyen a fülbe helyezni, mégis képes arra, hogy a beépített elektronika segítségével kiszűrje a külvilág zavaró zajait.

A hangzása alapvetően is kifejezetten részletgazdag: high-resolution képességeinek köszönhetően a zenehallgatás közben előtűnnek olyan apróságok is, amik egy átlagos fülhallgatóban észrevétlenek maradnak. A magasabb hangok és a basszusok is ugyanolyan dinamikusak, és szinte hallani azt is, ahogy az énekes levegőt vesz a mikrofon előtt. Ez a hangzás persze nem érne semmit, ha elveszne azért, mert mindenkinek más és más a füle, így pedig más "gombfülesek" esetében tapasztalni lehet, hogy különféle fülekben máshogy szól ugyanaz az eszköz. A FreeBuds 4 azonban képes feltérképezni a felhasználó hallójáratát és úgy beállítani a hangzást, hogy a zene hangképéből semmi ne menjen veszendőbe.

1024x650 3

Okos társ a fülben

Természetesen egy mai fülhallgató már nem csak a zenehallgatásban segít, a FreeBuds 4 pedig kiváló új funkciókkal igyekszik minden korábbinál okosabban rendelkezésre állni. A legötletesebb ezek közül az, hogy egyszerre két Huawei eszközhöz is képes csatlakozni. De miért is jó ez, kérdezhetnénk, hiszen egyszerre egyfelé szeretnénk figyelni, mondjuk a laptopon vagy tableten nézünk filmet, amibe ne szűrődjön be máshonnan a zene. Ez így is van, de képzeljük el, ahogy belefeledkezünk a tableten futó filmbe, a zajszűrő pedig kellemesen elfed minden más hangot, hogy tényleg átéljük a műsort - és közben befut egy fontos hívás a mobilra. Mivel a FreeBuds 4 egyszerre kapcsolódik a tabletre és a telefonra is, az okos füles azonnal, automatikusan leállítja a filmet, nekünk pedig a csengőhang hallatán csak annyi a dolgunk, hogy kettőt koppintsunk a fülhallgató felületén, hogy fogadjuk a hívást.

Ráadásul kifejezetten sok eszköztípust támogat a FreeBuds 4, Android és iOS alapú eszközökkel egyaránt használható. Így tehát a Huawei új fülhallgatója nem csak kényelmével, hanem odafigyelésével is hozzájárul ahhoz, hogy csak a zenére, a filmre, vagy a tisztán hallható hívó félre figyelhessünk, és bár kiszűrünk mindent, ami zavaró, az igazán fontos pillanatokat semmiképp se szalaszthatjuk el. Mindeközben pedig magát a kényelmesen viselhető, mindössze 4,1 grammos apróságot észre sem vesszük.

Advertisement
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.