Ha új lakást vásárolna a XIII. kerületben, most tegye

2021.09.03. 16:20 Módosítva: 2021.09.03. 17:07
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

2021-ben ismét felpörgött az újépítésű lakások építése és adásvétele az MNB lakáspiaci jelentése szerint. Kínálat is bőven akad, de vajon hol érdemes vásárolni, kitől és nem utolsósorban mennyiért? A válasz természetesen nem lehet univerzális, de elmondjuk, szerintünk miért jó döntés a XIII. kerületi LIVING fejlesztések mellett dönteni.

Az év eleji 5 százalékos áfakulcs visszavezetésének hatására Budapesten már az első negyedévben megélénkültek a lakásfejlesztések. A CSOK-kal vásárlók ráadásul az 5 százalékos áfát is visszaigényelhetik a vételárból, sőt, az októberben induló Zöld otthon programmal akár kamatmentes hitelt vehetnek fel. A kedvezmények csábítóak, ugyanakkor egy új otthon vásárlását nem lehet csak az árra alapozni, nem kevésbé fontos a lakás elhelyezkedése, a belső műszaki tartalom, a kivitelezés minősége vagy a közvetlen környezet sem.

LIVING 1 milliós kedvezmény

A LIVING most lehetővé teszi, hogy leendő Park West 1-2, Kassák Passage vagy Le Jardin lakását mindössze 1 millió Ft befizetésével kösse le, így idén már nem is kell többet fizetnie az új otthonáért! A lakófejlesztésekben közös a hatékony alaprajz, a sok a teraszos, erkélyes lakáskínálat, az elérhető belső és privát kertek, és nem utolsósorban minden lakás közel nulla energiaigényű, BB energetikai besorolású.

Miért szeretjük a XIII. kerületet?

Fontos szempont, hogy jó a közlekedés, ami megrövidíti a munkába járást, utazást. Akár a belvárosba be-, a fővárosból ki- vagy a pesti oldalról Budára kell eljutni, a XIII. kerület kifejezetten sok és jólszervezett autós- és tömegközlekedési kapcsolattal rendelkezik.

Számos nagy irodaház közvetlenül a Váci úton vagy közelében van, pénzügyi és telekommunikációs cégek tucatjait találhatjuk meg a környéken. Ugyanakkor a jó közlekedés és a sok irodaház miatt a kerület egy harmadik és nem kevésbé fontos előnyt is nyújt: a szolgáltatások, boltok, éttermek sokaságát és magas színvonalát.

MG fotó 2021043 utcafront

A pezsgő XIII. kerületben csendesebb mellékutcákat, rengeteg parkot, sportolási lehetőséget is találhatunk, egy ugrásra van a Margit-sziget, Duna-part vagy akár a Városliget, a Rákos-patak mellett pedig kilométereket lehet kocogni, kerékpározni.

Összességében a városrész igen jó élettér kiegyensúlyozott, fejlett funkciói és kellemes, zöld környezete miatt. Ezeket a tulajdonságait a befektetők és az ingatlanfejlesztők egyaránt értékelik, hiszen rengeteg lakás épül és talál itt gazdára.

Ne csak szép lakást, hanem tőkeerős, tapasztalt ingatlanfejlesztőt is válasszunk

Ha nem egy kész lakást vásárolunk meg, akkor nem árt, ha vannak bizonyos garanciák arra, hogy a kivitelezés követi a tervezőasztalon látott koncepciót, vagy hogy pontos lesz az átadás dátuma. A folyamatosan dráguló építőipari anyagokkal, megfelelő szakemberek megszerzésével vagy az önkormányzati és törvényi elvárásokkal nem könnyű tartani a lépést, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az ingatlanfejlesztő milyen pénzügyi és tapasztalati háttérrel rendelkezik. Ahogy azt is mérlegelni kell, hogy a beépített anyagok minősége, az energetikai és technológiai tulajdonságok kiállják-e az idő próbáját, hiszen egy új otthont nem csak néhány évre vásárolunk meg.

Azok az ingatlanfejlesztők tehetnek olyan gesztust, hogy kedvező fizetési feltételeket biztosítanak a vásárlóknak, vagy az alapkövetelményekre rálicitálva, magas minőségű épületeket hoznak létre, amelyek biztos alapokon állnak. Ilyen az iparágban több mint 20 éve jelenlévő, az egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő Magyarországon - a WING, melynek stabil pénzügyi háttere, megbízhatósága garanciát jelent az ingatlanpiacon. A WING kifejezetten a lakossági szférára specializálódott márkája a LIVING, amely a környezettudatos, energiahatékony és kifejezetten élhető lakóparkok fejlesztésére szakosodott, most futó projektjei pedig a XIII. kerületben találhatók. Ilyen a Park West 1-2, a Kassák Passage és a Le Jardin – ahogy egyébként már átadott fejlesztései is: a Kassák Residence és a Metropolitan Garden.

20200929-9205-Edit

A LIVING 1 milliós kedvezménye 2021. augusztus 23-tól 2021. december 31-ig igényelt ajánlatokra érvényes. A kedvezmény a megvásárolni kívánt ingatlan regisztrációs szerződésének aláírásakor érvényesíthető a következő 4 LIVING projekt esetében: Kassák Passage, Park West 1 és Park West 2, valamint a Le Jardin lakóparkok lakásai.

A kedvezmény korlátlan számú lakásra, de csak egy alkalommal vehető igénybe.

Kertvárosias, belvárosi vagy belvárosközeli életet élne?

A LIVING futó projektjei között csemegézve különböző stílusú és elhelyezkedésű otthonokat egyaránt találunk.

A belvárosban, a Szabolcs utcában épül a Park West lakópark a Városliget tőszomszédságában, mindössze 10 perc sétára a Hősök terétől. A Park West ingatlanjai jól illeszkednek a kozmopolita életmódhoz. Modernek, a lakások alapterülete zömében kisebb, 1, 1+1 vagy 2 szobás. Minden lakáshoz elérhető opció a mélygarázsban található parkoló és az emeleti tároló is.

Sétatávra a Váci úti irodafolyosótól, a csendesebb és hangulatos Klapka utcában épül a Kassák Passage, néhány percre a Dózsa György úti metrómegállótól. Stúdiólakások (egylégterű), 1+1 és 2 szobás lakások épülnek zömében. Kiemelkedő a környék infrastruktúrája, oktatási és egészségügyi intézmények, sportcentrumok, nagy plázák, pályaudvarok és a Margit-sziget tömegközlekedéssel is negyedórán belül elérhető. A Kassák Passage ezért a dinamikusabb életet élő fiataloknak és családosoknak is ideális választás.

A Rákos-patak partján, a Váci úttól pár percre kezdődik a Le Jardin öko-barát lakópark fejlesztése. Hatalmas belső kertje, számos közösségi funkciója és a kifejezetten csendes, patakparkkal és parkokkal övezett környék megengedi a kertvárosias életritmust. A Le Jardin számos környezettudatos jellemzője mellett előnye, hogy minden lakásához tartozik terasz, a földszinti lakásokhoz pedig privát kert. Kevesebb, összesen 355 lakás fog felépülni két ütemben, így a nyugodtabb, családiasabb léptékű életteret kedvelőknek kitűnő választás. A tömegközlekedés metróval (Forgách utca) és villamosokkal is zökkenőmentes, illetve kerékpárúton is gyorsan elérhető a környék.

Ha egy modern, de mégis emberközeli otthont keres, melynél fontos a magas kivitelezési minőség és a jó közlekedés, akkor a LIVING bármelyik projektje kiváló választás lehet az ön számára is.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.