Mi kell a sikeres első benyomáshoz?

2021.12.13. 13:27 Módosítva: 2021.12.13. 13:32
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Az embereknek mindössze hét másodpercükbe telik véleményt formálni Önről! A Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) A prezentáló én című kötete rendkívül hatékony és gyakorlatias tanácsokkal lát el bennünket, annak érdekében, hogy magabiztos önkifejezésünk egy megnyerő kisugárzással párosuljon. Nicole Soames érzelmiintelligencia-tréner könyve olyan módszerek és eszközök tárháza, mellyel megtanulhatjuk, hogyan váljunk nagyszerű előadóvá életünk minden területén – függetlenül attól, hogy egy értékesítési jelentésről tartunk beszámolót, személyes márkánkat építjük, kapcsolatépítési céllal adjuk elő magunkat vagy éppen kulcsfontosságú előadóként vagyunk jelen egy hatalmas konferencián.

Index kép

Mindez azért különösen értékes, mert a szakirodalom többnyire a prezentáció összeállításának csínjára-bínjára összpontosít, nem pedig a hozzá szükséges készségekre és érzelmi típusú hozzáállásra. A kötet ezért sorra veszi a prezentáláshoz szükséges készségeket, a kifejlesztésükhöz szükséges legjobb gyakorlatokat, és megtanítja hétköznapi helyzetekre alkalmazni azokat. Ezzel már el is kezdtük az énmárka felépítését. Megmutatja, miként pallérozzuk önuralmunkat, hogyan száműzhetjük fellépő aggodalmaink többségét, hogy annak uralására összpontosíthassunk, ami valóban uralható. Arra is kitér, hogy hajlamosak vagyunk sokkal többet gondolni a negatívumokra, mint a pozitívumokra, pedig az optimizmus kiemelkedő szerepet tölt be az előadói magabiztosság fejlesztésében. Arra is int, hogy bizony előfordulhatnak olyan helyzetek, amelyek még a legtapasztaltabb előadót is megrémítik. Az különbözteti meg a kiváló prezentálót a társaitól, ahogyan ezeket az érzéseket kezeli. – hangsúlyozza a szerző.

Nicole Soames külön fejezetet szentel azoknak a gyakorlati lépéseknek, amelyek által megragadható és megtartható az emberek figyelme. Szakértői becslések szerint elménkben napi hetvenezer gondolat suhan át, előadóként ezen az interferencián kell áthatolnunk. Azt a tényt is tudatosítja, hogy noha leginkább a kimondott szavainkra koncentrálunk, ez csupán 7%-át teszi ki a kommunikációnknak. Az általunk keltett benyomás 93 százaléka a hangnemből (38%) és a testbeszédből (55%) fakad, ezért előadói stílusunkat is fontos ennek megfelelően, tudatosan alakítani.

PABooks karacsonyi

A prezentáló én című kötet exkluzív kiadói áron vásárolható meg a Pallas Athéné Könyvkiadó Bölcs Várban (I. kerület, Úri utca 21.) működő könyvesboltjában, valamint a webshopjában. A PABooks kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre is. Facebook-oldalán és podcastcsatornáján (elérhető a Spotify- és az iTunes-platformokon) további hasznos, érdekes információk találhatók a megjelenő könyvekről és a hozzájuk kapcsolódó eseményekről.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.