Húsz hétköznapi hős Sasszemkezelést kapott ajándékba – Véget ért a 10 millió köszönet kampány

2021.12.27. 07:22 Módosítva: 2021.12.27. 07:29
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Manapság már a komoly, nagy cégek tudják, hogy azon túl is van kötelezettségük, hogy megélhetést adnak az alkalmazottjaiknak és termékeket, szolgáltatásokat az ügyfeleiknek. Szerencsére egyre többen gondolják úgy, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében a közjóért is tenniük kell.

Magyarország legtapasztaltabb, legelismertebb, többszörös Magyar Brands díjas szemészeti lézerklinikája, nemcsak a lézeres szemműtétek minőségében és számában jár élen – több mint 117 ezer beavatkozáson vannak már túl! –, hanem a példamutatásban is. A Sasszemklinika hosszú évek óta igyekszik a társadalomnak visszaadni abból, amit a páciensektől kap. Adományoztak használt, de jó állapotú szemüvegkereteket rászoruló gyerekeknek, a covid-járvány nehéz időszakában ingyenes online-tanácsadást vállaltak, továbbá egy nemzetközi akció keretében nehéz sorsú kongóiaknak gyűjtöttek és szállítottak szemüvegeket.

A társadalmi felelősségvállalás keretében az idei év elejétől összesen 10 millió forintért értékben húsz szemüveges jelentkezőt, márciustól decemberig havonta két-két pácienst tökéletes éles látással ajándékoztak meg.

Az 10 millió köszönet nevet viselő kampány elején az Index olvasói is szavazhattak arról, hogy mely szakmák képviselői közül kerülnek ki az igazi hétköznapi hősök. A voksolás lezárása után pedig azok jelentkezhettek sorsolásra, akik a kiválasztott hivatások valamelyikét gyakorolták. Mentősök, tűzoltók, szociális munkások, ápolók, pedagógusok, rendőrök, katonák szerepeltek a listán, közülük került ki a szerencsés húsz nyertes.

De mi is az a Sasszemkezelés, amivel a klinika meglepte azokat a hétköznapi hősöket, akikre a sorsoláson rámosolygott a szerencse?

Röviden összefoglalva: az egyik legkorszerűbb lézeres látásjavító kezelés, melynek köszönhetően akár egy életre megszabadulhatunk a kontaktlencse és szemüveg okozta kellemetlenségektől. Gyors, biztonságos, fájdalommentes, a páciensek pár óra múlva már érezhetik a pozitív változást, s a műtöttek jó esetben nemcsak a szemüvegüket dobhatják el, de az átlagosan jól látó embereknél akár 20-50%-kal is élesebben láthatnak. Szinte hihetetlen, de egy dioptria eltüntetésére mindössze 1,3 másodpercre van szükség, és a páciensek a kezelést követő egynapos pihenés után általában már vezethetnek autót, dolgozhatnak a monitor előtt, három nap elteltével pedig visszatérhetnek a kardió edzéshez, futáshoz is.

A Sasszemkezeléssel korrigálható a rövid-, távollátás és a cylinder
A Sasszemkezeléssel korrigálható a rövid-, távollátás és a cylinder

Vizsgáltam már több katonát, rendőrt, akik rossz látásuk miatt kizárólag adminisztratív feladatokat végezhettek, majd a kezelésnek köszönhetően valóra vált az a gyermekkori vágyuk, hogy éles bevetésen teljesíthessenek szolgálatot – mondja dr. Árvay Anita, a Sasszemklinika vezető főorvosa. 

Ezek a pozitív visszajelzések arra ösztönöznek minket, hogy egyre nagyobb mértékben legyünk jelen a társadalmi problémák megoldásában és ott segítsünk, ahol tudunk.

Érdemes persze azok véleményét is meghallgatni, akik a megajándékozottak voltak.

Schmidt Barbara mentős:

Szerintem ez a kampány a klinika részéről egy nagyon kedves kezdeményezés. Mindenki nagyon kedves volt, elmondták mi hogyan fog történni. A műtét az egyik szememen körülbelül 60, a másikon 70 másodpercig tartott.

Varga Katalin kisgyermeknevelő: 

Maga a kezelés teljesen fájdalommentes volt. Éreztem, hogy hozzáértő kezekben vagyok és egyáltalán nem izgultam. Már a műtét napján este néztem tévét és használhattam a telefonomat is. Most jelenleg 120%-os a látásom, és mindenképp azt javasolnám azoknak, akik hezitálnak: vágjanak bele, mert ez fantasztikus!

Fekszi-Szilágyi Szilvia postai dolgozó: 

25 évig voltam szemüveges, mínusz kettő feles volt a dioptriám, ami folyamatosan romlott egy ideig, utána megállt. A szemüveg sok mindenben zavart. A kezelés óta másképp látom a világot, szabadabban.

A Sasszemklinika a 10 millió köszönet akció után sem áll le: folyamatosan gyűjti a használt szemüvegeket, ezzel támogatva a neves szemorvos, dr. Hardi Richárd kongói misszióját. Ha Önnek is van felesleges szemüvege, kérjük, juttassa el klinikára (Sasszemklinika, 1032 Budapest, Bécsi út 183.)!

Előre is köszönjük!

A Sasszemkezelés nyertesei

Ők a szerencsés húszak (abc-sorrendben), akik Sasszemkezelést nyertek:

Bagi Róbert – katona

Bálint András – tűzoltó

Csattos Máté Tibor – mentőtiszt

Farkas Xénia – óvodapedagógus

Fekszi-Szilágyi Szilvia – postai dolgozó

Gergelyné Szilágyi Anita – ápolónő

Hajdókné Laczkó Márta – szociális gondozó

Hallgató Orsolya – postai dolgozó

Huszti Tamás – rendőr

Kékediné Tamás Klaudia – ápolónő

Kiss Hajnalka – szociális munkás

Ködöböc Ákos – ápoló

Mészáros Nóra – ápolónő

Pintér Zsolt – katona

Ördög Roland – rendőr

Schmidt Barbara – mentős

Tóth Zsuzsanna – ápolónő

Varga Gergely – tűzoltó

Varga Katalin – kisgyermeknevelő

Werner Karolina – egészségügyi asszisztens

Köszönjük a munkátokat!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.