Divatbemutató és Vitáris Iván akusztik a Hajógyár áprilisi programjai közt

2022.04.11. 16:00
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Rendhagyó művészeti rendezvényekkel folytatódik a médiaplatform sorozata az A38 Hajón.

A hazai popkultúrának új kortárs fényt adó Hajógyár rengeteg izgalmas összművészeti programokat kelt életre az A38 Hajó nagytermében. Az események rendszeresen négy tematikát dolgoznak fel, a kortárs könnyűzenét hol kortárs tánccal, hol divattal, hol szövegírással vagy színházzal vegyítve. A sorozat áprilisban Kerényi Virág divattervező, a Wavy Budapest Kollektíva, Grecsó Zoltán koreográfus, az Animal Cannibals és az Ivan & the Parazol főszereplésével elevenedik meg a Hajó színpadán.

Kertész Endre, Herkovics Eszter Adria, Váth Máté, Fotó: Gündüz Attila
Kertész Endre, Herkovics Eszter Adria, Váth Máté, Fotó: Gündüz Attila

Zene x Mozgás

A zenét és a mozgást összefonó események egy soha nem látott, új előadásnak adnak teret, amelyben kortárs táncosok és zenészek működnek együtt. Április 5-én Kancsó Luca, Safranka-Peti Zsófia és Dávid Patrik táncművészek adták át magukat Csernovszky Márk zongorajátékának. A bemutatót követően az esthez csatlakozott Kozma Attila, a Miskolci Balett vezetője, hogy Grecsó Zoltán koreográfus segítségével elemezzék a művészek közös munkáját.

Safranka-Peti Zsófia
Safranka-Peti Zsófia

Zene x Látvány

A modern magyar zenei szcéna alakjait a vizuális művészekkel és divattervezőkkel összekötő programsorozat újabb epizódjában egy élőzenés divatbemutatónak ad otthont az A38 Hajó. Április 12-én Kerényi Virág merész táskáit és vagány, élettelteli színekkel megfestett ruháit a Wavy Budapest Kollektíva klasszikus hip-hop performansza kíséri.

Kerényi Virág
Kerényi Virág

Zene x Szöveg

A Zene x Szöveg sorozat eseményein a közönség napjaink legsikeresebb zenészeit új oldalukról ismerheti meg. Az est főszereplői, az Animal Cannibals tagjai magukkal hozzák szöveges alkotásaikat, irodalmi projektjüket, amiket még nem látott köntösben mutatnak be. Április 19-én a sorozat állandó házigazdája, Erdős Viki Qka MC-vel és Ricsipível beszélget tavaly megjelent “Minden változik, a lényeg nem” című könyvükről.

Animal Cannibals
Animal Cannibals

Zene x Színház

Április 26-án az Ivan & the Parazol vendégeskedik a Hajógyár és A38 Zene x Színház eseményén. Az együttes frontemberének, Vitáris Ivánnak soha nem hallott történeteit ismerheti meg a közönség Hegyi Dórival (Ohnody), az esemény házigazdájával való közös beszélgetésben. A program nem maradhat el egy Ivan & the Parazol akusztik nélkül, a Momentán Társulat improvizatív dalszöveg újragondolásának tükrében.

Ivan & the Parazol
Ivan & the Parazol
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.