Törődés, empátia – pályázat az emberarcú egészségért!

2022.08.19. 14:06
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A Teva Gyógyszergyár Zrt. pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy megtalálja és elismerje azokat az értékteremtő egészségügyi kezdeményezéseket, melyek önzetlen segítségnyújtásukkal jelentősen hozzájárulnak a betegek életminőségének javításához. A pályázatot nemzetközi szinten már évek óta megrendezi a Teva, melyhez idén először csatlakozott a cég magyarországi leányvállalata, amikor kiírta az „Emberarcú Egészségért díj 2022” pályázatát.

index

A Teva Gyógyszergyár Zrt. fő missziója – az egészségügyi ellátás hozzáférhetőségének javításán túl – a betegek életminőségét befolyásoló projektek támogatása. A közel 30 éve hazánkban is jelenlevő Teva 120 év tapasztalatának köszönhetően tudja, hogy a magas szintű egészségügyi ellátáson és a gyógyszeres kezelésen túl a betegeknek szükségük van a lehető legtöbb törődésre, empátiára, emberségre, méltóságra és együttérzésre a gyógyulásukhoz.

A szervezők nem titkolt célja, hogy az Emberarcú Egészségért díjnak köszönhetően minél több értékteremtő projekt valósulhasson meg a jövőben, melyek hatására tovább javulhat a betegek közérzete, életminősége. A külföldi jó gyakorlatok igen színesek: egyes győztes pályázók a vizsgálókat dekorálták ki a gyerekek ízlésének megfelelően, míg Spanyolországban bőrbetegséggel küzdő pácienseknek nyújtanak terápiás smink szolgáltatást, hogy újra jókedvvel nézhessenek a tükörbe. De a nyertes pályázatok között szerepeltek már zeneterápiás vagy állat-asszisztált foglalkozásokat kínáló kezdeményezések is.

A pályázat benyújtásának folyamata rendkívül egyszerű: a nevezéseket a www.teva.hu/emberarcu-egeszsegert weboldalán lehet online benyújtani, a tevékenység rövid ismertetésével. A zsűri a kezdeményezés hasznossága, egyedisége, kreativitása, emberközelisége és fenntarthatósága szempontjából értékeli a beérkező pályázatokat, melyek közül a Teva munkavállalóinak szavazatai alapján kerül ki a 4 nyertes kezdeményezés.

Pályázni olyan önkéntes segítségnyújtó és értékteremtő projektekkel lehet, melyek az utóbbi másfél évben valósultak meg, és/vagy kezdődtek el. A pályázatokat 2022. szeptember 15-ig várják a szervezők.Az Emberarcú Egészségért díj 2022 eredményhirdetésére és a díjak ünnepélyes keretek között történő átadására 2022. novemberében kerül sor. A négy győztes pályázat nyereménye egyenként bruttó 1.000.000 forint.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.