Megint eljött a karácsonyi varázslat: teljes pompájában tér vissza az advent Zágrábba

2022.11.10. 14:50 Módosítva: 2022.11.10. 14:54
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Gondoljon most 2014 telére és egy új úti cél bejelentésére, mint december slágerdesztinációjára.
Advent Zagreb 2016 Ice Park from air night  Davor Rostuhar

Sokan meglepődtek, amikor a European Best Destinations honlapján Zágrábot Európa legjobb karácsonyi vásárának választották, de a hozzáértők készen álltak erre a pillanatra. Hogy bizonyítsák, ez nem véletlen, a következő évben Zágrábot ismét Európa legjobb karácsonyi vásárának nyilvánították, majd egy évvel később is, azaz három éven át egymás után.

A horvát metropolisz adventi programja rohamosan terjedt, a város minden szegletét elérte, gazdag rendezvényekkel, koncertekkel, gasztronómiával, korcsolyázással, gyerekeknek szóló programokkal és még sok minden mással, elegáns ünnepi világítással. A forralt bor és a helyi finomságok illata betöltötte a levegőt, a nevetés és romantika ott volt minden sarkon, amikor a helyiek és a turisták az utcára vonultak, hogy élvezzék az élet eme kellemes leheletét a sötétebb téli hónapokban.

Advent Zagreb 2019 Advent on Zrinjevac Zrinjevac Park Julien Duv

Még a járvány idején is – amikor a legtöbb város lemondta adventi programját – Zágrábnak az advent hibrid változatával sikerült megőrizni a hagyományokat és ünnepi hangulatot hozni az elmúlt viharos időszakban, emellett Zágráb az egyik legnagyobb adventi programot kínálta.

Azonban semmi sem fogja felülmúlni az emberi érintkezés melegségét, a nevetés hangját, a gyerekek boldog mosolyát a jégpályán vagy egy pohár forralt bort a barátokkal, mielőtt elindulna felfedezni egy másik eseményt vagy koncertet Zágráb valamelyik végtelen terén vagy udvaraiban.

Nem kell sokat várni arra, hogy visszatérjen ez a mesebeli ünnepi érzés, mert ideje visszaforgatni az órát, és újra átélni a járvány előtti Zágráb adventi élményét. Hiszen a 2022-es zágrábi advent emlékezetes esemény lesz: visszatér az a varázslatos kínálat, amely három egymást követő évben Európa legjobbjává tette, és amelyre a csendesebb téli időszakban turisták százezrei érkeztek Horvátországba.

Ledeni park 2014 - Julien Duval

A zágrábi advent teljes pompájában való visszatérését talán legjobban a Tomislav király téri, népszerű jégpálya visszatérése szimbolizálja, amely igazi mágnes a legkisebbek számára, és remek társasági pont a gyerekeket figyelő szülőknek.

Donji grad, Gornji grad és számos más környék ismét szívesen várja étel- és italpavilonokkal a vendégeket, fűszeres illatokkal töltve meg a hűvösebb esti levegőt, és minden sarkon lehetőséget biztosítva a barátokkal való találkozásra.

A zene és a művészet Zágráb szellemiségének központi része, az idei adventben pedig rendkívül gazdag koncertek és kiállítások várják a látogatókát beltéren és kültéren egyaránt. Eközben a zene hangja lesz az egyik állandó társ a városi séta során, amelyet ünnepi hangulatban díszítenek, hogy ez legyen a legromantikusabb úti cél.

Advent Zagreb 2018 Advent at the Klovićevi Dvori Gradec Plateau

A karácsonyi varázslat nagy része természetesen a gyerekeknek van fenntartva, Zágráb pedig mindig is igen gazdag szórakozási lehetőséget kínált a családok számára, így az idei év sem lesz kivétel.

Az idei zágrábi advent programjának végleges szervezése folyamatban van, a teljes programot pedig hamarosan nyilvánosságra fogják hozni. Biztos lehet benne azonban, hogy az ünnepi hangulat és a látványos karácsonyi időszak várakozása visszatér Zágrábba. A mihamarabbi viszontlátásra!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.